Scrisoare deschisă către PNL

Stimați oameni din PNL,

Căci eu consider, în ciuda unora, că și politicienii sunt oamenii. În rândurile de mai jos vă spun cum ați reușit să îmi deveniți mai puțin simpatici decât îmi erați. Iar asta, atâta cât mă pricep eu la chestiuni de astea politice, înseamnă că, atunci când o fi să mă decid, voi strâmba masiv din nas când va trebui să vă dau votul. Căci, vedeți dumneavoastră, eu sunt unul din acei nătăfleți care cred că onor electoratul trebuie băgat în seamă și pentru alte chestiuni decât aceea, extrem de importantă, sunt de acord, de a fi carne de votat (ați înțeles, sper, sintagma).

Fiecare dintre noi, cei care punem ștampila, avem criteriile noastre după care ne uităm la un partid sau la un politician. Care pot fi, în opinia dumneavoastră, niște tembelisme. Dar, dacă îmi permiteți, aceste tembelisme ne sunt permise de democrația pentru care, sper din tot sufletul meu, militați și dumneavoastră. Deci, ca să o scurtez, căci știu că aveți treabă, criteriile personale după care una legător decide să vă dea votul sunt fix treaba lui, nu a dumneavoastră.

Unul din criteriile după care eu cataloghez un partid este nepăsarea. Sau indiferența. Sau indolența, dacă mi-e permis. Iar când acest criteriu se pupă intempestiv cu acela al trăirii în secolul XX, nu în secolul XXI, atunci sprânceana mi se încruntă rău. Vă explic mai jos ce vreau să zic.

Pe data de 22 iunie am trimis un mail domnului senator Puiu Hașotti (pe adresa publică de senator, căci de aia e adresă publică, să o folosească) și un mail PNL-ului (tot pe adresa publică de pe siteul oficial al partidului). Cerea, foarte respectuos, în acest mail să mi se spună care sunt calitațile care îl recomandă pe domnul Puiu Hașotti ca ministru al Culturii. Căci doream să am și punctul lor de vedere legat de această chestiune.

De la PNL am primit răspuns în aceeași zi, următorul mesaj:

”Buna ziua,
Mesajul dumneavoastra a fost inaintat Departamentului de comunicare al PNL.
Cu stima,
Alexandra Berceanu
Asistent Secretar General PNL”

După care pauză și prietenie. Căci în momentele în care vă scriu aceste rânduri, adică la mai bine de o săptămână de când am primit acest răspuns intermediar, ca să îi zic așa, nu am mai primit nimic.

De la domnul senator Puiu Hașotti nu am primit nimic. Nici măcar un răspuns automat că mailul meu a fost recepționat. Probabil că mie îmi dă cu virgulă, dar în mintea mea cultura (pe care onor domnia sa o păstorește) înseamnă să mai stăm un pic și în modernitate, căci, dacă îmi permite domnul ministru, cultura este și ce va să vină, nu doar ce a fost. Ca să nu mai vorbim despre faptul că noi, cei cărora domnul Hașotti le propovăduiește cultura românească, folosim la greu mailul, internetul și alte astfel de șmecherii de care, admit asta, Eminescu și Creangă (și văd că și domnul ministru) nu au auzit.

Închei prin a vă ura succes în munca de partid. Căci ce altceva v-aș mai putea ura în aceste momente?

Pentru conformitate,
Cristian China-Birta
Blogger

8 comentarii la “Scrisoare deschisă către PNL

 1. Traian Răspunde

  Sfat : luati-va gandul de la nea Puiu si incercati la bloggera Gorghiu, sanse 50-50 :D

 2. Daniel A. Răspunde

  La sfântul așteptă o să primești răspuns. Să ne aștepte și ei în toamnă la vot.

 3. Adi Răspunde

  Este un om pus pe aceeasi linie cu Eminescu si Creanga, inseamna ca isi merita functia ;))

 4. D-Petre Răspunde

  Prea multa curiozitate strica … poti fi bagat chiar si la duba pentru prea multa curiozitate.

 5. Cristian B. Răspunde

  Probabil ca Puiu Hasotti nu stie sa-si deschida contul de email. Nu cred sa fi auzit vreodata de asa ceva la 59 de ani ai sai:)).

  Cat despre mail-ul trimis la PNL, birocratia isi spune cuvantul. Alexandra Berceanu o fi secretarul secretarei asistentului secretarului general. Ai rabdare, mai e putin si ajunge si la el.

 6. Good Game Felicia Răspunde

  Eu sunt inca socata ca ai folosit cuvantul SIMPATIE cand te-ai referit la PNL

  Astia nu dau 2
  bani pe electorat

  In schimb exista o perioada o data la cativa an cand au nevoie de el.

  Politicienii nu sunt oameni, or fi fost candva, dar i-a orbit puterea si i-a schimbat bogatia
  USL si PDL..acelasi rahat

  –Cu drag, Felicia

 7. Romania Europeana Răspunde

  imi place ideea asta a ta cu „scrisorile deschise”.cam pe cand o scrisoare pentru A3 sa o lase mai moale cu USL-ismele.(si eu sunt simpatizant PNL, dar de cand s-au alit cu PSD, sunt cam sceptic in privinta inteligentei lor)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: