Am intrat cu blogul în Zodia Instanţei. Astăzi cazul Bogdan Mogoşanu vs. SC BOG ART TEHNOLOGY SRL

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Aşa se pun de-a curmezişul câteodată astrele, de intri într-o anumită zodie şi apoi acolo stai, nu ai ce face. Bine, cu condiţia să crezi în aşa ceva, ceea ce nu prea este specialitatea casei. Dar am folosit această introducere doar pentru a-mi ajuta demersul comunicaţional, cum ar veni. Plus că ştiu că unii dintre voi le aveţi pe astea cu astrologie, horoscoape şi alte de astea mult prea spirituale pentru cel de la peluza vieţii care sunt.

Ziceam că am intrat, totuşi (ca să merg pe aceeaşi idee) într-o anumită zodie. Pe care aş denumi-o cu de la mine putere Zodia Instanţei. Şi folosesc deloc fortuit un cuvânt polisemantic. Pentru că mă refer aici la instanţă şi ca treaba aia urâtă pentru care îţi trebuie avocaţi şi în care nişte judecători de mănâncă din priviri şi alea, alea, dar şi la folosirea acestui cuvânt în expresia “în ultimă instanţă”, care se leagă, desigur, de instanţa aia tribunalistică, dar are şi alt înţeles.

Mai aplicat, după ce ieri am scris despre cazul ColonHelp vs. blog pe wordpress, astăzi am decis să public textul lui Bogdan Mogoşanu, care a avut o peripeţie cu o firmă de construcţii, care – şi aici folosesc ambele sensuri ale cuvântului – s-a doldat cu chematul în instanţă, în ultimă instanţă.

De ce am decis să public acest text? În primul rând pentru că îl cunosc pe Bogdan şi mă gândesc că nu vorbeşte prostii într-un asemenea hal încât să inventeze ce zice el acolo. Apoi pentru că nu vreau să uit niciodată că adevărată menire a blogurilor este să vorbească liber, dar argumentat, indiferent de cât de sensibil este subiectul. Plus că, dacă ce zice Bogdan se adevereşte (în sensul că instanţa îi va da dreptate), atunci e bine ca lumea să audă despre această firmă de construcţii şi să ia decizia dacă lucrează sau nu cu ei în consecinţă.

Precizez că aştept şi poziţia companiei. Pe care o să o public aici imediat ce  o primesc. Pentru că aşa mi se pare fair. Iar voi decideţi pe cine şi de ce să credeţi.

Aşadar, ce vedeţi mai jos este cazul Bogdan Mogoşanu vs. SC BOG ART TEHNOLOGY SRL.

—————————–

Pe scurt… am cautat sa ne construim o casa de lemn. Dupa luni de negocieri esuate cu un constructor, am hotarat sa mergem la un targ de imobiliare. Acolo am gasit un roman, care lucrase in Spania nush cati ani, dar a venit in Romania. Tipul imbracat bine, vorbea frumos, elegant, ne-a promis o intalnire cu partenerul lui. A venit ziua intalnirii… In fata curtii parcheaza un jeepan cu numere de Giurgiu. Coboara spaniolu din masina cu inca un tip solid si destul de ciudat. Imi zic “aoleu”… Dar trag de mine sa cred ca e bine.

Aflam ca tipul cu care a venit era de fapt constructorul cu care vom face contractul, numit atunci “asociatul”. Mai tarziu am aflat ca spaniolul, care nu a mai dat pe santier, a fost un fel de agent care si-a luat comisionul. Intre timp cautam pe internet SC BOG ART TEHNOLOGY SRL, vedem ca are doar doi angajati, nu are datorii la stat; nimic grav. Apoi cautam Denis Sbirnea Tatian, dam de contul lui de Facebook. Poze decente, omu insurat, copii, pare tip serios.

Vorbim cu Denis Sbirnea si mergem sa semnam contractul chiar la el acasa. Apare desigur si “plasatorul” pentru a asista la semnarea contractului. Cu ocazia invitatiei la Denis acasa am prins incredere in el.

Urmeaza ca a doua zi sa-i dam un avans pentru comanda la lemn, pentru ca el pleaca in concediu o saptamana. Trece o saptamana, incep sa apara muncitori sa lucreze la fundatie. Se sapa, se indoaie fierul etc. Apare prima betoniera, ma uit avizul de insotire si vad alt tip de beton decat cel din proiect… oooops. In urmatoarea ora vin si celelalte betoniere, tot cu alt tip de beton. Il sun pe Denis si ii zic ca avem o problema. Apare Denis Sbirnea pe santier cu factura de la prima betoniera si incepe sa-mi explice ca nu vrea sa ma traga in piept, ca el plateste pe BC20 si BC25 acelasi pret pe mc. Insista sa-mi explice ca a fost o neintelegere si ca e foarte bine si asa.
Ne consultam cu altii care se pricep mai bine la betoane si aflam ca nu e nimic grav pentru constructie. Hotaram sa mergem mai departe.

Vin baietii de la lemn, dar lemnul, desi platit cu 3 saptamani in urma, nu e… Intreb ce se intampla? Denis Sbirnea a inceput iar sa-mi explice ca nu e vina lui, ca el l-a comandat, dar cei de la gater au incurcat comenzile si ne-au intarziat.

Intre timp incep sa studiez si mai bine proiectul si sa ma consult cu oameni de specialitate. Imi dau seama ca sunt si alte neconcordante cu proiectul. Seful echipei de la lemn a inceput si el sa ma invarta cu vorbele: “Totul e bine, e foarte bine asa cum am facut noi”.

Trece timpul… baietii de la lemn se urca deja la nivelul 1. Desigur nici unul nu poarta casca de protectie sau alte echipamente care le-ar putea salva pielea in cazul in care cad de la 8 metri.

Vine pe santier cablul pentru instalatia electrica. Imi zic “hai sa verific ce tip de cablu este asta”. Ce sa vezi, cablul adus de ei nu este cel din plan. Ma uit si la sigurantele pentru tabloul electric…. nici numarul, nici tipul lor nu sunt aceleasi ca in proiect. Intreb: “Denis, ce cablu e asta? Sigurantele nu sunt cele din proiect”. Incep si Denis si seful de la lemn sa ma imbrobodeasca. Aici vine treaba buna in care tipul de la lemn imi spune ca “un Watt este acelasi lucru cu un Volt”. Incep sa ma gandesc din ce in ce mai mult la ce mi-au spus arhitectul si structuristul “Toti stiu constructii, toti le stiu pe toate”. Nu credeam totusi ca asa este…

Dupa aproximativ doua zile s-au dus si au schimbat cablul. Zic “Denis, dar sigurantele ce facem… nu sunt cele din proiect”. El incepe iar sa-mi zica ca tipul de la lemn stie ce face si ca proiectantul a exagerat. Il sunam pe proiectant, iar concluzia este “sunt bune si astea, dar mai bune erau cele din proiect”. Ce sa mai zic?

Intre timp insistam sa primim certificate de calitate la materiale. Le primim dupa 3 saptamani. Sun la gater de curiozitate sa-mi zica si mie calitatea lemnului. In proiect avem calitatea intai. Pe santier a sosit doar 70% lemn calitatea intai, 30% fiind calitatea a doua.

Deja nimic nu mai e roz. Ne simtim trasi in piept la greu.

Intre timp am mai descoperit si alte neconcordante cu proiectul, dar “lasa ba ca merge si asa”.

Vine vremea sa punem OSB si rigips si sa facem instalatiile sanitara si termica. Desigur noi suntem cu banii dati la zi. Timpul trece, se lucreaza la OSB, vata si instalatii.

Constructorul isi da seama ca noi stam cu ochii pe el si nu il lasam sa ne fure. OSB aveam si la interior si la exterior. Denis Sbirnea citise in planuri ca avem doar la exterior. A trebuit sa chemam structuristul, sa-l convinga ca a citit prost planurile.

Placarea cu OSB se opreste, placarea cu rigips se opreste, instalatia electrica ramane si ea neterminata.

