Îngerul păzitor al fratelui meu

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Am citit ”Îngerul păzitor al fratelui meu” de Leif Davidsen, apărută la Editura Tritonic, în două reprize. Sau stări, dacă vreți. Prima stare a fost aceea de la începutul cărții, când încercam să înțeleg despre ce e vorba, dincolo de ce zicea PR-ul cărții. Iar a doua stare a fost aceea în care ceea ce povestea autorul m-a făcut să mă încrunt și să stau așa toată cartea.

Pentru că este o carte despre ororile și dezaxările pe care le aduce un război în viața unor oameni care altfel ar fi fost ca tine sau ca mine. Citim despre o Spanie prinsă în războiul civil și trupele lui Franco și cele ale Republicii comițând niște mizerii umane incalificabile, citim despre destine frânte fără sens și fără finalitate, citim despre oameni ale căror povești personale, unele foarte dure, sunt mici copilării pe lângă povestea la scară mare care se derulează în jurul lor și din care fac și ei parte.

Aș putea spune că senzația cu care închizi carte este una oribilă. Ceea ce este, de fapt, un compliment pe care îl fac autorului Leif Davidsen, care a reușit să povestească atât de credibil ce s-a întâmplat în acei ani de neagră istorie spaniolă. Cu mici incursiuni într-o Danemarcă teoretic neutră și într-o Rusie comunistă oribilă din anii de procese politice dinaintea celui de-al doilea război mondial.

Vă recomand această carte? Numai dacă aveți stomac pentru așa ceva. Pentru că altfel vă veți întrista mult. Mult prea mult.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Îngerul păzitor al fratelui meu”

  1. Pingback: Top 10 cărţi citite în 2012 (din cele 20 citite în total...) • Republica Culturală Chineză

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)