Hai că a reuşit şi Manafu să mă enerveze…

După cum bine ştiţi – cei mai atenţi dintre voi, desigur – zilele acestea are loc o campanie Coca-Cola intitulată #haisamancamimpreuna prin care se promovează, implicit, twitterul. Drept pentru care sunt foarte, foarte interesat şi de cum se desfăşoară această campanie, dar mai ales de rezultatele sale finale. Aşa că, în termeni de peluză 2.0, stau cu ochii pe campania asta ca pe butelie.

Am declanşat, cum ar veni, şi o mini-campanie pe cont propriu, care să mă ajute să înţeleg mai bine influenţa twitterului asupra blogului meu. Rezultatul a fost unul surprinzător nu prin concluzia firească, ci prin dimensiunea concluziei, ca să zic aşa: absenţa mea de pe twitter a dus la scăderea traficului trimis către blog cu 460%. Dap, cu 460%. În acelaşi context – de profitat de o asemenea campanie din care am putea învăţa enorm – am avut şi o mică enervare. Calculată, desigur.

Ce treabă are Manafu cu chestiunea în cauză? Păi are. La greu. Căci şi musiu Manafu este foarte interesat de această campanie şi o urmăreşte, cum spunea, ca pe butelie şi el. Şi testează şi el în acest context anumite chestiuni. Şi bine face. Căci, o zic din nou, trebuie să profităm la maximum de campania Coca-Cola şi să încercăm să înţelegem mai multe despre twitterul de la noi.

Ei bine, enervarea mea la adresa lui Manafu este una profesională. Să vă explic. Adică vorbim despre #haisamancamimpreuna, da? Adică vorbim despre twitter, da? Dar mai vorbim şi despre oamenii care folosesc twitterul, da? Iar aceşti oameni mai şi mănâncă, da? Păi şi atunci de ce nu mi-a venit mie ideea absolut firească – dăăăh – să invit oamenii aceştia care folosec twitterul la o masă? Ce simplă idee… Şi ce enervantă este tocmai pentru că nu m-am gândit eu prima dată la ea :D

social media dinner

Aşa că aseară ne-am întâlnit mai mulţi tovarăşi la Socia Media Dinner. Am vorbit şi despre twitter, bloguri, social media (parte profi din noi, cum ar veni :D), dar mai mult ne-am hlizit, ne-am caterincizat reciproc avantajos :)), am făcut ce fac nişte amici când se întâlnesc la masă într-o seară. Şi mi-am dat seama că, dacă ştii să îi alegi bine pe cei cu care interacţionezi pe twitter, cam aşa ar trebui să fie şi acolo: discuţii profi condimentate cu hlizeală multă :)

O mică mostră de cât de serioşi am fost, vedeţi mai jos, în regia lui Costin :)) În distribuţie: Manafu, Marta Uşurelu, Anca Duma, Ruxandra Predescu, Sabina Cornovac, Cristian Dorombach, Răzvan Pascu şi, fireşte, je :D

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

8 thoughts on “Hai că a reuşit şi Manafu să mă enerveze…”

 1. no, asta mă enervează cel mai mult şi mai mult: că sunteţi departe. dincolo de caterincizarea aceea de care spui, se deschid porţi de comunicare, oamenii învaţă unii de la ceilalţi.
  deci da: mă nervezi astăzi! :)

 2. tare as vrea sa vad o reclama d-asta in care nu-s invitati numai a-listeri.
  ca daca tot vrem sa cunoastem bloggeri si vrem sa crestem nivelul lor, ar trebui sa-i invitam si pe ei langa un a-lister. sa twitteresca despre cola, despre orice.
  zic si eu

  1. Daca vorbesti despre invitatia lui Manafu, chestiunea e clara: a chemat bloggerii pe care ii stia si cu care stia ca o sa se simta bine. Ceea ce as fi facut si eu, fireste, daca imi venea prima data ideea. Era o cina cu prieteni, campania a fost doar pretextul.
   Sau nu inteleg eu ce spui…

 3. Am vazut zilele trecute ca i-a venit ideea. De exceptie, ca multe altele, cum ar veni :)

  Fara sa sune peiorativ, sunt de parere ca daca intr-un context de bere ar fi fost deva de genul #haisabemimpreuna ti-ar fi venit ideea instantaneu. Sunt ferm convins.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)