După ce râzi cu un om, te înțelegi mai bine cu el

Cam asta este, după capul meu cel creț, concluzia cu care nu numai că am rămas după excelenta idee BizAmsterdam, dar care mi s-a întărit mai ceva ca betonul care o să se încălzească de foioioi în București vara asta :D Evident că nu pot trece mai departe și să vă spun cum a fost fără să aduc mulțumirile de rigoare, dar sincere, tovarășei Marta Ușurelu și oamenilor foarte faini de la Revista Biz (printul onlineului românesc, cum îi zic io :D), Gabriela, Alexandru, Gabi, Vali Mirea și celorlalți care nu au făcut deplasarea cu noi, dar pe care îi știu și sunt tare, tare valabili :)

Ne-am adunat acolo bloggeri și companii ca să ne înțelegem mai bine unii pe alții. Căci ioi, multă nevoie avem de înțelegerea asta reciprocă. Unii s-au întrebat de ce ne-am dus tocmai la Amsterdam pentru a executa treaba asta. Răspunsul este unul foarte simplu: pentru că acolo, la depărtare de casă și de confortul (de multe ori păgubos) pe care ți-l dă jocul pe teren propriu, am fost doar noi între noi, niște oameni faini care ne-am întâlniti să discutăm relaxați niște lucruri și care, foarte important, să bem o bere și să, firește, ne râdem. Și unii de alții, dar și împreună :D

Pe mine mă știți deja, sunt mare, mare fan de adusul onlineului în offline. Pentru că, zic încă o dată, cred cu tărie că, indiferent cât de virtuali și de onlineri cu moț ne dăm, lucrurile adevărate se întâmplă tot în offline, relațiile adevărate se stabilesc tot în offline. Sau, altfel spus, ca să revenim la ce îmi place mie, berea are gustul mai bun tot în offline :D

Una din concluziile cu care au plecat companiile de acolo a fost una de o mare intensitate pentru viitor: bloggerii sunt și ei oameni :)) Una din concluziile cu care am plecat noi, bloggerii, de acolo a fost una de o mare intensitate pentru viitor: ăștia din companii sunt, zău, și ei oameni :)) Și exact așa am interacționat acolo, de la oameni la oameni. Ceea ce e mult mai important decât pare la prima vedere.

Și ca să nu tot stau pe tărâm teoretic (vorba vine :D) îi dau ca exemplu pe Andreea de la Ursus Breweries și pe Groparu, ultimul venind chitit să își exprime supărarea (îndreptățită până la un anumit punct) cauzată de închiderea fabricii Ursus de la Cluj Napoca. Cei doi au discutat, au negociat, s-au înțepat, dar până la urmă au plecat tovarăși de acolo. Ceea ce este mult mai important decât pare la prima vedere și, după capul meu, reprezintă esența unor astfel de întâlniri.

Vă recomand să citiți ce au scris și Vlad Petreanu, Manafu, Andrei Crivăț, Sebi Vis Urât, Alex Negrea, Cristi Șuțu, Victor Kapra și ce o să scrie și Dragoș Stanca :)) (sper să nu uit să fac update cu linkul după ce scrie :D) Lui Groparu i-am dat link mai sus așa că nu îi dau și acum că dupa aia ne acuză lumea de pilărie :D

Aș vrea să îi mai felicit pe cei din companii (și zău dacă o fac gratuit) pentru curajul (au crezut ei inițial, dar după aia și-a au dat seama că, de fapt, a fost doar o idee foarte bună :D) de a veni să îi cunoască pe bloggeri. Așadar, Roxana de la Recolamp (ioi, ce ghid fain ne-ai fost, să-ți trăiască becurile :D), Sorina (mulțam încă o dată, știi tu pentru ce :D) și Alina (mai lasă antropologia, dragă, că e mai bună berea :D) de la The Group, Georgiana de la Danone (când scoateți iarut cu gust de bere, mă ofer să îl testez primul :D), Nicoleta de la KLM (mulțumim că ne-ai făcut VIP-uri deși nu meritam :D), Andreea de la Ursus Breweries (deci Grolsch nefiltrat rullz :D), Dragoș de la Grafică și Tipar (șefule, cuburile sunt brici, dar știi deja asta :D), jos pălăria pentru deschiderea de care ați dat dovadă și mulțumiri pentru feedbackul oferit din care am avut de învățat :)

Vă las cu o poză de excepție executată de tovarășul Petreanu, care e din ce în ce mai enervant, căci nu numai că scrie excepțional, dar și face niște poze de se strâmba sharful unora de invidie :))

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “După ce râzi cu un om, te înțelegi mai bine cu el”

  1. In urma cu ceva vreme ati fost la Timisoara la Porto Arte. Am scris si un mail ca vin si eu la intalnirea respectiva, dar era deja ora 4, nu am primit nici un raspuns.
    In fine, am fost in locatia respectiva, dar nu am stiut cum si in ce fel sa ma alatur grupului, am trecut pe langa tine cand am intrat, erai in picioare discutai cu cineva pe care nu am recunoscut.
    Am ramas totusi in PortoArte impreuna cu managerul localului (mi-e prieten bun) si am plecat la scurt timp dupa ce ati plecat si voi, din cate am inteles v-ati indreptat spre Little Pub.
    Intrebarea mea este: in ce fel ar fi trebuit sa ma prezint? Sau ce ar fi trebuit sa spun ca sa ma alatur grupului?
    Scuze de off topic.

  2. Pingback: Vreau să vă iau cu mine la Amsterdam (un fel de :D) | Chinezu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)