Later edit: Pentru că văd că ziceți că nu știați de proiectul acesta, vă invit, mai ales pe cei care alegeți să nu comentați, să votați la sondajul de mai jos. Pentru ca vreau să știu dacă faptul că nu ați auzit de proiect a fost unul din motivele pentru care nu ați participat. Nu de alta, dar asta cu promovatul, dacă ne punem mintea un pic la contribuție, este cel mai ușor de rezolvat pentru edițiile următoare (dacă o să mai fie…)
[polldaddy poll=5502179]
Mă știți că sunt un avocat feroce al creșterii blogosferei și al dezvoltării bloggerilor de la ”bloggeresc de fun” la ”bloggeresc cu niște obiective, pentru niște beneficii”. De aceea am dat drumul și isprăvii numite Blogal Initiative. Poate că mai greșesc cu ce fac, poate că sunt în continuare într-un proces de a înțelege ce trebuie să fac mai bine, la ce butoane să mai lucrez ca să facem să fie bine, poate că sunt pe o cale totalmente greșită și încă nu îmi dau seama. Poate, zic. Pentru că încă analizez și schimb din mers ce fac. Dar măcar fac. Și asta cred că e cel mai important lucru: să faci ceva.
De aceea mă uit cu mare tristețe la ce s-a întâmplat cu programul de granturi pentru bloggeri lansat de cei de la Raiffeisen Comunități. Pentru că doar 5 proiecte au fost depuse de către bloggeri: 2 din Sibiu, două din București și 1 din Cluj. Atât. Ceea ce pentru mine, ca om ce vrea să trăiască într-o blogosferă activă și implicată, este echivalent cu o înfrângere. Și mi-e o ciudă teribilă că nu mi-am făcut mai mult timp să propovăduiesc acest program. Pentru că dacă aș fi făcut-o, poate că mai reușeam să conving câțiva bloggeri să aplice. Dar așa…
Îmi rămâne doar să încerc să înțeleg ce s-a întâmplat. De ce nu au aplicat mai mulți bloggeri? Care a fost reținerea lor? Dacă au existat niște deal-breakere și care au fost acestea? Care ar fi fost modalitatea cea mai bună de a populariza și promova acest proiect în blogosferă? Oare asta a fost problema, faptul că nu au auzit bloggeri de acest program? De ce ratăm cu atâta ușurință astfel de oportunități? Sau nu sunt oportunități, mi se pare doar mie?
Vă rog, ajutați-mă să înțeleg. Poate că, după ce vă aud argumentele, o să îmi treacă tristețea care m-a cuprins…
Oricum, vă recomand să intrați să votați cele 5 proiecte care au fost depuse (trebuie să vă faceți cont pentru asta, durează căteva secunde, așa că nu e un efort teribil). Eu vă dau proiectele mai jos, într-un gest de minimă apreciere pentru cei ce le-au depus.
Farfurii curate, depus de Adi Hădean și Fundația Danis.
Bicicleta zilnică, depus de CSU Fans și Tudor Popa.
Economie aplicată în viața de zi cu zi, depus de Dianthus Mediaș și Feri Teglaș.
Și tu poți contribui la sănătatea mintală a semenelui tău, despus de Fundația Estuar și Iulia Trandafir.
Pedala Urbană, depus de Mai Mult Verde, Bicla.ro și George Hari Popescu.
PS. Dacă mă întrebați de ce nu am aplicat eu, am fix două răspunsuri: 1. am fost îngrozitor de prins și nu m-aș fi putut ocupa ca lumea de proiect 2. chiar am crezut că o să se bage mulți bloggeri și am zis că mai bine las altora șansa pe care aș fi putut să o am eu. Dar acum văd că am greșit gândind așa. Și tristețea se adâncește…
45 thoughts on “Oare noi, bloggerii, suntem de vină? Sau care e faza?”
Sincer spun ca…n-am aflat de ele :-??
