21.07.2017

Talente de blogger

La propriu. Adică nu e caterincă gen „îşi dau bloggerii talente”, deşi – of course my hourse – în unele cazuri putem vorbi despre aşa ceva  :D Dar, cel puţin de data aceasta, despre un talent (altul decât cel de a scrie superb pe blog, desigur) al unui blogger vorbim. Bine, e drept că asta cu talentul este discutabilă, ca orice lucru în viaţă. Căci ce este pentru unii talent, pentru alţii e nimicalent (dacă îmi permiteţi această inovaţie lingvistică) sau, mai rău, enervament (pfoai, încă una…).

Spre exemplu, deşi cam 99,945% din populaţia globului (apreciere personală – n.a) îl consideră pe Kurt Cobain un mega-talent, Bogdan îl consideră răspunzător pentru nimic mai puţin decât distrugerea rockului. În timp ce unii spun despre Picasso că este un geniu, eu am nesimţirea să nuanţez şi să spun că a fost genial, desigur, dar un şmecher genial şi nimic mai mult. În timp ce generaţii întregi de tineri şi mai puţin tineri şi-au picurat lacrimi de plumb pe sâni literari lăsaţi lacustrând agale, mie nu îmi place Bacovia de nici o culoare, ca să nu zic mai mult.

Bref, talentul este ca berea: unora le place, altora nu, dar este pentru toată lumea şi ajunge tuturor :D

Aşa că, pornind de la un mail primit din partea lui Ştefan Ciobanu, care îmi spune despre iniţiativa „Cu bloggerii pe scenă” şi mă întreabă dacă am putea să dăm mai mare amploare isprăvii, aşa vă întreb şi eu pe voi: am putea da mai mare amploare isprăvii? Adică avem bloggeri cu anumite talente, care să urce pe scenă şi să presteze corespunzător? Mă refer aici cam la orice, ca să zic aşa. Adică recitare, stand up comedy, actorie, cântat, dansat, scamatorii etc. Altfel pusă problema, ar ieşi măcar un eveniment cu mai mulţi bloggeri prestând? Sau, de ce nu, o serie de evenimente.

Menţionez, aşa, ca să vă dau apă la moară, că până acum cea mai tare probă de exhibiţionism talentos 2.0 mi se pare „Acoustic Bloggers” a lui Make, unde am auzit nişte voci de ne-a picat faţa, nu alta…

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Chintesenţa zilei: bloggerii şi freelancingul

Aţi auzit vreodată de Patrick De Laive?

16 comentarii

 1. vineri, 1 februarie 2013, 06:55

  […] Questioare Groparu Chinezu  Vladimir This entry was posted in Alexandru Grivei Blog, Romania si romanii, Stiri Romania […]

  Răspunde
 2. vineri, 1 februarie 2013, 07:04

  Adica un fel de „Bloggers got talent”? Mi se pare o idee buna, cel putin din punct de vedere al promovarii si fun-ului :) Pana la urma blogging-ul inseamna socializare si exprimare libera, asa ca un eveniment de genul asta se pliaza perfect

  Răspunde
 3. vineri, 1 februarie 2013, 08:23

  Haaa, eu ma bag sa cant greceasca :))

  Răspunde
 4. vineri, 1 februarie 2013, 09:27

  Asta cu “Bloggers got talent” a fost tare :) Mda, si eu sunt de parere ca se poate pune cap la cap si sa iasa ceva fain, sub o forma sau alta, asta urmand sa se decida. Precum zicala: daca vrei, poti, asa si aici. In fond, “Bloggers got talent”, nu? :)) Lasand gluma la o parte, mai scoatem bloggingul din online si … il trecem din cand in cand in offline, intr-o alta forma de socializare.

  Răspunde
 5. vineri, 1 februarie 2013, 09:38

  As vrea sa citesc peste ceva timp ca s-a realizat asa ceva.

  Răspunde
 6. vineri, 1 februarie 2013, 09:46

  Pai stii deja ca e plin de bloggeri care stiu sa cante, cum a fost la Blog’n Roll si sigur gasim si cu alte talente. Facem treaba sau ne distram :))?

  Răspunde
 7. vineri, 1 februarie 2013, 09:50

  Dar Bacovia era un baiar talentat. Atat ca lui nu ii placea bere, era fan vin. Cam prea fan :)

  Sunt multi bloggeri cu talente. Cum suna :)

  Răspunde
 8. vineri, 1 februarie 2013, 10:14

  Sună „ghini di tăt”. :))
  Eu văd asta ca pe o oportunitate să ne mai adunăm toţi în acelaşi loc la o bere şi o glumă. Bine, mai multe glume.
  Mai mulţi bloggeri cu sau fără talente. :))

  Răspunde
 9. vineri, 1 februarie 2013, 10:19

  E o inițiativă bună! Sunt sigur că se va alege ceva de ea. Succes și cine știe, poate mă bag și eu. :)

  Răspunde
 10. vineri, 1 februarie 2013, 12:15

  Ador ideea cu Bloggers got talent!
  Cat despre Bacovia, nici eu nu ma omor. Si nu o sa il suport veci pe Cioran. Asa ca te inteleg.

  Răspunde
 11. vineri, 1 februarie 2013, 13:30

  Desigur, articolul te duce automat cu gândul la un concurs Bloggerii au talent. Se poate organiza ceva pe tema asta. Chiar şi la caterincă ar putea ieşi ceva distractiv, poate karaoke ori altceva.

  Răspunde
 12. vineri, 1 februarie 2013, 13:53

  Buna idee :) Noi am participat la o selectie de talente la 8 ani de Craiova Forum. Am zis sa nu ramana blogosfera talentata nereprezentata :) si eu m-am bagat la jonglerie cu portocale, iar Cretu … la râs :) A mai fost si Blogatu la flotari, dar aia a fost proba separata. Ce-a iesit vedeti aici: http://danielbotea.blogspot.ro/2012/06/8-ani-de-talent-la-craiova-forum.html

  Răspunde
  • vineri, 1 februarie 2013, 14:03

   In apararea mea mai spun ca jongleria era dupa cateva beri la ping-pong, cateva beri la Campionatul National de Gratar si cateva la petrecerea de la Craiova Forum :)

   Răspunde
 13. sâmbătă, 2 februarie 2013, 01:13

  Incep prin a mutlumi pentru sprijin. Se spune printre comentarii (marius), ca este o oprortunitate de a scoate blogul din online. De la asta am si pornit cu ideea, de a sta pe scena si a ne manifesta, ca si cand am pune o postare. Desigur ca ar trebui sa se incropeasca un program, o lista, dar cine a spus ca va fi doar o singura editie. Eu astept sprijinul vostru artisitic si de initiativa. :)
  p.s. mie imi place Bacovia, si din cate stiu nu bea nici macar vin, era tare pe alte tarii. :D

  Răspunde
 14. sâmbătă, 2 februarie 2013, 17:36

  Tanana… și mare maestru de ceremonii… Chinezu! Cristi, tare-s curioasă tu ce-ai presta acolo, pe scenă! :)

  Răspunde
 15. duminică, 3 februarie 2013, 11:34

  ştiu de proiectul lui ştefan de ceva vreme, aşa cum ştiu şi de „pariu pe prietenie”, dar ideea e cam aşa: va fi cam dificil să scoţi scriitorii din umbra scrisului lor, chiar dacă au inocenţa şi curajul de a-şi scrie, de a-şi dezvălui harul pe bloguri, chiar dacă undeva în adânc visează la lansarea cărţii. pe nişa unde prestez şi eu, talentul şi creativitatea se plimbă ca pe promenadă, numai că se teme de scene şi lumini şi spun şi de ce: nimic nu dezvăluie mai bine un om ca scriitura sa, iar scriitorii sunt îndeobşte sensibili, vulnerabili. şi, recunosc, suntem şi orgolioşi. :))

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *