27.04.2017

Vizită de lucru în Arsenal Park. Ocazie cu care am tras cu puşca. Bine rău!

Pe scurt povestea este aşa: am fost la Arsenal Park şi am tras, pentru prima oară în viaţă, cu AK-47 cu muniţie reală. Şi am fost foarte bun: din 50 de puncte posibile am făcut 38 :D

Pe lung, hai să vă spun. Căci e păcat să nu aflaţi şi voi despre Arsenal Park, un loc care m-a lăsat cu gura căscată. Şi cu dorinţa, adică nu, cu promisiunea pe care mi-am făcut-o singur că voi reveni. Pentru că e de nu se poate acolo… Auzisem eu nişte poveşti de speriat bloggerii :D despre locul ăsta, în special de la Arhi şi de la Sebi, dar chiar nu mi-am imaginat că e ditai câmpul de luptă al distracţiei acolo, ca să zic aşa. Bine, e drept că gazdele noastre de acolo ne-au şi primit la marele ştaif, ca să zic aşa, drept pentru care o adevărată părere despre ce şi cum se întâmplă pe acolo abia după ce voi face o tură ca „civil” o să vă pot spune. Dar aşa, la prima impresie, m-a lovit dur în coracon.

În Arsenal Park e foarte fain de mers cu gaşca. Aşa cum am fost noi, cei vreo 20 de bloggeri participanţi la excelenta iniţiativă Timişoara Brands Tour. „Dar ce treabă are Timişoara cu parcul ăsta care este lângă Orăştie?„, v-aţi putea întreba, pe bună dreptate. Păi are, căci cei care au făcut o investiţie de – vă ţineţi bine? – vreo 40 milioane de euro (suma oficială, comunicată de companie) sunt cei din companie timişoreană Bega Grup.

88 de ha de teritoriu variat, unde poţi alerga sau te poţi plimba cu bicicleta (poţi închiria biciclete de acolo, dar nu sunt de alea la prima tinereţe :D), poţi face drumeţii, te poţi da cu nişte vehicule de alea milităreşti mai mult sau mai puţin… millitarizate, poţi face o grămadă de treburi. Mai puteţi vedea acolo, în aer liber – practic un ditai muzeul – 70 de tunuri, TAB-uri, transportoare şenilate, dispozitive antiracheta, mitraliere şi tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, o ambulanţă militară, o locomotivă, un avion IAR 93, un elicopter Kamov Ka 26.

Tarifele nu sunt nici prea prea, nici foarte foarte. Adică, raportat la ce găseşti acolo, sunt ok. Mâncarea este bună, dar fără să te aştepţi la nu ştiu ce subtilităţi gastronomice, dar  zău dacă de aia te duci în Arsenal Park, pentru a mânca raţă cu portocale sau ceva :)) Am văzut şi zona de SPA, proaspăt construită şi te cam îmbie… Mai ales după nişte ture de alea de scos untul din tine.

Ziceam de gaşca de bloggeri cu care am fost. Căci, repet, Arsenal Park îmi pare a fi excelent pentru a merge cu gaşca. Adică nu prea cu familia, de relaxare şi alea, alea. Ci action, baby! Am făcut o mică drumeţie, am alergat un pic, sub atenta coordonare a lui Alex şi Laur de la Aventuria (vi-i recomand cu maxima căldură pe băieţii ăştia, sunt excelenţi pentru un teambuilding cu teme de astea sportive), am executat nişte concursuri de biciclete, am jucat tenis de masă, biliard, poker şi, fireşte, am băut multă Timişoreana :D Pe lângă faptul că ne-am dat cu şenilata – oh, ce experienţă, ne-am distrat de foioioioi!. Pe lângă faptul că seara am avut un foc de tabără de ală corespunzător şi unii au început să ne ghicească în… freză :D

Mi-a plăcut într-un mare fel. Nu mă aşteptam să îmi placă aşa de tare, recunosc… Puteţi să mai vedeţi cum le-a plăcut la Arsenal Park şi următorilor apt combatanţi participanţi: Sebi, Alex, tvdece.ro, Hoinaru, (listă în curs de actualizare, îi bag şi pe ceilalţi pe măsură ce se dezmeticesc din grelele încercări prin care au trecut şi se apucă să scrie… :D).

20130414_122754

Mai jos aveţi şi o galerie foto. Zău dacă mai ştiu care ale cui sunt :)) Căci am făcut o amestecăciune de poze de nu mai ştie om cu persoană ce este în folderul ăla. Cel mai probabil pozele aparţin Nebuloasei, lui Dragoş şi lui Sebi

[nggallery id=58]

Articol care face parte din seria pe care o dedic evenimentului Timisoara Brands Tour, organizat de PRbeta cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara.

Branduri participante: TimișoreanaCramele RecașArsenal ParkBC Timba TimișoaraREC Universitatea de Vest Timișoara, ACS Poli Timișoara.

Parteneri de mobilitate: Peugeot România.

Parteneri: PRbeta, AventuriaAsociaţia Timișoara Capitală Culturală EuropeanăPorche TimișoaraAmvestRestaurant Belvedere.

Parteneri media: 24-FUNTion.

Timișoara Brands Tour este o franciză a Cluj Brands Tour, un concept marca TVdece.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Rămâne stabilit: pe 20 aprilie vă scot la bere!

Exclusiv! Interviu cu un hater. Decât un hater

35 comentarii

 1. miercuri, 17 aprilie 2013, 09:13

  Vreau si eu!!!!!!!!! Ai idee daca pot imprumuta, fara sa cer, o arma? O duc inapoi dupa ce curat tara un pic :D

  Răspunde
  • miercuri, 17 aprilie 2013, 09:14

   Aloooo, colega! Pai ce ganduri razboinice te incearca? Nu asta este spiritul Arsenal Park. Acolo nu te duci sa izbandesti, ci sa infrangi alaturi de prieteni la modul cel mai elegant cu putinta :))

   Răspunde
 2. miercuri, 17 aprilie 2013, 09:20

  Asta stiu :D Numai ca pe mine ma incearca niste ganduri neortodoxe pe plaiurile bucurestene :) Ma gandeam sa fac putina curatenie prin politica, e cam multa mizerie, zic! Glumesc! Omul glumind spune adevarul…

  Răspunde
 3. miercuri, 17 aprilie 2013, 10:15

  Am tras de vreo 30 de ori cu AK47. Pe atunci uram asta, acum, as mai vrea.

  Răspunde
  • miercuri, 17 aprilie 2013, 10:17

   Unde ai tras, bre? Nu imi spune ca ai facut armata, ca inchid laptopul! :)) Vezi ca trasul pe jocurile de pe calculator nu se pune…

   Răspunde
   • miercuri, 17 aprilie 2013, 14:55

    Ai inchis laptopul si ai aprins tableta? :D

    Răspunde
 4. miercuri, 17 aprilie 2013, 10:21

  Am facut-o. 3 luni la Falticeni si 9 la Bucuresti. Am fost la spitalul MAI-ului, brancardier pe ambulanta si la UPU. E spitalul dintre bulevardele Pache si Ferdinand. Aproape de PRO TV. In timpul tilicariei am tras de m-am plictisit. In Bucuresti doar de doua ori. Tare senzatia

  Răspunde
 5. miercuri, 17 aprilie 2013, 13:38

  Apropo. Nu e pusca, e pistol mitraliera :D

  Răspunde
 6. miercuri, 17 aprilie 2013, 14:44

  Şi din afară pare că a fost mişto. Am tras cu arma în aramată, desigur. Mişto că eu am am avut FB la trageri, iar un amic de-al meu, care făcuse tir în civilie, a primit nesatisfăcător (avea arma descentrată, dar tot am râs de el).
  Sunt curios dacă între Arsenal Park şi Arsenal Londra e vreo legătură. În caz afirmativ, poate faceţi nişte trageri şi prin Anglia. Dar ştii ce o să fie prost? Acolo n-o să găsiţi bere Timişoreana.

  Răspunde
  • miercuri, 17 aprilie 2013, 14:49

   Nu zici rau… Te-ai baga sa fii suporter al echipei Arsenal Orastie? Sa fim ultrasi armati, cum ar veni :))

   Răspunde
 7. miercuri, 17 aprilie 2013, 18:30

  Ai tras cu Cățaua, va să zică? :)
  Asa rau tremura in mana, precum se spune?

  Răspunde
  • joi, 18 aprilie 2013, 07:05

   Mie nu mi s-a parut. Adica reculul e chiar… simpatic :)) Altora li s-a parut cam dur. Oricum, una peste alta, foarte interesanta experienta :)

   Răspunde
 8. Tetelu
  joi, 18 aprilie 2013, 07:21

  Am tras cu pusca Gecko, pistol TT, AKM, pusca mitraliera, mitraliera de companie, AG7, mitraliera de pe TAB(calibru 7,62 si 14,5), am aruncat cu grenada ofensiva si defensiva, am aprins TNT. Cu majoritatea si ziua si noaptea. 8-|

  Răspunde
  • joi, 18 aprilie 2013, 07:46

   Colegu, esti in Delta Force sau ceva? :)) Lucrezi in armata, bre? Sau te joci mult pe calculator? =))

   Răspunde
   • joi, 18 aprilie 2013, 08:14

    Nu bre, dar asa se tragea in armata. Eu am facut la TR si tot am tras cu tot ce zice Tetelu. Si inca ceva, mai soldati neinstruiti :) Cum sa stai in fund si sa saluti :))) Nu zic de tine, ca tu esti regulamentar, dar pe cei din primul rand ii paste batalionul disciplinar :) Servim patria!

    Răspunde
    • joi, 18 aprilie 2013, 08:23

     Bine ca sunteti voi Rambo :)) Nu stiam de asta cu statul jos, mi-a zis Arhi prima data ieri ca e crima si pedeapsa sa faci asa? Ce vrei, mah, nu toti am servit patria cu periuta de dinti la WC :))

     Răspunde
    • Tetelu
     joi, 18 aprilie 2013, 08:35

     Armata la TR(9 luni) pe vremea lui Ceausescu, program de pregatire de infanterie.
     Sa-ti explic conditiile tragerii de noapte numarul 2 asa din amintire:
     -25 cartuse (primul si apoi din 4 in 4 cate un trasor)
     -doua tinte brau nr 6 la 100 metri, se deconspira prin foc la gura tevii, se trage foc automat
     -o tinta alergand nr 9, se deplaseaze in diagonala de la 200 la 150 metri cu viteza de 2 m/s se deconspira cu racheta de iluminare, se trage foc cu foc
     -o tinta mitraliera nr 11(asta se numea „Mama si copilul”) aflata la 250 metri, se deconspira prin foc la gura tevii, se trage foc automat

     @Natural: Lipova?

     Răspunde
     • joi, 18 aprilie 2013, 08:38

      As minti sa spun ca inteleg mare lucru din ce mi-ai spus, asa ca te cred pe cuvant :))
      Auzi, dar eu am facut bine 38 de puncte din 5 gloante? Sau cum sa le zic :))

      Răspunde
      • joi, 18 aprilie 2013, 08:40

       Ti-as zice ca e calificativ de alergat cu masca pe figura pana la unitate, dar iar mi-ai zice ca nu intelegi, asa ca-ti zic ca e binisor :)

       Răspunde
     • joi, 18 aprilie 2013, 08:38

      LeePowa :) Fix la Revolutie

      Răspunde
      • Tetelu
       joi, 18 aprilie 2013, 08:51

       @Natural: eu sunt mai batran. Mai era Hancea pe acolo?
       @Cristian China Birta: depinde si la ce distanta era tinta(eu banuiesc ca pe la 25 m), cred ca e bine, ai tras din picioare fara sprijin.

       Răspunde
       • joi, 18 aprilie 2013, 09:07

        Nu-mi spune nimic numele, dar oricum nu-i stiam pe toti :)

        Răspunde
        • Tetelu
         joi, 18 aprilie 2013, 09:12

         Ai aruncat valiza in Mures cand te-ai liberat? :-))

         Răspunde
         • joi, 18 aprilie 2013, 09:15

          Nu, ca era imprumutata. In plus noi am facut doar 6 luni de armata, ca am prins revolutia si s-a considerat „experienta de front”. Deci n-aveam motive sa dau cu valiza in Mures :)

          Răspunde
          • Tetelu
           joi, 18 aprilie 2013, 09:24

           Am facut 9 luni si imi pare rau ca n-am intrat si eu o data macar la Manastirea Maria Radna. Ne spuneau ofiterii sa nu intram ca deh, eram comunisti.

     • joi, 18 aprilie 2013, 09:09

      Subscriu la ce zice Tetelu , mai erm și câțiva prin armata lui nea Ceaușescu care făceam armată și nu munci patriotice.
      Eu am făcut armata la Artilerie ca Cercetaș , și am avut norocul să fac armată nu munci .
      Era o plăcere tragerile cu armamentul din dotare sau perioadele de instrucție „ tip supraviețuire și culegere informații sau diversiuni ” .

      Răspunde
      • Tetelu
       joi, 18 aprilie 2013, 09:17

       Am facut si munci. Cules de mere, struguri, ardei, sapat santuri in poligon.

       Răspunde
       • joi, 18 aprilie 2013, 09:31

        Săpatul de tranșeu sau a locașului de tragere cu lopățica din dotare nu prea poți a o considera muncă ci mai degrabă instrucție , astea le-am făcut și eu sau camuflarea în teren etc.

        Răspunde
        • Tetelu
         joi, 18 aprilie 2013, 10:20

         Cand am zis sapat santuri in poligon am vrut sa zic sapat santuri(80 cm adancime) pentru inlocuirea cablurilor(de comanda la tinte) in poligonul de tancuri(cam 7 km lungime). Treaba asta am facut-o vreo 2 luni

         Răspunde
         • joi, 18 aprilie 2013, 14:59

          Nasol , bine că nu ai fost nevoit să sapi locașul de tragere și camuflare a tancului :))

          Răspunde
 9. vineri, 19 aprilie 2013, 10:12

  Asta nu-i parcul acela care a aparut la Romania, te iubesc?

  Răspunde
 10. vineri, 19 aprilie 2013, 12:55

  Eu am tras cu arma doarla paintball. :) Pare interesanta experienta, asa ca o voi trece pe lista „to do”.

  Răspunde
 11. marți, 16 iunie 2015, 07:33

  […] noroc de data asta pentru că nu eram la prima experiență de tras cu muniție reală, acum 2 ani am tras cu AK-47. Dar aia era ditai pușcociul, era mai ușor de manevrat. Cu pistolul este altfel, cu totul altfel. […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *