Cum te poate face o carte să vrei să vezi un oraș

Așa mi s-a întâmplat mie cu ”Anticarul” lui Julian Sanchez. Unde îți prezintă Barcelona cu atât de multă pasiune și cunoaștere a tot ce înseamnă acel oraș din punct de vedere istoric și urbanistic încât îți vine să îți face rezervare la avion și să faci măcar un weekend acolo.

Bine, ”Anticarul” nu e o carte turistică, dă-i pace. Ci una care se înscrie în seria celor polițisto-cospiraționisto-religioase. Cei care mă cunosc s-ar putea întreba, cu sprânceana ridicată a mirare, cum de citesc eu așa ceva. Și ar avea dreptate. Pentru că policier-urile nu mă coafează decisiv, faza cu conspirațiile îmi provoacă de cele mai multe ori un căscat, iar la faza cu religiozitate, ei bine, aici sunt de un abis al nepăsării profund. Dar cu toate acestea, uite că am citit această carte. Și am făcut-o pentru că, dincolo de cele zise mai sus, m-a prins lumea iubitorilor de vechi și de artă descrisă în carte și în mijlocul căreia se desfășoară acțiunea, lumea anticarilor. Plus, cum vă ziceam, spectaculosul tur virtual și livresc pe care îl faci prin Barcelona citind cartea.

Stilul autorului nu este unul care să te facă să îți ții respirația sau să stai câteva clipe să îi admiri ceva întorsătură de frază. Ba dimpotrivă. Julian Sanchez vrea doar să îți povestească ce s-a întâmplat,  cum ar veni, fără să își piardă vremea cu prețiozități semantice. Afli că ăla face aia, aia zice aia și tot așa, toată cartea. Până și făptașul, dacă îmi permiteți, este relativ vizibil cu multe pagini înainte de a face revealul, dar asta nu te deranjează, căci Sanchez nici nu are pretenția că îți promite să te rupă în două de cât de șmecher autor care te ține ca pe ace este. Iar despre faptul că, practic, personajul principal este ceva piatră a lui Dumnezeu, trebuie să ai acel fior de credință (sau cum să îi zic) pentru a citi și altfel decât pe litere (dacă înțelegeți ce vreau să zic…) ce se întâmplă în carte, iar eu, v-am spus deja, am un deficit masiv la asta.

Recomand cartea celor care vor să petreacă ceva timp cu o lectură ușoară, care se citește repede și care vor să se rupă de rutina de zi cu zi. Și, firește, celor care vor să facă o vizită în Barcelona din fotoliul lor :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Cum te poate face o carte să vrei să vezi un oraș”

  1. Pingback: Ce citesc bloggerii: Chinezu « Bookaholic

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.