Desigur ne cere bani… si ii spunem clar “Denis ti-am achitat toate lucrarile pana la etape asta, nu sunt facute multe lucrari. Te rugam finiseaza pana aici si continuam”. El a tot negociat si a zis ca vrea doar 2000 EUR si continua. I-am zis clar ca este mult inainte cu banii si trebuie sa finiseze pana la etapa asta. Din acea seara nu a l-am mai vazut o saptamana. Plus ca am primit notificare de plata de la avocatul lui.

Sigur ca ne-am simtit obligati sa raspundem si noi printr-o notificare cu dovezi foto.

Cu cateva zile inainte a inceput Denis sa o ia razna. Din cauza banilor, nu mai rationa si incepea cu diverse jigniri. Intr-o seara ajungem acasa si gasim pe gard un semn cu ACCESUL INTERZIS. Cand l-am intrebat despre ce e vorba, a zis ca eu nu am voie acolo, ca e santierul lui. Booon, eu proprietar, n-am voie la mine pe proprietate.

O alta chestie interesanta este amenintarea ca “va daram casa daca vreau, pentru ca eu am autorizatie si de demolare”. Aici ne-am dat seama ca Denis Sbirnea nu e in toate mintile si cand simte ca pierde bani, o ia razna. O alta amenintare interesanta a fost ca “trebuie sa rup capu unuia din voi ca sa termin casa asta”.

Ne-am gandit ca ne dorim totusi sa terminam casa si ar fi ok sa lasam de la noi. Am mers la notar si am impartit suma in doua transe de 1000 EUR; 1000 EUR pentru calorifere (care au mai fost platite o data si nu le-a adus) + exterior si inca 1000 EUR pentru a incepe iar la interioare.

Un alt punct din cererea lui de la notar a fost decalarea termenului cu aproape o luna. Termen pe care tot el l-a ales. De data asta am fost mai priceputi si am pus si penalitati pentru neindeplinirea la termen a etapelor.

Dupa achitarea primei transe, in prima zi forfota mare. Au venit unii cu suduri, cu fiare, cu placi. Rezultatul muncii lor, un cotet pe post de balcon si un cotet pe post de scara. Niste mizerii.

I-am zis ca nu acceptam asa ceva, sa gaseasca o solutie sa arate ca in proiect. Asta e tot ce ne dorim… a zis ca nu stie si ca le lasa asa. Panica! Cum sa faci casa cu un proiect interesant si sa lasi cotetul ala acolo?

Intr-un final i-am dat tot eu solutia sa placheze cu polistiren si sa dea cu vopsea structurata si totul arata bine. Zis si facut… imi da dreptate (pentru ca desigur… eu sunt constructor, nu el).

In tot acest timp nimeni nu mai lucreaza la interior nimic, pentru ca asteapta transa de 1000 EUR. Desi multe lucrari sunt platite deja.

Aproape e gata de exterior, cand ii spunem sa ii dam si 1000 EUR pentru interior. Denis Sbirnea ne zice “pai iau banii, doar daca mergem iar la notar, sa-mi decalez termenul.”

Il sun timp de o saptamana si ma rog de el sa ia banii sa ne termina lucrarea.

Primim iar notificare de la avocatul lui in care ne zice ca nu ne-am platit datoriile, desi BOG ART TEHNOLOGY, reprezentata prin Denis Sbirnea, si-a dat toata silinta sa termine lucrarile la timp. Ii trimitem si noi un raspuns avocatului cu poze si dovezi ca omul e razna.

I-am trimis notificare de prelungire a lucrarilor, intre timp l-au sunat si de la OPC. A venit pe santier, a facut totul in graba si in bataie de joc.

Ne-a transmis ca “nu imi este frica nici de domnul Traian Basescu. Daca ma cheama la el, ma imbrac mai frumos si ma duc”.

In ultima discutie – cand vroia ultima transa de bani, cand i-am zis ca nu e gata constructia, ca e zugravit in ultimul hal, ca prizele sunt puse prost, s-a aprins iar. Ne-a zis ca el a lucrat cu mafia italiana si ca si-a primit toti banii de la clienti.

Pentru aceasta afirmatie am hotarat sa ii trimitem notificare de reziliere a contractului si sa mergem la politie sa depunem o sesizare pentru amenintari.

Urmeaza si alte institutii la care vom depune plangere, pentru ca nu vrem sa pateasca si altii ce am patit noi.

