Ce credeţi, am o şansă să ajung un bucătar mare?

Hai că vă spun pe repede înainte (nu de alta, dar în câteva minute plec spre Cluj-Napoca): aseară am fost la Cantine du Nicolai (foarte frumos locul, nimic fiţos şi cu un feeling de ăla de prieteneală) şi am gătit alături de, fireşte, Nicolai. Mai erau nişte băgători de seamă pe acolo, parcă semănau cu Andrei Cismaru (căruia Mişu i-a spus, cu o lovitură de branding spectaculoasă :D, Crâşmaru!) şi cu Auraş Mihai.

_S_M7875

Ce am gătit, vedeţi aici. Un desert spectaculos prin uşurinţa cu care îl faci raportat la ce iese pe farfurie :) Apropo, puteţi să vă puneţi în reader blogul lui Nicolai pentru că acolo veţi găsi reţete foarte bune, dar care au un ingrendient special pentru zilele noastre: le puteţi face foarte repede :D Poza de mai jos reprezintă farfuria montată de mine cu desertul cu pricina. Vă spun doar că arată mult mai puţin bine decât gustul :))

_S_M7964

Ne-am distrat? Absolut. Păi Nicolai este de-al meu. Şi când zic de-al meu, mă refer la fix două lucruri: 1. râde mult şi din te miri ce :D 2. suntem amândoi de loc din Maramureş! Ca să nu mai vorbim de faptul că vorbeşte despre mâncare cu o pasiune echivalentă cu cea cu care vorbesc eu despre bere, deci vorbim de o fericită sinergie între cele două magnifice manifestări ale spiritulul, necesităţii şi poftei umane :D

_S_M7899

O să revin asupra chestiunii, căci am mai multe a vă spune. Cu menţiunea că fotografia de mai sus, realizată de Mişu, a fost făcută imediat după ce am caracterizat păstaia de vanilie ca fiind un gătej sau o rudă, stârnindu-i lui Nicolai hlizeala cu aducere aminte şi spre încruntarea de sprânceană a celor prezenţi, neobişnuiţi cu graiul moroşan :D

 

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

18 thoughts on “Ce credeţi, am o şansă să ajung un bucătar mare?”

  1. Cel mai mult imi place la Nicolai ca e contemporan cu noi. La ce ma refer, ieri spunea intr-o emisiune ca niciuna dintre retetele lui nu depaseste 20-25 de minute ca timp de pregatire. Si asta e bine. E bini di tat mai exact.

  2. Sa cresti mare … bucatar! Si sa scrii si la mine pe blog un guest-post pentru miercurea fara carne :) Chiar daca e fara carne, gasesti tu ceva retete pe baza de bere :)) Spor bucataritor!

  3. Ma bag si eu la Blogger-Chef.Imi place asa mult sa gatesc , incat m-am inscris acum vreo trei ani la cursuri de bucatar. Din pacate era ca o scoala de formare profesionala de pe vremea impuscatului. Ne invatau cum sa arate o supa fara carne de parca ar fi stat gaina de tara vreo 5 ore la fiert ! :)Asa ca m-am apucat sa studiez singur, si ce pot sa zic , cu lipsa de modestie de rigoare : imi iese !

  4. Asta mai lipsea! Și așa e înghesuiala mare în nișa asta, dacă te mai faci și tu mare, noi cum mai încăpem? Eu nu sunt de acord să depășești 120 kile în viu, că trebuie să combat activ obezitatea!

  5. Singurul meu „contact” cu acest bucatar (sper sa nu se simta jignit daca ii spun asa, dar nu stiu care e titulatura oficiala) a fost o emisiune pe Antena 1: Top Chef. Emisiunea nu mi-a placut. Iar de Nicolai… n-am inteles de ce vorbeste asa… parca nu ar fi roman. O fi mare bucatar, ca asa zice lumea si eu nu stiu sa evaluez.
    Cat despre tine mare bucatar… sa vedem ce zice lumea dupa ce mananca ceva gatit de tine dar sa nu fie tartine (hai ca am gasit si rima). :D

  6. Pingback: Cum sa faci un desert simplu, ieftin si rapid | AurasMihai.ro

  7. Pingback: Vă dau cozonac reciclat de la 12.30 pe Digi • Chinezu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)