Am lansat Comitetul Naţional pentru Siguranţa Rutieră

De ceva vreme mă gândesc cum să facem să extindem activitatea Blogal Initiative în domeniul – cum să îi zic eu să sune bine…? – coraconului. Adică e ok pe partea de campanii comerciale, treaba merge excelent (am sărit de 150 de campanii în 18 luni, go figure), dar am vrut să facem cumva să avem şi partea mai de suflet, ca să zic aşa, bine conturată. Şi cred că am găsit cum putem face în aşa fel încât să nu lansăm doar câte o provocare de asta de suflet din când în când şi după aia gata, aşteptăm să vedem când o mai face pe următoare. Ci să construim nişte concepte generoase, permanente, cu care să putem construi ceva temeinic. Şi în jurul cărora, în timp, să construim comunităţi care să vorbească despre chestiunile în cauză. Să mă explic.

Am început, ca un test, cu Comandamentele Judeţene de Colectare Selectivă 2.0 alături de partenerii de la Eco-Rom Ambalaje. Iar reacţia voastră a fost una excelentă. Drept pentru care am zis să facem şi pasul următor, în care dăm şi grade (locotenent, maior, colonel) în aceste Comandamente (campanie în curs de derulare) :) Şi am văzut că şi aici aţi reacţionat bine. Doar că – aici vine partea de autocritică – ar trebui să ne organizăm noi într-un fel de secretariat general (sau ceva de genul) prin care să coordonăm mai bine activitatea acestor Comandamente. Lucrăm la asta.

Acum am lansat Comitetul Naţional pentru Siguranţa Rutieră alături de partenerii de la Michelin. Prin care încercăm să adunăm bloggeri care să formeze o comunitate care să sprijine acest concept, siguranţa rutieră, căci România stă dezastruos din acest punct de vedere. Şi pentru că şi eu personal vreau foarte serios să pun umărul la informarea oamenilor care nu fac bine ce fac atunci când sunt la volan. Pentru că, o spun din proprie experienţă, uneori pur şi simplu nu îţi dai seama că ai putea să pui problema altfel şi de aceea e bine să ai surse de informare. Apropo, premiile pentru această campanie sunt 5 locuri într-o tabără specială pentru bloggeri, de genul celei despre care puteţi citi aici :)

Aşadar, deocamdată avem două concepte largi, pe care trebuie să le luăm la pilă, cum ar veni. Şi pe care să le rafinăm. Evident că aşteptăm cu mare drag propuneri din partea voastră. Pentru că, în esenţă, pentru voi facem ce facem :)

 

 

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Am lansat Comitetul Naţional pentru Siguranţa Rutieră”

  1. Am dat si eu de agitata asta cu Comitetul print-un link de la unul dintre participantii la concursul de articole de blog. Tot topaind din link in link, cred ca am ajuns la ‘izvoare’. Ma declar insa impotriva trebii asteia daca ea a pornit asa cum o inteleg eu si va continua cum banuiesc. Si anume: Un „comitet” care nu-i ceva ‘oficial’ defapt ci doar o masa de blogeri (bine intentionati, nu-i vorba) a caror activitate se va rezuma, pare-se, la niste articole puse pe blog in care povestesc, dupa o schema impusa de un producator de anvelope, unii cu mai multa pricepere, altii cu mai putina si cu linkuri impuse, ce cred ei despre siguranta rutiera. Si ‘let the games begin!”. Se aleg 5 cistigatori, se duc cistigatorii la workshop si …..probabil o sa bloguiasca de acolo live.
    NUP, nu-i OK!
    Statistici, vorbe si actiuni chipurile pentru siguranta rutiera face si BPR-ul, cind e televiziunea alaturi, de 2-3 ori pe an, mai ales cind isi iau (li se da cu imprumut) masina noua sau motopolitistii primesc in sfirsit echipament. Vreau sa devina o chestie banala ca politistul isi face treaba nu sa aud ca in ziua Z politia rutiera iese cu tot efectivul de radare pe strazi, in ziua Z toata lumea e cuminte si in restul de 364 de zile strazile sunt tot ale nimanui. Sau ca in alta zi (unica in an) politia face razie printre taximetristi, eventual pentru ca in saptamana precedenta (sau luna) vuiesc ziarele ca taximetristii racoleaza clienti in aeroport si ca ii fura pe straini de bani ca’n codru. Suntem crescuti in tara de heirupism dar cred ca ar trebui sa ne iasa din reflex sa ne fie frica doar de raport (fie ca da cifra prost in fata sefului, fie ca da cifra prost in fata UE si suntem pe penultimul loc la siguranta rutiera) si sa facm ceva doar pentru ca asa e mai bine. Nu ma uit cind trec strada pentru ca-mi iau amenda ci pentru ca tin la pielea mea, nu belesc ochii in toate directiile si acord priortate cui are prioritate doar pentru ca s-ar putea sa fie vreun gabor cu chef de munca si cu norma de amenzi nefacuta prin zona.
    Deci, propun ca, daca nu asta aveati in plan, sa va treceti ca prioritate a Comitetului actiuni FIZICE de educare a cetatenilor, luindu-i si pe cei de la Rutiera (‘biroul de campanii’), ca tot e treaba lor cica si au si niscai iz de autoritate si cuvintele pe care le scrieti pentru a cistiga acea excursie si tot ce mai atrage participarea la concursul lansat de ……(nu-mi dau seama cine-i ‘tartorul’ la treaba cu acest concurs) spuneti-le in fata unei clase (sau sali de festivitati).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)