„poate că sunt pe o cale totalmente greșită și încă nu îmi dau seama. Poate, zic. Pentru că încă analizez și schimb din mers ce fac. ”
Nu esti pe o cale gresita, sunt cred ca foarte multi care apreciaza ceea ce faci. Cat despre analizat si schimbat din mers… cred ca esti de acord cu mine ca mereu vei face asta. Pentru ca mereu este loc de mai bine.
Eu n-am participat pentru ca sunt nou in blogosfera si nici nu aflasem de acea initiativa.
Pe de alta parte… da, te rugam sa promovezi mai mult campaniile de acest gen. Probabil esti si tu constient de faptul ca daca tu promovezi ceva, lumea are incredere ca e ceva care merita atentia.
Spor la toate!
Felicitări RB pentru modul deştept în care a promovat partea de bloggeri între bloggeri. Dacă înţelegi unde bat. Apoi, condiţiile de participare nu erau tocmai simple. De exemplu, colegul de deasupra nici măcar n-a citit că trebuia să ai vechime de doi ani de zile pentru a participa.
@Eftimie
”cum a promovat partea de bloggeri intre bloggeri”? nu inteleg…
Eu cred ca e si o lipsa de incredere fata de proiecte de genul acesta. Toate granturile astea, promotiile, megaofertele sunt atat de lipsite de transparenta incat nici nu are sens sa iti bati capul cu ele, sau cel putin am impresia asta. Dupa care, vine problema lenei, dupa care sindromul astia ma fura… Probabil de aici atat de putine variante. Dar lipsa de transparenta e clar pe primul loc.
@brylu
da, sefu, poate ca e asa, dar pe de alta parte cam asta e situatia peste tot
adica trebe sa prestezi ceva efort ca sa prinzi astfel de finantari
cat despre transparenta, ce ar trebui facut ca sa aiba lumea incredere mai mare?
caci, ca in orice jurizare, subiectivitatea e de baza, indiferent cat de multe criterii ”obiective” am incerca sa punem acolo :)
@Feri
e drept ca putini bloggeri au experienta cu ONG-uri
dar eu stiu lejer vreo 10, asa luat pe repede inainte, care au facut de astea
de aia ma suprinde, cum ziceam, participarea mica…
@George Hari Popescu
nu zici rau… ia sa intrebam organizatorii cati au aplicat si cate au trecut
si de ce nu au trecut cele care nu au trecut :)
multam
Chinezule, mulţi nu ştiu de proiecte. Trebuie promovate mai mult! Eu te susţin! :)
Strict legat de campania Raiffeisen, cred multi din blogosfera nu prea au lucrat cu proiecte, nu au colaborat cu vreun ONG si le-a fost putin peste mana sa scrie un proiect cap-coada si sa mai aiba si un sprijin juridic, sa stabileasca o legatura cu organizatie. Plus ca am impresia ca s-au gandit ca vor fi prea multi si n-au avut incredere ca vor avea sanse sa castige.
Sfat pentru bloggerii care n-au auzit de grant : intrati din cand in cand pe http://www.finantare.ro ;)
Nu doar atîţia au candidat, ci atîţia au trecut în faza a doua. Adică sper că a fost aşa… Oricum, votaţi Pedala urbană, vă rog :-) Chinezu, mulţam pentru promovare!
Acum am aflat de proiecte! Eu sunt cam „stangaci” cu net-ul asta! Dar invat! Oricum, „comandante, nu fi trist”…
Da-i inainte! Important e CA FACI! Mentalitatea se schimba in ritmul in care oamenii permit!
E bine că-ţi pui întrebări de acest gen, asta înseamnă că eşti destul de implicat.
În general, ca şi tine, blogării sînt oameni cu activităţi destul de omeneşti, unii învaţă, alţii muncesc, alţii se luptă cu sărăcia, alţii cu bogăţia :) Rîdem, glumim dar tema despre care discuţi tu ceva mai sus este una cît se poate de serioasă. Nu poţi aplica la un astfel de program, la o astfel de iniţiativă decît dacă eşti dedicat acelui proiect 100%. Eu nu mă văd făcînd parte dintr-un proiect ca cele de mai sus fără să am toate instrumentele la îndemînă şi aici mă refer la timp, iniţiativă, încredere, putere şi voinţă.
Unul din primele mele motive pentru care nu mă implic în astfel de campanii este acela că partenerii, iniţiatorii sau cum vrei să le zici, sînt BĂNCI. Meschinul (dacă-mi permiţi) acestor instituţii, jegul sufletesc de care au dat dovadă, atitudinea ce denotă o lipsă totală de scrupule şi oamenii de o calitate îndoielnică ce fac parte din sistem, toate acestea îmi uşurează decizia. Am parteneriate cu Case de Cultură, cu Centre Culturale, cu Teatre şi Muzee, cluburi, restaurante, baruri, cinematografe, săli de sport, zone de agrement şi altele dar nimeni nu-mi inspiră atîta reticenţă şi neîncredere cum emană băncile. Faptul că acestea dau semne de omenie şi se implică într-o campanie sau alta… din punctul meu de vedere nu cred că merită băgate în seamă. Nu pot acoperi jegul lor cu faptele noastre bune şi din tot sufletul meu cred că nu am voie să-i sprijin în astfel de iniţiative.
Cred foarte mult în puterea noastră de oameni-blogări, sînt convins că putem duce cap-coadă o campanie proprie, ştiu că putem naşte şi fructifica idei geniale, nobile, îndrăzneţe. Poate ne-ar trebui puţin mai multă încredere şi respect unul în celălalt dar sînt convins că şi acestea se vor aşeza la locurile lor iar peste un timp nu va mai fi nevoie de „agenţi coagulanţi” ca cei despre care vorbim.
Acesta este motivul pentru care şi astăzi regret că nu am putut participa la prima campanie a Blogal Initiative.
Nu stiu in ce lume traiti voi, insa trebuie sa va ganditi ca marea masa a blogarilor sunt tineri, poate liceeni, poate studenti, poate angajati cu un salariu de 1000 de lei, cum am eu, de exemplu. Neavand posibilitatea unei asocieri, lipseste partea de finantare pe care trebuie sa o depun… E o initiativa frumoasa pentru cine are de la inceput. :)
@Meneopol
ok, inteleg ca aversiunea fata de banci e un deal breaker :)
dar cred ca focusul e aici pe problema pe care o astfel de finantare o poate rezolva, nu pe banca in sine
dar, pe de alta parte, cum am si io branduri care ma scor din minti si nu vreau sa aud de ele in nici un context, inteleg atitudinea ta :))
@Lexa
traim in lumea in care alegem sa traim
asa cum tu ai ales ca scuza ca esti tinata si nu te poti asocia cu un ONG (apropo, cate ONG ai intrebat daca nu s-ar baga?), altii aleg sa se bage, indiferent de varsta
cat despre asta cu ”marea masa a bloggerilor…” ti-as recomanda sa studiezi un pic conceptul de camera ecourilor
e util in orice faci in viata
@Bogdan
mda, trist rau… dar macar tu ai incercat, iar in ochii mei asta conteaza :)
eu unul n-am auzit de el pana cand nu l-am citit pe adi „bucatarul blogger”… acum vreo saptamana
Eu m-am agitat putin in Ploiesti sa caut o fundatie eligibila pentru a o sustine. Am intrebat si in blogosphera prahoveana daca sunt amatori … dar nimeni nu s-a aratat interesat. Am trimis intrebari pe adresele de mail gasite pe site-ul consiliului judetean dar n-am primit nici macar o injuratura de la ONG-urile intrebate.
Cum se poate vedea, au fost doar 3 proiecte in Prahova. Unul la liceul pedagogic sa-si doteze laboratorul cu ceva aparatura multimedia, unul de la Ecoterra pentru militarea impotriva atnobotanicelor si unul de la o asocitie pentru ajutorarea persoanelor diagnisticate cu scleroza …
Sunt la fel ca tine total dezamagic! De mine, de ploiesteni, de prahoveni de tara asta :(
Felicitari @chinezu le ca te implici si dai o mana de ajutor tuturor…..dar sincer, sincer iti spun ca despre chestia asta nu am avut habar. Nu stiu daca m-as fi implicat, nu stiu daca as fi avut idei, dar cert si sincer iti spun ca nu am stiut :-(
E prima data cand aud de asta.
Salut!
Multumim mult pentru invitatia la vot!
Ca sa iti raspund la intrebare, am primit initial 21 de propuneri (scrisori de intentie) in categoria bloggeri. O parte dintre cei 21 nu aveau insa blog. :D Altele au fost eliminate pentru ca, din pacate, nu au respectat conditiile de participare (de exemplu sa aiba un ONG partener).
Asa ca in etapa a 2-a au trecut 8 proiecte. Dintre cei 8 oameni care au ramas in concurs, 2 s-au retras, iar ultimul nu a respectat toate conditiile de participare (lucru care a devenit evident atunci cand a depus proiectul).
A fost primul an cand am facut chestia asta. La anul speram sa fie mai bine. Asa ca asteptam feedback (preferabil constructiv :P). E mai mult decat binevenit. :)
Catalin
VOTATI BICICLETA ZILNICA din Sibiu (protectia mediului)
au fost vreo 8 proiecte depuse, 5 au trecut in faza de vot si asta pentru ca cei de la Raiffeisen au inchis ochii la unele cerinte. cred ca nu aveau chef sa treaca mai departe doar 3 avand in vedere ca 3 vor fi finantate.
in fine, cat priveste numarul mic de bloggeri…
1. prea mult de munca (stiu doar eu cat am lucrat ptr proiectul ala)
2. lipsa eperientei in realizarea de proiecte;
3. bloggerii trebuia sa se alieze cu un ong cu experienta mai vechie de 2 ani. aici intervine neincrederea si faptul ca asociatia nu vrea ca bloggerul sa iasa in fata (in cazul in care e proiect al ong-ului) sau bloggerul nu poate controla deloc desfasurarea proiectului (daca e proiect al unui blogger). putin greu sa se gaseasca…
trebuie sa-mi curat tastatura ca am niste greseli in textul de mai sus :))
p.s. mersi ptr sustinere. dau o bere :)
votat!
Salut Tudor!
Imi pare rau ca tu crezi ca am inchis ochii. Chiar mai sus spuneam ca selectia a fost riguroasa. (de la 21 am ajuns la 5).
Nu i-as desconsidera pe niciunul dintre cei care au ajuns in faza asta, pentru ca toti au proiecte foarte bune si idei la fel de bune despre cum pot sa le puna in practica.
Oricum, trebuie sa subliniez ca noi am depunctat doar chestiile flagrante, nicidecum proiectele in sine. Pentru ca, pana la urma, ideea din spatele RComunitati este ca oamenii sa voteze acele lucruri de care au cea mai mare nevoie. Nu avem pretentia ca totul a mers perfect, niciodata nu merge din prima.
1. nu am stiut de acest proiect
2. daca conditiile de propunere ale ale unui proiect sunt asa de restrictive, cine sa să intre cu proiecte? ma refer la 2 ani, blog si altele… pe care, e adevarat, le-am citit foarte pasager, apoi cine sa voteze? ma refer la user/parola/alte info cerute de ”coordonatoru lu proiectu” ”
Raiff. Comunități”3. ce incredere se poate avea intr-o bancă/bancher?
4. de ce sa ma implic? de ce sa ma alatur unei campanii care nu imi aduce beneficii mie sau comunitatii mele?
Iata 4 motive pe care le gasesc eu, la mine sau la altii cu care am vorbit, dar nu vor sa spuna.
Te lamuresc aceste raspunsuri?
Sincer sa fiu nu am avut nici cea mai mica idee ca asa ceva este in plan, nu am reusit sa vad nicaieri pe cineva care sa pomeneasca de el.
Puteau sa incerce ca toti acei 20 de bloggeri care participa sa trebuiasca sa aiba un badge vizibil, asa cum are de exemplu webstock, iar asa cred ca se propaga mai repede vestea despre concurs
Scuze pentru revenire, dar am citit și eu comentariile acestui articol… văd că nu am fost singurul cu aceste puncte de vedere… iar despre Raiff… personal nu am incredere în 1. marca asta apoi 2. in institutia banca…
Cât despre celelante, felicitări pentru eforturile pe care le-ai făcut și îți doresc să culegi roadele eforturilor tale fără prea multe ”bătăi de cap”!
@Chinezu: Simt o pornire impotriva mea in cele spuse de tine. In fine, nu conteaza asta. Lucrez cu fonduri europene, deci nu-s chiar picata din luna cand zic ce zic. Nu comentez doar de dragul unui comentariu lasat pe un site sau altul. Cand te-ai referit la bloggeri, te-ai referit la toti, in mod generic – eu asta am inteles din articolul tau. Un fel de reprosi la adresa blogosferei. Lumea ta e foarte diferita de lumea mea sau a altora. Unii nu pot, nu au timp, nu cunosc, nu au posibilitati, nu au bani. De ce sa ma simt vinovata ca nu am participat la acest proiect? De ce sa ma simt vinovata ca ONG-urile nu stiu despre acest program? Mi se pare un fel de impunere din partea ta. Cum ca trebuia, ca ar fi fost obligatoriu sa facem acest lucru, ca blogeri. Ei bine, nu. O campanie nu se poate impune cu forta.
Felicitari celor care au participat si celor carora li s-au acordat granturile! E un lucru mare si comunitatea ar trebui sa fie mandra de voi!
@Lexa
tonul meu nu a fost cu nimic mai prejos decat tonul tau cu ”nu stiu in ce lume traiti voi”
care expresie, oricum o iei, nu e chiar ca si cum ne-ai lauda sau ceva de genul :D
daca ai inteles ca eu vreau sa fac pe cineva sa se simta vinovat ca nu a participat, ai inteles foarte, foarte gresit
iar faza cu impunerea e si mai gresita
si ma intristeaza de-a dreptul
*Erata: randul 4: repros
@Catalin Cindea
eu as fi vrut sa fie si mai multi bloggeri participanti. hai, poate „inchis ochii” nu e chiar ce vroiam sa spun ci ca ati depunctat doar chestiile flagrante ceea ce, pana la urma, nu e rau.
in orice caz, la viitoarele granturi ptr bloggeri sper si eu sa fie cat mai multi inscrisi.
Poate ca putea fi mai buna promovarea catre bloggeri a concursului, insa am inteles ca cei de la Raiffeisen Comunitati sunt la inceput pe partea de granturi. Se vor perfectiona :)
Dar eu pot remarca ceva interesant despre cei putini care au concurat. Intre incheierea preselectiei, cand au ramas 8 bloggeri in concurs, si inceperea votarii s-au pierdut pe drum 3 concurenti. Deduc ca n-au indeplinit vreo conditie – legata fie de articolele de prezentare si invitare la vot postate pe blog, fie de completarea corecta a proiectului sustinut.
Va invit sa cunoasteti proiectul ”Si TU poti contribui la sanatatea mintala a semenului ta” (http://www.iulia-trandafir.ro/category/vot-sanatate-mintala/) si apoi sa-l votati pe Raiffeisen Comunitati, evident la sectiunea Bloggeri. Multumesc!
Am scris acum ceva vreme despre campania asta si unde cred ca au gresit profund organizatorii http://tituscapilnean.ro/2011/08/de-ce-campania-raiffeisen-cu-bloggeri-va-avea-impact-limitat/
Raspunsul meu catre Raiffeisen, luat cu copy paste din mail:
„Multumesc de mail, chiar acum cateva zile am citit despre proiectul vostru si ma bucur foarte tare ca ati hotarat sa implicati si bloggerii in finantarile acordate de banca voastra.
In momentul de fata imi e imposibil sa ma mai alatur unei campanii, avand in vedere ca am incheiat deja cateva contracte de colaborare foarte stufoase si nu as vrea sa promit ceva ce nu se poate intampla. Mai ales ca pentru o idee buna de proiect se lucreaza destul de mult si acum n-am timpul necesar pentru a face asta.
Desigur, daca vreun blogger din aceasta zona se implica in campania voastra, as fi mai mult decat incantata sa il sustin si sa dezvolt o idee prin care am putea atrage si comunitatea banateana in sustinerea proiectelor implicate.
Multumesc inca o data pentru ca v-ati gandit la mine si astept vesti.
Oltea.”
Deci de aia.
Tot timpul vor exista persoane – bloggeri sau nu – care se informează sau nu, care sunt interesate de implicare în comunitate sau nu, care sunt pasionate de un subiect sau altul șamd. Cred că toată lumea va învăța câte ceva din experiența din acest an :) Pentru acei bloggeri, care doresc să se implice, dar nu au știut până acum de competiția Raiffeisen Comunități: puteți susține cu voturi și promovare proiectele care sunt deja în competiție :) De exemplu Colors din Brașov are nevoie de ajutorul tuturor pentru a câștiga un grant pentru bunicii noștri dornici să facă mișcare prin proiectul PLIMBĂRI ÎN CARTIER! No, acu’ sa va vad cum sariti toti sa ne ajutati :D
PS: dacă nu știați, se votează separat proiectele bloggerilor și proiectele ONG-urilor
Nu mai caut explicatii. Probabil este vorba de perceptia ca pentru banca trebuie sa muncesti mult la dosar.
Eu acum cateva zile am auzit prima oara de acest program, sincer, si a fost pe blogul lui Adi Hadean….deci cu parere de rau iti spun ca nu stiam de el.
Cei doi ani ceruţi ca experienţă bloggerului mi se par puţini, minimum 3 ani parcă ar fi mai în regulă. În fond, este vorba despre nişte bani care ţi se dau, nu ţi se iau, iar acei doi ani pot fi presăraţi doar cu vreo 10 articole. Faptul că au candidat „bloggeri” care nu aveau blog ţine de românismul gîndirii din blogosferă poate.
Eu nu am participat financiar cu nimic pînă acum la acest proiect, o parte din bani vor veni de la MMV, în cazul în care proiectul va primi finanţarea.
Nici eu nu am nici un credit la vreo bancă şi nici nu intenţionez să fac, dar respect insituţiile private care dau ceva înapoi societăţii, mai ales cînd totul se face transparent, cum a fost la Raiffeisen Comunităţi.
Pedala urbană poate fi votată uşor, în doi paşi: 1. Îţi faci cont. 2. Votezi la https://raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/ . Mulţam!
Nici la mine n-a ajuns… Acum aud de el prima data!
@chinezu: Zic că, căcat, n-au promovat deloc (sau foarte puţin) partea cu granturi pentru bloggeri printre bloggeri. Da, au fost puţini pentru că n-au ştiut mulţi de ea. Felicitări celor care au depus proiecte, oricum e un gest super din partea RB să finanţeze aşa ceva, dacă vor dori şi ceva mai mulţi bloggeri implicaţi pe tema asta pe viitor eu zic să le spună în faţă chestia asta. Nu fac acum apologia handicapului comunicaţional la nivel de companie, există ANPH pentru asta care coordonează nişte fonduri pe domeniul ăsta.
Pingback: Să vă povestesc despre o iniţiativă faină | Florea Cristian
Sincer, nu am avut tragere de inima sa participam de la bun inceput. Am mai participat la concursuri prin vot public si absolut de fiecare data nu s-a promovat calitatea. Daca nu se cupleaza votul public cu orice fel de incercare de discernamant si juriu ULTERIOR votului public, e degeaba.
Cand am mai participat noi, altii s-au folosit tot felul de ‘ajutoare’ pe care oricine le are la indemana cand vine vorba de concursuri online. Pana la urma urmei e vorba de un concurs online, chiar daca asta e un pic ai ascuns (tre sa te loghezi etc). Rasareau cate 100, 200 de voturi peste noapte la unii concurenti iar calitatea articolului/proiectului…pfoioioi jale mare (si sunt draguta…si pot da si dovezi ca nu vorbesc aiurea).
Cert e ca oricine dispune de 100-200 de euro isi poate cumpara cam 1000 de voturi. O investitie mica pentru un grant de 5000 euro. Zic eu. Voturile pot fi efectuate de o singura persoana, cu ceva gen „IP flotant” (sper sa nu vorbesc prostii, nu ma pricep, dar mi s-a spus si am si citit acum vreo luna-doua). Exista oameni care cu asta se ocupa (am aflat si eu cu mirare) ca si modalitate de trai. Ii platesti, ei iti livreaza concursul. Exista o intreaba retea – ajuta-ma acum, ca te ajut si eu la al tau maine. Ehe. Noi nu facem din astea dar nici nu le putem tine piept si nici nu incurajam concursurile prin vot online NUMAI, care au ca scop principal promovarea organizatorului, nu implementarea de proiecte de calitate. Si poa’ sa ma contrazica oricine cat doreste – e un lucru de baza: niciun concurs a carui decizie finala se bazeaza pe o decizie pur cantitativa nu va sfarsi prin a promova calitatea. Asa ca noi aplicam la surse de finantare corecte – gen Tineret in Actiune – unde criteriile sunt transparente, deciziile si mai transparente si macar daca nu castigi, stii ca cel care primeste banii ii primeste pe merit si face lucruri faine cu ei. Sau colaboram direct cu organizatii si companii, fara voturi de la ‘fani’.
Si ca sa vezi ca nu vorbesc prostii, proiectul care e pe primul loc acum la Raiffeisen Comunitati este un proiect depus de Bianca Brad in numele unei asociatii (nu ca ar fi cine stie ce vedeta dansa, dar clar are mai multe cunostine ca ‘eu’ :)) …Deci dansa e inscrisa la categoria ONG si solicita 20 000 Ron ca sa distribuie 20 000 de fluturasi informativi si 1000 de reviste. Scopul ONGului nu il contest deloc insa…..fluturasi?! Proiectul care se diferentiaza cu mult fata de celelalte proiecte inscrise solicita bani sa printeze fluturasi si ATAT?! Da. Iar la activitati are trecute da da da ….editarea si tiparirea lor si …da da, distribuire. Iar la evaluare, da, vor distribui si niste chestionare sa vada probabil daca oamenii au inteles ce scria in fluturasi. Mda. ;)
Am distribuit si noi fluturasi la viata noastra cu miile. I-am „editat si tiparit” gratuit si i-am si distribuit cu voluntari. Cost – zero. Dar nah, cum suna „Bianca Brad castiga un grant Raiffeisen Comunitati” Ehe… ;)
Le urez sincer celor care au investit timp si au proiecte bune si serioase sa castige. Sa faca o fortare si sa se promoveze cum stiu ei mai bine. Si poate voi, ca bloggeri, va puteti uita peste proiecte si sa alegeti cate unul care va place si sa il ajutati sa castige. Chiar daca nu sunteti inscrisi oficial. Sunt atatia oameni care traiesc in saracie, fara acces la mancare sau un vaccin, si atatia copii analfabeti incat….
Pingback: Recomandarile saptamanii pe bloguri | Feri Teglas – blog
Nu „e ei” de vina! E „noi” ! Dar, pas cu pas, gasind si aplicand solutii, se va vedea!
Pingback: Proiect de blogger care a obținut o finanțare de 8000 de euro • Chinezu