Despre viața la țară în 2012 – Întoarcerea lui Viorel Zaicu

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Probabil că nu aș fi citit niciodată ”Întoarcerea” lui Viorel Zaicu dacă nu aș fi primit-o cadou de la extrem de simpaticii tovarăși de la Editura ALL. Despre care încep să cred că au un ”nas” în ceea ce mă privește, căci îmi trimit din când în când niște cărți, cu care mă lovesc la marele fix :D Așa s-a întâmplat și cu scriitura lui Viorel Zaicu.

Ce lume frumoasă reușește autorul să îți aducă în fața ochilor… Ce lume vie, ce personaje excelent realizate… Ce povești aiuritoare (în sensul bun zic), ce întâmplări pline de înțeles… Și toate acestea le creează nu scriind SF, despre ceva planete din niște galaxii îndepărtate, ci despre viața la țară. Și o face foarte bine.

Am luat cartea în mână cu aceea curiozitate cu care iei orice carte la început. Și după primele pagini nu am mai lăsat-o din mână până nu am terminat-o. Căci scriitura lui Zaicu te prinde asemenea unui film de acțiune (dacă îmi permiteți comparația) și nu îți permiți să pierzi nici o secundă din ce se întâmplă, că s-ar putea să ratezi ceva împușcători :D Dar să știți că acum îmi dau seama că e foarte bună comparația, căci pe povestirile lui Zaicu s-ar putea face niște scenete de mare angajament :)

Spre exemplu, îmi vin acum în minte două scene memorabile: 1. când se aduce un calculator și o imprimantă (primele din istorie) la Primărie și când Safta (adevărata forță administrativă a satului) resimte calculatorul ca un atac la adresa abilităților ei; 2. când se proiectează pentru prima dată un film în fața sătenilor, iar împușcăturile din film le provoacă niște reacții savuroase.

Deși știu că nu mai este o modă să citiți autori români, vă recomand ”Întoarcerea” lui Viorel Zaicu. Și o fac cu mare, mare drag :)

PS. Văd că Viorel scrie pe blogul Editurii ALL, așa că îi transmit și un salut colegial, cum ar veni :D

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Despre viața la țară în 2012 – Întoarcerea lui Viorel Zaicu”

  1. Pingback: Top 10 cărţi citite în 2012 (din cele 20 citite în total...) • Republica Culturală Chineză

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)