Cum adică nu aveţi ce scrie? Cum adică nu aveţi în ce să vă implicaţi?

Notă: În curs de actualizare (adică o să mai adaug câteva isprăvi care îmi fac cu ochiul)

Văd, periodic, pe unele bloguri cum se reia subiectul lui „nu găsesc despre ce să scriu pe blog”. Şi tot periodic văd pe alte bloguri (uneori aceleaşi…) faza cu „scrieţi numai despre branduri, numai pe bani”, cei care ne acuză de astfel de lucruri uitând majestic de faptul că tot noi, ăştia acuzaţi, suntem cei care ne implicăm în proiecte de suflet, pro bono, despre care nu doar scriem, ci chiar prestăm la greu ca să iasă, adică – dacă tot sunt acuzat de comercializare hai să o bag aşa – rup din timpul în care aş putea face bani sau ceva de genul ca să nu fac bani sau ceva e genul. Bine, discutăm discuţii, căci mulţumirea coraconistică pe care o am când fac aşa ceva este un concept de-a dreptul de neînţeles pentru cei despre care discutăm aici. Din păcate…

Cum adică nu ştii despre ce să scrii? Şi de ce pierzi vremea acuzând pe alţii de nu ştiu ce când ai putea pune umărul la nişte iniţiative faine? Hai să vă dau eu exemple din ambele categorii. Cu menţiunea că puteţi găsi ceva despre care să scrieţi şi ceva în care să vă implicaţi doar dacă vă uitaţi un pic în jur. Atât, doar să vă uitaţi un pic în jur.

Fă un mic gest pentru eradicarea poliomielitei. Gest la propriu. Pentru că poţi intra aici, să te fotografiezi făcând gestul de „puţin” pentru  că mai avem foarte puţin până la eradicarea poliomelitei la nivel mondial. Şi ai mai putea scrie pe blog, posta pe facebook sau pe unde vrei tu despre această campanie. Trebuie doar să vrei. Trebuie doar să te uiţi un pic în jur.

Invită lumea la Marché de Noël, un târg de modă la care vei putea cumpăra haine din colecția PATZAICHIN. 10% din vânzări merg către Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, iar oamenii de acolo fac lucruri extraordinare, de-a dreptul extraordinare. Poţi să te implici să promovezi evenimentul şi activitatea asociaţiei. Trebuie doar să vrei. Trebuie doar să te uiţi un pic în jur.

Vino la concertul caritabil UNICEF. Sau scrie despre el ca să audă cât mai multă lume de el. Luni, 17 decembrie 2012, ora 20:30, la Hard Rock Café. Pentru copiii invizibili din România. Pentru a te simţi tu mai bine că ai făcut ceva. Trebuie doar să vrei. Trebuie doar să te uiţi un pic în jur.

Puteţi să scrieţi pentru copiii din Centrul Comunitar Sfantul Vasile Casa Montessori, pentru care cei de la Boutique Restaurant Chocolat Createur de Gout au lansat o campanie amplă, ce are nevoie de promovare. Pentru auzi cât mai multă lume de ea şi, astfel, să se strângă cât mai multe fonduri pentru acei copii. Trebuie doar să vrei. Trebuie doar să te uiţi un pic în jur.

Clinica Nera are nevoie de tine. Pentru că mai are nevoie încă de 1 milion de euro pentru a deveni acel loc de alinare şi de vindecare pentru bolnavii de cancer. Poţi spui că tu eşti prea mic pentru a ajuta. Sau poţi să te implici şi să scrii despre asta. Şi să donezi. Atât cât ai. Trebuie doar să vrei. Trebuie doar să te uiţi un pic în jur.

Puteţi să fiţi ajutorul lui Moş Crăciun. Sau să îi invitaţi pe alţi să fie. Totul pentru a aduna fonduri pentru Hospice Casa Speranţei. Trebuie doar să vrei. Trebuie doar să te uiţi un pic în jur.

Am cules doar câteva din lucrurile frumoase care se întâmplă în jurul vostru. Doar câteva. Voi reveni asupra unora dintre ele. Pentru că se întâmplă, din fericire, foarte multe astfel de isprăvi. Gândite de oameni frumoşi, oameni cu suflet mare. La care se alătură alţi oameni frumoşi şi cu suflet mare. La care vă puteţi alătura şi voi. Trebuie doar să vreţi. Trebuie doar să vă uitaţi un pic în jur. Atât :)

17 comentarii la “Cum adică nu aveţi ce scrie? Cum adică nu aveţi în ce să vă implicaţi?

 1. Haotik Răspunde

  Daca ma platesc bine le dau eu idei de scris, pe zona lor de interes si care sa aiba impact.

 2. Dana Răspunde

  Mda, nici eu nu inteleg nu neaparat de ce se plang unii ca n-au despre ce scrie (nu lipsa subiectelor cred ca e problema, cat capacitatea de a scrie despre ele), ci de ce simt nevoia sa impartaseasca faptul ca n-au despre ce scrie. Asta ca sa se mai faca de-un post, probabil.

 3. Roxana Răspunde

  Dacă nu ar mai fi atât de ignoranţi şi ar începe să deschidă ochii, ar avea despre ce scrie. :)

 4. Lucianna Răspunde

  La mai multe articole de acest gen! Eu am despre ce scrie, dar îmi prinde bine câte o idee de la oameni mai informați ca mine.

 5. Sorin Voiculescu Răspunde

  Mersi de info, voi promova și eu evenimente din listă :)

 6. ioana Răspunde

  Mai sunt de vizitat si scris „recenzii” despre toate muzeele mai mici sau mai uitate din Bucuresti si de aiurea, care stau sa se inchida din lipsa de vizitatori, si despre toate casele frumoase din perioda interbelica ce stau sa se darame din lipsa de viziune…

 7. End Polio NOW - Lucianna
 8. Claudia Răspunde

  Nu exista sa nu ai despre ce sa scrii, daca te interesezi putin si iei pulsul orasului, este imposibil sa nu gasesti un subiect care sa iti placa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: