România captivă

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

România captivă” (editura Tritonic, 2011) este o carte scrisă de Bogdan Ficeac. Pe care am citit-o de curios. Adică am vrut să văd cum pune problema un jurnalist atunci când are ocazia de a fi mai mult decât ceea ce îndeobşte şi în anumite cercuri este numit istoricul clipei. Mai jos aveţi câteva concluzii despre această cartea. Nu multe.

Ce mi-a plăcut

1. Faptul că există oameni care mai scriu astfel de cărţi în care iau la rost România pentru că nu este aşa cum ar vrea ei – cum a vrea noi toţi, de altfel – să fie.

2. Scriitura succintă, alertă, parcă citeam un editorial extins, iar asta ajută la parcurgea unei cărţi care are o atmosferă sumbră  (vezi mai jos).

Ce nu mi-a plăcut

1. Atmosfera sumbră a cărţii. Dacă cineva cade în capcana pe care autorul o întinde, cred, fără intenţie, adică aceea de a ne arunca în găleata cu negativism, riscă să nu vadă şi lucrurile bune care s-au întâmplat – totuşi – în ultimii 22 de ani în România.

2. Deşi apreciez munca de documentare făcută de autor, faptul că alege din cărţile şi autorii citaţi doar pasajele în care românii şi România sunt făcuţi varză nu mi-a plăcut. Din aceleaşi considerent ca cel de la punctul 1.

3. Îmi scapă oarecum mesajul cărţii. Adică autorul ne spune despre lucrurile care merg rău în România şi oferă nişte explicaţii. Pe care, de altfel, le ştiam. Adică entropia informaţională pe care o livrează cartea este relativ mică. Aş fi preferat un „dar” în care Ficeac să ne spună şi ce soluţii vede.

Per total o lectură interesantă. Pentru cei pasionaţi de domeniu, fireşte.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)