24.07.2017

acoustic bloggers, de la Piaţa Unirii

Marius Matache, Vlad Dulea şi Radu Tudoroiu formând una dintre cele mai inspirate echipe de instrumentişti pe care am văzut-o. Marius Matache şi Vlad Dulea descurcându-se de minune şi cu vocea. Radu Tudoroiu, un percuţionist pe care aş vrea să-l mai văd, pentru că este foarte bun.

Andra Zaharia, Anca Duma şi Sandra Clipea, tripleta de feminin de care are nevoie orice spectacol. Andra cu ceva emoţii, Anca transformându-se în Steven Tyler-ul sesiunii, Sandra manevrând totul aproape perfect. Piese bine alese, chiar aş putea spune că fiecare dintre cei care au cântat acolo au avut intuiţia de a nu alege un lucru pentru care vocea lor nu este făcută. Nu zâmbiţi, că asta e treabă mare şi ştiu din proprie experienţă. În general, oricine cu puţină voce poate aborda cam orice piesă. Problema este că nu totul va ieşi bine şi că există piese care pot face acea voce să exceleze. Iar fetele au arătat că au voce şi sunt sigur că pot mult mai mult decât au oferit ieri. Bravo!

Oameni care şi-au găsit timp să asculte, să bată din palme, să aplaude, chiar să cânte alături de blogări. Blogări adunaţi la un loc. Nu-i cunosc pe toţi, că nu sunt chiar genul care să fie foarte sociabil în lumea asta, aşa că-i pot numi pe Mihai Auraş, Cristi China, Bogdan Dăscălescu sau Ştefan Murgeanu. Îi rog pe toţi ceilalţi să mă ierte: nu vreau să vă omit, pur şi simplu nu vă cunosc. Sunt sigur însă că sunteţi oameni faini, cum spune Chinezu. Poate, cândva…

Cam aşa a fost. Un proiect în care am să cred, puţinele în care am curajul să cred. Un proiect care oferă înainte de a cere şi care nu cere pentru el şi pentru cei implicaţi. Când apare aşa ceva, singurul lucru pe care-l poţi face este să oferi respect. Iar acoustic bloggers şi toţi cei implicaţi în el au parte de respectul meu.

Pentru ceva mai multe amănunte muzicale sau pentru mai multe cuvinte despre fiecare dintre cei amintiţi mai sus puteţi consulta cronica pe care am scris-o aici.

Muzica de atunci şi muzica de acum (memoriile unui metalist)

Ce mi-am cumpărat de la Folk Alba

7 comentarii

 1. duminică, 25 noiembrie 2012, 17:53

  A fost cu adevarat ceva special. Treceam pe acolo din intamplare si am vazut ceva frumos!

  Răspunde
  • joi, 20 decembrie 2012, 02:03

   Nu, pai nu mai era nimeni pe varf cand am ajuns noi, plus ca noi am ajuns detusl de tarziu pe varf plecand tocmai din Cheia, pe cand voi sigur ati facut mai putin de la Muntele Rosu.

   Răspunde
 2. bogdan
  duminică, 25 noiembrie 2012, 18:41

  Mă bucur că ţi-a plăcut. Adevărul este că nici nu avea ce să nu-ţi placă. În clipa când implici suflet, lucrurile nu pot ieşi greşit.

  Răspunde
 3. duminică, 25 noiembrie 2012, 18:50

  Ce ma bucura comentariul lui Adrian… Aproape la fel de tare pe care ma bucura ca a scris BogDan despre Acoustic Bloggers inainte de a apuca eu sa o fac :))

  Răspunde
  • joi, 29 noiembrie 2012, 13:24

   Da’ ce, tu nu poţi să scrii? :))

   Răspunde
 4. luni, 26 noiembrie 2012, 10:41

  […] Duma, lui Vlad Dulea, Andrei Zaharia si lui Radu Tudoroiu pentru momentele minunate si multumesc si maestrului chinez 2.0, lui BogDan, lui Auras pentru cronica amuzanta, lui Cristian Sutu si tuturor celor care au fost […]

  Răspunde
 5. luni, 26 noiembrie 2012, 13:09

  […] Duma, lui Vlad Dulea, Andrei Zaharia si lui Radu Tudoroiu pentru momentele minunate si multumesc si maestrului chinez 2.0, lui BogDan, lui Auras pentru cronica amuzanta, lui Cristian Sutu si tuturor celor care au fost […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *