Să înființez funcția de Ministrul Rockului în Republica Culturală Chineză?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Deja mă copleșește BogDan cu guest posturile de aici de pe Republica Culturală Chineză, zău… Adică, altfel spus, sunt foarte onorat că mă onorează cu scriitura sa, care, după mintea mea, este una din cele mai bune de pe la noi pe zona de metal și rock. Cred că îi fac ofertă să ocupe funcția de Ministrul Rockului în Republica Culturală Chineză :D

Ia ziceți și voi, merită o asemenea onoare sau nu. Nu că m-ați influența decisiv, dar zău că aș vrea să știu cum vi se pare ideea :D

Mai jos o mostră din scriitura stimabilului. Vă prindeți voi din ce zice la ce concerte a fost, nu mai dau un titlu numai să îl dau :)

LOCAŢIA

Silver Church, locul meu preferat când vine vorba de concerte. De fapt, la Silver Church mă simt acasă, a devenit un fel de patrie rock în care mă întorc mereu cu plăcere. E curăţenie, e amabilitate, e o acustică bună, e tot ce trebuie să fie pentru a avea o seară perfectă în compania trupei preferate. În plus, intrarea se face mereu la timp, nu au existat vreodată incidente, iar întârzierile au apărut doar în cazul trupelor româneşti, lucru cu care sunt obişnuit de peste 20 de ani.

PUBLIC

Nu risc un număr. Să fi fost 400, să fi fost 500, pe undeva pe aici. A fost exact publicul de care au avut nevoie cele trei formaţii. Receptiv, acesta a reacţionat la primele semne de show. Mai puţin la Palace, dar începând cu prima piesă a celor de la Brainstorm…pot spune că a fost rupere. Au cântat, au dansat, au dat din cap, au făcut absolut tot ce au vrut. Incidente nu au existat, nici nu aveau cum, am văzut că erau destul de atenţi să nu se lovească unul pe altul. Nici în faţă nu au fost probleme, pit-ul pentru presă nu a trebuit păstrat suplimentar, oamenii nu au avut tendinţa de a pleca alături de el spre scenă.

PALACE

Nişte domni care au vrut să-i imite pe Running Wild şi Accept la un loc dar, normal, nu au reuşit. Vocalul arăta a Rolf Kasparek şi încerca să ia acutele lui Udo, iar muzica lor este un heavy-metal bătrânesc, cântat la fel, fără a avea ingredientele necesare pentru a atrage mai mult decât o face. Complet normal, când te încurci între trupele de mai sus şi nu ştii de la care să te inspiri mai mult. Una peste alta şi-au făcut treaba, iar pentru un concert în care vedetele erau Brainstorm şi Primal Fear, se poate spune că au fost trupa perfectă de deschidere.

BRAINSTORM

O, Doamne! Dacă aţi dorit vreodată să vedeţi o formaţie care să nu vă lase să staţi liniştiţi, atunci mergeţi la Brainstorm. Când au început, am crezut că vor să dea sala jos. Nu m-am înşelat, au încercat asta până la final, norocul nostru că Silver Church duce la tăvăleală. Cu o secţie ritmică pe care nu cred că o pot considera a veni din lumea asta, doi chitarişti care au scos fum din corzi şi cu un solist vocal absolut demenţial, Brainstorm a mărşăluit prin muzică fără probleme. Nu a fost piesă la care să poţi sta liniştit. Nu a existat vers pe care să nu-l aud cântat. Andy B. Franck nu a avut loc în care să nu ţopăie, cred că şi-a propus încă de dinainte de concert să măsoare scena cu pasul. Au rupt, aşa cum se spune şi au promis că vor reveni. Sper să fie vorba de un recital al lor, ca trupă vedetă, pentru că aşa ceva nu se va putea rata, sub nici o formă.

PRIMAL FEAR

După Brainstorm, Primal Fear au impresionat mai puţin. Ceva mai statici, nu au avut zvâcnirea celor de dinaintea lor, dar metalul a rămas acolo, la locul lui. Ralf Scheepers nu a ezitat să ne arate de ce a fost în vederile celor de la Judas Priest, deşi aceştia l-au preferat pe Tim Owens. Sala a fost receptivă şi cu ei, ceva mai calmă decât la Brainstorm, semn că anumite ingrediente au lipsit din show. Cu toate acestea, Primal Fear sunt în formă, însă nu sunt nici pe departe într-una care să-i aşeze înaintea celor de la Brainstorm. Au cântat corect, parcă prea corect, parcă prea după partitură şi au fost extrem de reci cu sala în comparaţie cu cei de dinaintea lor, şi asta s-a simţit. Scheepers nu are talentul lui Franck, iar ceilalţi se iau după el. Un recital rece, bun din punct de vedere al muzicii, dar rece venind vorba de suflet.

Mneah, cam aşa a fost şi de data asta. Ne auzim, cum spun de fiecare dată, la următorul.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

9 thoughts on “Să înființez funcția de Ministrul Rockului în Republica Culturală Chineză?”

    1. =)) Terminaţi cu prostiile, nu-i mai daţi apă la moară :)) Nu ştii cum e la comunişti? Dacă ai intrat în sistem, nu mai ieşi din el decât când îţi spun ei :)))))))))

  1. Pingback: Primal Fear şi Brainstorm în China! | BogDan

  2. @BogDan @Alexandra
    No poftim, presedintele Republicii vrea sa ii fac o asemenea onoare, iar el batman, batman :D
    Numai ca, stimabile, nu e dupa tine, sa stii, ca in Republica mea nu e demnocratie :D

  3. Pingback: Cum a fost la concertul Marky Ramone « Republica Culturală Chineză

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)