Proclamația mea personală după BizAmsterdam

E drept că nu înțeleg de ce nu am luat această decizie mai repede. Sigur că îmi pot găsi explicații, dar tot nu ma pot abține să nu îmi pară rău că nu m-am gândit mai repede la așa ceva. Pe de altă parte, cred că fiecare lucru care ți se întâmplă are rostul lui, iar rostul lui presupune să se întâmple exact când trebe să se întâmple și să fii în preajma oamenilor potriviți :)

Să vă spun care este decizia pe care am luat-o: să nu mai scriu niciodată pe blogul meu ceva negativ despre cineva (brand sau persoană) până nu întreb ce părere are. Nu pentru că mă dau principiile jurnalistice afară din casa 2.0. Ci pentru că, dincolo de ce se vede că facem noi în online și dincolo de ce înțelege lumea că facem noi în online, se află oameni. Ca tine, ca mine, ca noi. Cu sentimentele lor, cu trăirile lor, cu familiile lor, cu viața lor. Iar eu vreau ca omului, nu avatarului, nu brandului, sa îi ofer posibilitatea de a-mi spune punctul său de vedere. Precizez clar că fac asta pentru mine, ca să mă simt eu ok că am respectat dreptul celuilalt la a zice ce are de zis. Mi-e greu să cred că ar putea schimba ceva din ceea ce am decis să scriu despre ea sau el. Dar contează, cred eu, că există și părerea sa.

Zicem de contextul și de oamenii din jurul tău când iei o astfel de decizie. În cazul de față vorbesc despre Biz Amsterdam, sau, cu titulatura oficială, High Impact Friends. O excelentă inițiativă a Martei Ușurelu și a minunatei echipe de la Revista Biz. Care adună bloggeri, companii și agenții la o discuție liberă, departe de frământările ”geopolitice” de la noi de acasă. În cursul celor 3 zile în care am stat împreună, mi-am dat seama că cei pe Ioana nu o cheamă Ioana Staropramen, ci Ioana Bondrilă, că pe Gabriela o cheamă Neacșu, nu Gabriela Ecorom, că eu vorbesc și râd cu Nicoleta Vișan, nu cu Nicoleta KLM, că Robert este salvat ca Bancpost în agenda unor telefoane :)), dar că pe el în cheamă Zănescu și că Ana Maria o fi ea de la Pepsi, dar o cheamă Maciuca :)) Și că Sorana Savu este o profesionistă din toate punctele de vedere și că ea, ca om, înseamnă mult mai mult decât face în activitatea sa de PR.

De aceea am decis să ascult de acum înainte omul, nu avatarul, nu brandul, nu funcția, nu gradul. Ci omul. Și să ascult ce are de zis indiferent cât de supărat/nervos/iritat sunt.

Vă recomand să citiți și ce au scris (sau o să scrie cât de repede :D) Sorana, ManafuȘuțu, Alex, Adrian, Bobby, Sebastian, Piticu, Costin și Victor despre BizAmsterdam. Și să înțelegeți ce este de înțeles :) Iar dacă vreți să mă invidiați din nou pentru că am ajuns la Keukenhof, vă invit aici :D Și dacă vreți și voi să ajungeți, vă invit aici :))

PS. Dragi colegi, aceasta este Proclamația mea personală după BizAmsterdam :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

8 thoughts on “Proclamația mea personală după BizAmsterdam”

  1. Mult succes in indeplinirea proclamatiei. La Keukenhof am fost si ma duc si anul asta, dar cu trenul ca momentan sunt pe aproape. Sper sa mai prind ceva lalele prin mai.

  2. Fair enough !
    Şi de luat aminte, de fapt am putea-o trece regulă de aur pentru ăi mai mici ce aspiră să devină mari: Ascultaţi de omul din spatele brandului, funcţiei, gradului, etc.

  3. Pingback: High Impact Friends, un eveniment extraordinar » visurat.ro blog

  4. Pingback: Propovăduiesc cuvântul blogosferelor locale peste tot | Chinezu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.