La mulți ani, România! Dar nu doar astăzi, nu doar astăzi

E bine și nu prea că ne aducem doar o dată pe an să zicem și noi (și nici măcar toți) ”La mulți ani, România”. E bine pentru că o zicem. Nu prea pentru că o facem, cei mai mulți, la nivel formal și pentru că așteptăm motiv să zicem așa ceva. După capul meu ar trebui oricând, dacă simțim că iubim, totuși, țara asta așa cum este ea, să arătăm că suntem români, oriunde am fi. Și prin asta, zic io, spunem cu adevărat și fără să ne tragă de mânecă o dată din calendar ”La mulți ani, România”.

Ce vedeți mai jos sunt 2 fotografii cu niște oameni cărora nu le-a spus nimeni să scoată fularele cu ”Hai România” peste tot pe unde mergeau și să își afișeze naționalitatea cu mare mândrie. Am făcut-o, fiecare din noi, pentru că așa am simțit că e firesc și pentru că ne plăcea să facem asta. Iar cei din jurul nostru, reprezentanții din 40 de țări de la Danone Nations Cup în Madrid, au recunoscut că am fost un fel de ”funky bunch” :) Ba mai mult, una din fetele din echipa organizatorică, o spanioloaică, ne-a spus la plecare ”nu știu dacă fac bine să vă spun asta, dar să știți că voi mi-ați schimbat impresia despre România și despre români”. Am zâmbit amar, căci știam ce vrea să spună, dar am zâmbit, pentru că și fata cu pricina, fără să își dea seama, a rostit tot un fel de ”La mulți ani, România” prin ceea ce a spus :)

4 comentarii la “La mulți ani, România! Dar nu doar astăzi, nu doar astăzi

 1. acuvio Răspunde

  La mulţi ani România!
  La mulţi ani tuturor românilor!

 2. Babilon Travel Răspunde

  Mare dreptate ai sa ne mandrim mereu ca suntem romani si mai ales sa ne pastram identitatea. Nu realizam ca atunci cand intr-o forma sau alta ne denigram tara inseamna ca de fapt nu dam doi bani pe noi. Recent am vazut Wild Carpathia si este incredibil cat de frumoasa este Romania vazuta prin ochii unui strain si cat de gri pare vazuta prin ochii nostri chiar si cand facem reclama brandului de tara. Cel putin in aceasta zi mi-ar place sa fim cu adevarat romani, sa ne apreciem valorile si sa refuzam sa mai privim non valorile care apar mult prea des la televizor.

 3. enciu Răspunde

  Sa traiesti, Chinezule! Respect total!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: