Îmi pare că nu mă prea pricep la poezii…

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

V-aș ruga să înțelegeți rândurile de mai jos din perspectiva faptului că nu am fost niciodată mare consumator de poezie. Am scris ceva versuri, la un moment dat, prin liceu (mai mult pentru a compune niște melodii pe baza lor, dar despre asta altă dată…), dar niciodată nu am putut spune că am fost pătruns cu adevărat de spiritul liric. Proză scrie pe mine, din toate punctele de vedere :)

Am citit volumul de poezii ”Exercițiu de admirație” de Răzvan Dolea fără să mă opresc la nici una din poezii. Am trecut prin ele ca prin niște fapte diverse, pe care le văd, dar cu care nu reușesc să relaționez, care nu îmi spun mare lucru. Se prea poate, așa cum mi-a spus un amic, să nu fi fost în zen-ul potrivit pentru poezie, dar, pe de altă parte, când e zen-ul potrivit pentru a citi versuri? Am io teoria asta conform căreia dacă este să te lovească ceva la coracon și să se potrivească feelingului tău, atunci se întâmplă indiferent de stare, context și alte variabile.

Ei bine, în cazul poeziilor lui Răzvan nu m-a lovit nimic. Poate că am deschis cartea cu alte așteptări, cele pe care mi le-a setat prozatorul istoric Dolea și care mi-a plăcut în mod corespunzător. Nu știu de ce, că nu stau să fac analize de astea profunde. Spun doar ce simt, că așa mi se pare cel mai firesc. Și, dacă vreți, cel mai poetic :)

Dacă vrea cineva dintre voi să îi trimit poeziile lui Răzvan să își dea cu părerea (și, poate, să îmi demonstreze că nu m-am prins eu de niște chestii…), să zică în comentarii și vă trimit cartea. Dacă sunteți mai mulți, vedem noi cum facem, o trimitem în circuit, ca pe vremuri cu casetele video :))

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Îmi pare că nu mă prea pricep la poezii…”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)