Câteva informații despre How to Web

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Sunt un mare susținător al evenimentului How to Web. Pentru că eu unul cred că România are mare nevoie de astfel de evenimente care să pună țara pe harta internetului antreprenorial (e un clișeu, știu, dar no, așa mi-a venit să zic). Și în discuțiile mele cu unii, alții, am ajuns la concluzia că lume, din păcate, nu știe exact care e faza cu evenimentul. Așa că l-am întrebat pe Bogdan Iordache, the big kahuna al evenimentului, despre niște chestiuni. Am sintetizat răspunsurile lui mai jos. Piperate cu comentariile mele, desigur :D

– foarte mulți cred că How to Web este o franciză. Nu, nu este, însa probabil că li se pare un proiect prea mișto pentru România :D

– nimeni nu are habar de speakerii care vin la eveniment, deși sunt câțiva care sunt foartetari, gen Mark Randall (20+ de ani de antreprenoriat, câștigător de premiu al unui Premiu Emmy pentru Războiul Stelelor, Thai Tran (exit la Yahoo pentru Yahoo Shopping, ex. product manager Google Maps, ex. product manager YouTube, fondator Lightbox, Branko Milutinovic (fondatorul Nordeus, producatorul celui mai popular joc social sportiv din lume) etc.

– partea logistica parea interesantă, ”când le-am povestit că o să avem un ecran de 24mp de leduri de înaltă rezoluție plus ecrane intermediare cu live-ul și plasme în toată locația au cam rămas cu gura căscată”, zice Bogdan, la care eu nu mai am ce comenta :D

Mai jos aveți și prezentarea invitaților. Așa, ca să fie  :D

Lista de profesionişti de top din domeniul tehnologiei web care participă anul acesta la HTW este acum completată și de specialişti în sfera investiţiilor, a finanţării afacerilor și de reprezentanţi ai celor mai importante programe de susţinere a startup-urilor web din Europa. La ediţia din acest an a conferinţei vor participa 750 de persoane din Europa de Est interesate de toate aspectele pe care le implică dezvoltarea unei afaceri web. Conferinţa se va desfăşura între 9 şi 10 noiembrie la Bucureşti.

Printre aceștia se numără antreprenorul de succes originar din California, Doug Richard, care a pus bazele a 7 companii şi a fost unul din „dragonii” din primele două ediţii ale show-ului de televiziune “Dragon’s Den” din Marea Britanie. Fondatorul School for Startups, program care oferă seminarii pe teme antreprenoriale pentru tinerii care vor să pună bazele unei afaceri, a confirmat, de asemenea, prezența în cadrul conferinței How to Web 2011. Acesta consideră că „antreprenoriatul poate fi predat şi trebuie să fie învăţat”.

Eoghan Jennings este unul dintre specialiştii în antreprenoriat care este implicat în foarte multe programe care susţin startup-urile la nivel de mentorat sau investiţii, precum StartupBootcamp sau Bandwidth Ventures. Un alt nume important, care susţine şi investeşte în programele de antreprenoriat specializate pe domeniul web este Mikko Jarvenpää (Chief Markering Geek, HackFwd). Compania HackFwd investeşte în talentele din Europa, ajutându-i pe programatori să pună bazele afacerilor proprii. Alţi reprezentanţi ai programelor de susţinere a startup-urilor care vor susţine prezentări în cadrul conferinţei sunt: Chris Kowalczyk (Gamma Rebels), Jon Bradford (Sprinboard şi ignite100) şi reprezentanţii Seedcamp, Carlos Espinal şi Reshma Sohoni.

Mikko Järvenpää, Chief Marketing Geek HackFwd: „Sunt încântat să particip la How to Web. Scena startup-urilor din Europa de Est este într-o creștere vertiginoasă și HackFwd e foarte interesat să susțină cei mai buni programatori din România și din regiune. După ce am lucrat cu piețele emergente din Europa de Est în cadrul Google acum câțiva ani, sunt foarte încântat să am o relație de primă mână cu startup-urile de astăzi.”

Cum investițiile reprezintă o componentă esențială a unei afaceri, programul conferinței include discursuri și panel-uri pe această temă, la care vor participa Sitar Teli (Manager de Investiții Doughty Hanson Technology Ventures), Chris Grew (Partner Orrick) care, prin compania pe care o conduce, oferă consultanță firmelor de-a lungul întregii “vieți financiare” și Alex Hoye, business angel și consultant tech renumit.

În cadrul unui panel special pe teme financiare, unde se vor avea în vedere toate elementele pozitive, dar și problemele de care care se poate lovi o companie, vor lua cuvântul mai mulți vorbitori specializați în acest domeniu. Printre aceștia se numără Michael Jackson (Angel Investor), antreprenor american transformat în investitor care, momentan, lucrează cu afacerile din Europa. El este implicat în diverse programe de susținere a antreprenoriatului web, precum Seedcamp şi StartupBootcamp. În cadrul aceluiași panel vor participa și Dan Lupu (Intel Capital), director în cadrul organizației de investiții globale a companiei Intel, care realizează investiții de capital în start-up-urile de tehnologie și Mihai Sfințescu (3TS Capital Partners), partener într-una dintre cele mai importante companii de private equity și venture capital din Europa Centrală şi de Est.

La ediția din acest an a How to Web, Marius Ghenea, business angel și antreprenor în serie, alături de Marcin Grodzicki (LinkFindr.com) vor susține workshop-uri pe teme de business.  Marius Ghenea a fost unul dintre investitorii participanti la emisiunea Arena Leilor, formatul românesc al „Dragon’s Den”, fiind totodată mentor și susținător în cadrul proiectului School for Startups România. Marcin Grodzicki este unul dintre fondatorii LinkFindr, un software menit să ajute utilizatorii rețelelor sociale să evalueze şi, totodată, să păstreze legătura cu prietenii din canalele digitale diferite.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Câteva informații despre How to Web”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)