Ca o concluzie, feriti-va de BOG ART TEHNOLOGY si Denis Sbirnea.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

38 thoughts on “Am intrat cu blogul în Zodia Instanţei. Astăzi cazul Bogdan Mogoşanu vs. SC BOG ART TEHNOLOGY SRL”

 1. 1. La orice ai vrea sa faci trebuie sa ceri referinte , sa vezi ce a lucrat acel constructor .
  2. Daca nu te sti si esti afon , plateste un inginer sau pe cineva care se stie si stie cu ce se mananca constructiile .
  Lucrez în domeniu si stiu situatia , nimeni nui dispus sa plateasca un supraveghetor sau cel putin la început sal sfatuiasca , merg pe mana „ meseriasului ” , e ok si asa da fratilor cereti meseriasului poze cu lucrarile facute sau sa va arete lucrari facute vb cu beneficiarii .
  Daca se cere va pot recomanda o firma serioasa care construieste pe lemn în sistem american case pasive .
  Sau celor interesati pot sa dau sfaturi în domeniu , dar în principal nimeni nu cere parerea unui om care stie ce si cum , ca fiecare stie „el mai bine ” , si apoi se ajunge la asemenea situatii.

  1. Si ce te faci cand afli ulterior ca cele doua case pe care ti le-a aratat ca fiind facute de el, sunt facute de fapt de alta firma? Denis Sbirnea asa a procedat cu noi :)

   1. nu sunteti primii, nu sunteti singurii, important este ca ati actionat corect, desi cam tarziu. cred ca ar fi trebuit scos din santier la prima livrare de beton. am trecut si noi printr-un proiect de genul asta, am schimbat un miliard de echipe si oameni. din pacatetoti sunt pusi pe furat, iar atunci cand intalnesti unul care face ceva de la el, din bunavointa devi suspicios :d

  1. Dane, acum e oricum prea tarziu. Am ales sa publicam acest articol tocmai pentru ca oamenii sa fie mai atenti cand se vor apuca de un asemenea proiect.
   Eu sunt dispus sa impartasesc cu voi tot ce am invatat din aceasta experienta.

 2. Nu înteleg oamenii , de ce nu se debaraseaza de executant din fazele incipiente daca vad ca nu respecta întelegerea , sau fac lucrarea de mantuiala .
  Acelas ucru e zic la toti cu care ucrez , domnilor opriti„ meseriasu ” din prima zi daca vedeti ca e pe langa .

  1. Si ce anume iti garanteaza ca urmatorul e serios? Numai daca lucrezi in domeniu stii cat e de greu sa gasesti o echipa buna care sa-si respecte contractul si termenul . Altfel poti petrece un an schimband meseriasi si aruncand cu banii
   Sau crezi ca dupa ce dai o prima cuiva, ii mai vezi inapoi pe motiv ca nu iti place cum ti-a executat lucrarea? O balustrada de exemplu
   Nu-i vezi
   Si atunci ce faci? Opresti tot si te duci in instanta unde tot tu platesti pana se dovedeste cine are dreptate?
   Ok, sa zicem ca faci si asta
   Si daca castigi ce garantii ca ai ca omul iti da banii inapoi ? Iti spun eu
   NICI UNA

 3. Pai asa procedeaza muti ranjesc pana se vad cu sacii în caruta , dar beneficiarul are de suferit .
  problema e ca nici un beneficiar nu e dispus sa plateasca un inginer sau maistru sa le supervizeze lucrarea .
  Multi stiti ce raspuns dau ? ce io nu stiu sa citesc un plan , dar eu le demonstrez ca daca vreau cu panul în mana îi pot prostii , si stau si se uita tamp la mine , dupa acea se panicheaza si ma întrreaba daca nu cunosc un inginer sau alta solutie

 4. Construcția unei case prespune următoarele etape:

  1. Proiectare pentru toate specialitățile (arhitectură, topo, instalații, rezistență etc.)
  2. Autorizații și avize de la primărie și alt entități, de exemplu electric, gaz, mediu etc., în baza proiectului elaborat (de obicei se ocupă proictantul, contra cost).
  3. După obținerea autoziației de construire se poate trece la execuția casei.
  3′. Dacă nu te pricepi și nu ai prgătire în domeniu, trebuie să angajezi un diriginte de șantier. Dirigintele de șantier este angajatul beneficiarului și se asigură că executantul respectă proiectul. Acesta poate opri lucrările atunci cînd constată nereguli – vorbim de termeni legali și procese verbale.
  3″. Proiectantul are obligația de a urmări execuția lucrării și de a participa la fazele pe care le menționează în proiect, de exemplu turnarea fundației. De asemnea se va face disponibil în cazul în care este contactat de dirigintele de șantier (se referă la toate specialitățile de proiectare).

  Primele organe care trebuie contactate atunci când există nereguli sunt Inspectoratul în Construcții (ISC) și/sau Primăria care emite autorizația de construire.

  De recomandat sunt contractele clare și la cheie. Atunci când contractul este la cheie sau pe faze de execuție, nu ți se vor cere bani splimentari pentru că s-au pierdut materiale sau s-au spart țiglele pe drum că au căzut din camion. Având în vedere că totul scris în diverse legi, informarea bneficierului privind desfășurarea corectă a etapelor de proiectare și execuție se face prin consultanță, oferită de firmele de proiectare. Fiind vorba de case familiale, prețul consultanței nu e mare.

  În situația de mai sus, lucrările ar fi fost oprite de către dirigintele de șantier, iar dacă ar fi întâmpinat ostilitate, ar fi fost chemați reprezentnți ai inspctoratului în construcții.

  Principalele cauze pentru care se întâmplă lucrurile din articol sunt:

  – alegerea unui proiectant ieftin, care nu e dispus să urmărească lucrările;
  – neinformarea beneficiarului privind drepturile, obligațiile și documentația pentru execuție;
  – lipsa unui diriginte de șantier;
  – nerespectarea proictului de execuție;
  – contractele unde nu se stipulează clar fazele de execuție și exigențele beneficiarului;

   1. Da, e simplu.
    Proiectare ieftină -> proiect slab, costuri mai mari în execuție;
    Execuție ieftină -> probleme, costuri mai mari în final

    Mai bine 2 mii de euro în plus la proiectare și economisești 10 la execuție. Tipic românesc, din păcate. Beneficiarul tot timpul crede că își poate face o casă sub valoarea medie de pe piață.

    1. In cazul de fata beneficiarul nu a mers pe proiectare ieftina. Constructorul a spus ca se incadreaza intr-un anumit buget si respecta proiectul pe care i l-am pus la dispozitie inainte de semnarea contractului. Deci a fost tipic romanesc, a sperat sa ne prosteasca la materiale.

     1. Nu merge cu ”a spus”. Un contract la cheie e foarte clar. Dacă trebuie făcută casa cu tot cu flori în geam cu 100 de lei, asta e. DAR. Verificările pe parcursul execuției sunt treaba beneficiarului ȘI a proiectantului. Dacă proiectantul a fost de acord cu un beton mai slab, înseamnă că s-ar fi putut folosi acel beton. Așa ca fapt divers, acel beton Bc20 trebuia să fie în proiect, dacă în subteran nu există o pânză freatică agresivă chimic.

      Poate greșesc și îmi cer scuze dacă este cazul, dar eu nu am văzut încă pe cineva care să nu se zgârcească la proiectare, deși proiectarea reprezintă maxim 5% din investiție.

      1. proiectul a fost bine realizat. problema a fost mult mai complexa.
       dar iti respectam parerea, contractul e contract, proiectul unei case trebuie respectat. vina noastra este ca am fost creduli.

 5. @Andreea și Bogdan: Mergeți la inspectoratul în construcții al județului de care aparțineți cu documentația, avizele și alte dovezi din timpul execuției și vă vor spune cei de acolo care sunt opțiunile. E posibil să vă recomande să atacați în instanță și vă vor arăta pașii pe care trebuie să-i parcurgeți.

  Atenție! Trebuie să aveți documentația în regulă, altfel, având în vedere implicarea autorităților, greșelile sau omisiunile vor trebui amendate. Dacă respectivul rezolvă cu un inspector, reclamați în cotinuare, lucrurile astea sunt destul de greu de ascuns în cazul în care aveți dovezi.

  1. Momentan nu ne complicam cu ISC. Avem plangeri depuse la OPC si politie. Daca il dam in judecata omu e pasibil de puscarie :)

   Acum vrem doar sa afle altii despre ce ni s-a intamplat.

   1. Alții știu ce vi s-a întâmplat. Că de, banul. Și alții vor fi în continuare în situația voastră din același motiv. Soluția nu e să spui oamenilor să evite o firmă care trage în piept, ci să închizi firma, ca alții să nu fie trași în piept.

    Ce legătură are OPC cu asta, că nu înțeleg?

    1. Ce legătură are OPC cu asta, că nu înțeleg?

     De pe site-ul ANPC:

     (1) Autoritatea are urmatoarele atributii principale:
     […]

     c) propune Guvernului spre adoptare si avizeaza proiecte de acte normative in domeniul protectiei consumatorilor cu privire la […], prestarea serviciilor, […], precum si interzicerea penalitatilor asimetrice dintre client si prestatorul de servicii publice si alte servicii de interes general pentru abaterile contractuale, astfel incat acestea sa nu puna in pericol viata, sanatatea sau securitatea consumatorilor ori sa afecteze drepturile si interesele lor legitime;

     […]

     h) desfasoara activitati de supraveghere a pietei produselor si serviciilor destinate consumatorilor;

     Construcția unei case intră la prestare de servicii, dacă nu mă înșel.

     1. Adică o problemă în construcții nu e dusă la ”poliția în construcții” (ICS), ci e prestare de servicii și mergi la ANPC? Cu tot respectul, nu vorbim de social media aici.

  1. E adevărat că nu tot timpul intervine atunci când e vorba de calitatea executării lucrărilor de construcții, dar poate avea atribuții în unele cazuri și poate amenda acea firmă de execuție.

   În orice caz, ei sunt cei care pot da cele mai bune sfaturi în acest caz.

    1. KoreKt ce spuneti,
     Dar intreb si eu cum a fost trecuta la ISC construirea casei, cu o firma sau in regie proprie?
     Cred eu ca depinde de situatie, si forma cum a fost declarata derularea lucrarilor.

  1. am contactat si Bog’Art, dar nu ne-au raspuns. Din punct de vedere juridic e perfect legal Bog’Art e diferit de Bog Art Tehnology :)
   Din punct de vedere al imaginii e o problema.

  2. simpu, au mai adaugat si “tehnology” dupa bogart si a pacalit lumea.
   registrul comertului a vrut sa le desfinteze firma in 2010 dar probabil banul a primat si in justitie si au scapat ( ca de altfel in Romania).

 6. Nu o sa auziti niciodata opinia acelei companii (impropiu dupa parerea mea “companii”) o firma nascuta intr-o casa la o adresa oarecare, se autointituleaza firma de constructii,isi bate joc de clienti prin lucrarile facute si deasemenea isi bate joc de muncitorii pe care ii foloseste si sunt sigur, daca nu convins ca acei oameni nu au platite asigurari de sanatate, somaj, sau pensie (iar asta se cheama EVAZIUNE FISCALA-dupa cunostintele mele), pentru care nimeni nu se sesizeaza si sunt multe astfel de firme.
  Stimate moderator,in situatia ca va raspunde, adresatile intrebarea mea: “De ca au plecat din Italia, Spania unde nivelul de trai este oricum mai ridicat si au venit in Romania sa construiasca”.
  Eu am si doua raspunsuri probabile (bineinteles nu ar putea sa le recunoasca ei):
  1. In tarile amintite e mai greu sa faci evaziune fiscala.
  2. Calitatea lucrarilor a lasat foarte mult de dorit si au fost eliminati de pe piata constructiilor.
  As incheia cu un citat din marele nostru Eminescu:
  “Unde esti tu Tepes, Doamne? Ca punand mana pe ei,
  Sa-i impartzi in doua cete, de nebuni si de misei,
  Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
  Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni!”
  Si fiindca se apropie sarbatorile urez la toata lumea “LA MULTI ANI” si SARBATORI FERICITE

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)