Părerea mea despre Black Country Communion – Afterglow (2012)

Am ascultat „Afterglow” (2012) al celor de la Black Country Communion la recomandarea lui BogDan. Şi bine am făcut. Pentru că a fost o surpriză plăcută. A venit la fix, parcă, după o perioadă în care nu prea ascultasem acest gen, western rock mai aşezat, aşa că m-a coafat corespunzător. E drept că am avut reticenţe, căci după ce m-am fript de câteva ori cu anumite super-grupuri care m-au ofilit rău, am zis să nu cumva să… Dar nu, Afterglow este chiar un album bun.

Trupa sună bine rău. Adică e omogenă, vocea lui Glen Hughes se lipeşte foarte bine de secţia ritmică (excelentă în  „The Confessor”, ca să dau doar un exemplu), în care toboşarul Jason Bonham iese în evidenţă cu nişte „bătăi” foarte reuşite. Plus că l-am (re)descoperit pe Joe Bonamassa, un chitarist care îmi pare că nu a fost apreciat la adevărata sa valoare. Şi nu mă refer atât la tehnică, pe care o stăpâneşte fără probleme, ci la feeling, la modul în care reuşeşte să te surprindă cu nişte acorduri aruncate parcă la mişto şi cu o execuţie excelentă. Recomand solistica splendidă de pe „The Giver”. Plus excelentul dialog dintre el şi splendidul clăpar Derek Sherenian pe „Crawl„.

Dacă ar fi să reproşez ceva trupei este că încă nu au învăţat că şi din punct de vedere muzical drumul cel mai scurt între două puncte este linia dreaptă. Adică uneori mi se pare că se complică prea mult în a complica piesa, ca să zic aşa, ceea ce nu ar fi o problemă în sine, doar că nu aduce nimic în plus, aşa că devine uşor redundant. Altfel spus, barocul îmi place, dar rococoul nu :D

De apreciat registrul muzical larg al trupei, care cântă şi piese săltăreţe şi angajante precum „Midnite Sun” sau „Dandelion”, dar te şi pune pe gânduri cu complicăciuni foarte reuşite precum „The Cicle” sau „Atferglow”.

Pe o scară de la 1 la 10 dau albumului nota 8,5. Şi vă recomand să îl ascultaţi, desigur, pentru că nu  vă pică să ascultaţi în fiecare zi aşa ceva.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Părerea mea despre Black Country Communion – Afterglow (2012)”

  1. Partea cu complicatul vine de la Sherinian :)) Ăilalţi trei ar rupe direct, dar na, trebuie să lase şi nebunul să se joace :)

  2. Pingback: Top 10 albume ascultate în 2012 • Republica Culturală Chineză

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)