Cu umilință, despre diferența dintre existență și destin

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Când asculți vorbind un om ca Alin Totorean, ai doar două opțiuni. Una (facilă și lașă, îngrozitor de lașă) este să dai din umeri și să spui ”e nebun” și să îți vezi de ale tale. A doua (care presupune nițel curaj) este să te cutremuri în fața unui astfel de om și să îi mulțumești, chiar dacă o faci doar în gând, să nu te audă nimeni, pentru că ne arată cât de limitați suntem în a înțelege că viața nu e doar o succesiune de ”am făcut”, ci și de ”aș vrea să fac”.

Alin este, in my book, într-un capitol select și pretențios de doar câteva persoane, foarte puține, pe care eu nu îi mai consider oameni (da, știu, am reguli ciudate in my book), ci destine. Ne amăgim mereu că fiecare dintre noi avem destinul nostru, când, de fapt, maximum ce avem și ce prestăm este o ființare, o viețuire plată, fără pretenții, anostă, pe care o numim existență. Destin înseamnă să înțelegi că îl ai, dar să nu te intereseze prea tare acest lucru, să vrei să trăiești cumva, nu oricum.

Aș face vreodată ce a făcut, face și va face Alin? Categoric nu. Nu sunt în stare de așa ceva. Destinul meu (dacă îl pot numi așa) m-a pus în sertărelul pe care scrie ”fan de destine”. Și eu am acceptat asta plat, fără pretenții, anost…

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Cu umilință, despre diferența dintre existență și destin”

  1. Pingback: Pentru de dimineață | aghiuţă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)