Cum este să fii în clasa a noua?

Am terminat liceul – of, Doamne… – acum 18 ani. Ceea ce înseamnă că au trecut vreo 22 de ani de când nu mai sunt în clasa a noua :) Ca să nu zic că Alex al meu mai are 2 ani până intră el la liceu, așa că trebuie să fiu de 9 ori mai atent la ce scriu acum, când răspund provocării lui Gabriel :))

Ce-aș face eu dacă aș fi din nou în clasa a noua? Ehei, o bag acum și aici pe clasica ”dacă aș avea mintea de acuma”… :)) Dar cum nu se poate, cum timpul poți să îl dai înapoi doar cu amintirea și să încerci nu să schimbi ce s-a întâmplat, căci nu se poate, ci să încerci să faci să se întâmple altele mai bune, ei bine, voi încerca să îmi imaginez că acum, în 2011, sunt licean de clasa a noua. Și, deși știu că voi fi total pe lângă în cadrul acestui exercițiu de imaginație, io tot încerc, pentru că îmi plac provocările :D

Așaaaa… Am început liceul de ceva vreme și pot zice că mi-am făcut niște prieteni mișto, că sunt și io într-o gașcă faină, profesorii sunt nici prea prea, nici foarte foarte, așa că pe linie școlară nu pot zice că o duc rău. Ia să văd ce aș mai vrea și aș mai putea face în rest. Le iau în ordinea preferințelor.

1. Îmi fac blog. Am timp anii aceștia să învăț despre toată șmecheria cu blogul și, dacă totul merge ok, pe la sfârșitul liceului chiar să mă bag serios în toată faza cu social media, că am înțeles că aici e viitorul. Și cu cât încep mai repede cu atât mai bine. Plus că, am citit eu undeva, blogul te ajută foarte mult când vrei să te angajezi undeva în domeniu, căci funcționează ca o foarte bună carte de vizită. Mai este și faptul că dacă scriu des pe blog îmi formez conediul, scriitura și asta mă ajută dacă vreau să merg pe zona asta. Și poate se sperie și profesorii ăia mai nașpa că îi dau pe blog și mă lasă în pace :D

2. Mă apuc serios de chitară. Îmi place prea tare să cânt la chitară ca să nu o iau în serios. Unde mai pui că acum sunt ceva oportunități pentru cei care trag tare să ajungă niște instrumentiști valabili. Plus că muzica mă ajută, mă echilibrează și îmi dă forță să trec mai ușor peste chestiile grele care mi se întâmplă.

3. Citesc. Citesc în draci. Nici nu mă interesează că nu am un plan de lectură. Nici nu mi-ar plăcea, de altfel. Citesc romane, citesc cărți de specialitate, citesc reviste (câteva românești, puține, restul străine), citesc bloguri (am câteva sute de bloguri în reader, alese timp de câteva luni). Pentru că știu că fiecare rând citit, fiecare idee asimilată mă va face mai puternic, mai pregătit pentru a avea viața pe care încă de pe acum, din clasa a noua, mă pregătesc să o am :)

Dau mai departe lepșa către acești 3 trecuți, asemeni mie, prin liceu de ceva vreme, dar tocmai de aceea să le ofer un prilej de scufundare în oala cu melancolie :) Așadar Claudiu, Dan și Rareș, ieșiți la tablă :))

 

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

13 thoughts on “Cum este să fii în clasa a noua?”

 1. Şi uite aşa din ceaţă (e o ceaţă dată naibii la ora asta la Cluj :)) m-am pricopsit cu o temă de casă taman în vacanţă Domnule Director ! Dar cum punctul 1. de mai sus mi-ar trage şi mie serios cu ochiul la o adică, trebuie să mă aştern la un răspuns mai elaborat. Avem treaba :)))).

 2. Pingback: Sfaturi pentru liceeni

 3. Pingback: Cum ar fi asta, să fiu din nou în clasa 9-a ?

 4. Mi-a plăcut în special ultimul punct cu cititul în draci. Îţi prinde foarte bine în liceu să citeşti, poate e o vreme ideală să faci asta.

  Vine facultatea şi eşti tentat să faci orice altceva în afară să citeşti. O să citeşti doar cursurile în sesiune.

  Mulţumesc că ai acceptat invitaţia mea şi că ai dat leapşa mai departe.

 5. Pingback: Cum ar fi asta, sa fiu din nou in clasa a 9-a? | Tiberiu Fărcaş

 6. Pingback: Ani de liceu…Clasa a 9-a reloaded ! « Semanticus Blog

 7. Pingback: Cum ar fi asta, să fiu din nou în clasa 9-a ?

 8. Pingback: Leapşă: Când aveam vreo 15 ani... | Paul-Sorin Tiţa

 9. Pingback: viața. o lecție fără vârstă | push the button

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.