Later edit
––––––––––––
Îmi zice Andrei într-un mail despre DefCamp. La care io întreb „ce e aia?” :)) Vă spun asta ca să înţelegeţi de ce l-am rugat să scrie el un guest post despre acest eveniment, căci dacăar fi trebuit să îl scriu eu băgam la greu copy/paste despre siteul oficial, căci la altceva nu m-ar fi dus capul :D
Apropo, dacă tot vorbim despre asta, ia să văd câţi din cei care îmi fac onoarea să mă citească nu numai că au auzit câte ceva despre DefCamp, dar şi ştiu cu ce se mănâncă sunt pe acilea. Nu de alta, dar poate o să am nevoie cândva de nişte tastaturi dibace, nu se ştie niciodată :)
–––––––––––
În momentul în care mi-a dat undă verde Cristi să pregătesc un material pentru el despre DefCamp era să-mi înghit bomboana mentolată de fericire și eram ceva de genul „Yey, jackpot” dar apoi mi-am dat seama că defapt am intrat într-o mare dificultate pentru că mi-a venit în minte următoarea dilemă „Cum îi conving pe cei care nu pun securitatea startup-ului, a blogului samd pe primul plan?”.
După ce am meditat aproximativ 0.5 secunde, cu +- 0.1337 secunde, mi-am dat seama că nu trebuie decât să prezint ce facem, pentru că stăm destul de bine.
În perioada 30 noiembrie – 2 decembrie, Hotelul Yesterday va fi gazda celei de-a treia ediții a conferinței de securitate & hacking DefCamp, eveniment ce e pentru primă dată în București. Ediția de anul acesta este cea mai mare de până acum și adună peste 20 de speakeri din 5 țări – SUA(mai exact Hawaii), Irlanda, Ungaria, Slovenia și România (aici includem și Rep. Moldova).
Evenimentul are speakeri de calibru internațional dar și național. Amintesc de :
Jim Manico, VP of Security Architecture pentru WhiteHat Security și VP OWASP cu peste 16 ani experiență în domeniu
Andras Kabai, Senior IT Security Specialist la Deloitte
Marian Ventuneac, Security Architect la Genworth Financial și Founder OWASP Ireland-Limerick Chapter
Alexandru Bălan, Chief Security Researcher la Bitdefender
Adrian Furtună, Security Consultant la KPMG România și speaker internațional la conferințele de securitate
Bogdan Alecu, System Administrator și speaker internațional la evenimentele din domeniu
lista continuă : http://defcamp.ro/speakeri/
bonus : http://defcamp.ro/agenda-2
Băieții de mai sus discută despre subiecte variate, pornim de la modalități despre cum poți să câștigi bani de pe urma problemelor logice ale băncilor, continuăm cu probleme de securitate ale unui telecom în top 3, finalizăm cu un 0day exclusiv prin care poți citi adresa de Y! Mail al unui „prieten” fără să aibă habar. Pentru cei mai tehnici, atingem subiecte precum 0days, captcha breaking, digipass bypass, mobile security, android malware, DDOS, networking, P2P networks, D&D APT’s, social engineering.
Dacă te-am speriat, să știi că ne-am gândit să venim în ajutorul celor care au un startup, un blog sau un proiect online și au dubii cu privire la securitatea acestuia. Împreună cu echipa celor de la KPMG România vom putea realiza audite de securitate profesioniste la trei norocoși deținători ai unor astfel de proiecte printr-o tombolă. Un astfel de audit începe de la 500-1000 de euro și urcă enorm în funcție de complexitatea proiectului analizat.
La fel de important, avem un program de training gratuit pentru cei care participă pe care noi îl numim Wall of Sheep prin care încercăm să ridicăm suspiciuni, să dăm exemple reale si să venim cu soluții pentru cei care accesează în mod inconștient rețelele WiFi publice (spre exemplu cele de pe la conferințe, cele din cafenele samd). Nu vă imaginați la câte lucruri vă expuneți.
Pe lângă toate acestea, nu știu dacă e vreo coincidență, dar băieții pasionați de securitate IT au o înclinație deosebită spre consumul de bere. Dacă niciun argument din cele de mai sus nu te conving să iți rezervi un weekend pentru o conferință foarte interesantă de securitate IT, sper că berea să fie factorul decisiv pentru că merge bine cu tastele. :-)
Poate ai mai asistat la evenimente de securitate IT în România, dar iți garantez că nu ai mai asistat la un eveniment din domeniu în care lucrurile practice nu se discută în mod teoretic, ci se arată abia în momentul în care deja sunt up and running. Cred că merită să te informezi, să realizezi unde te afli în acest moment și, de ce nu, să savurezi clipe mișto alături de oameni mișto la DefCamp.:-)
2 thoughts on “Pledoarie pentru DefCamp (ştiaţi că are loc pentru prima dată Bucureşti, da?)”
interesant e ca in cadrul studiului national ecommerce ce va fi demarat in curand am facut niste audituri de securitate pentru o serie de platforme si magazine din ro. exista > 500 de magazine online maricele cu vulnerabilitati (unde e o chestie de minute/ore sa le iei toata baza de date de clienti/comenzi/etc). desi au fost informati nu prea a facut nimeni nimic.
Stii cum e, pe stilul lasa ca merge si asa. Dar cand se intampla o data cuiva sa vezi cum se apuca toti sa bage la greu transpiratii :D