22.07.2017

”Perfect” a celor de la Byron este exact cum trebuie să fie

Relația mea cu trupa Byron carevasazică nu există. Și asta nu îmi face cinste în nici un fel. Ca să nu zic, mai pe românește, că îmi arată cât de limitat și de fără scuză sunt câteodată. Adică, sigur, o pot băga pe aia cu vaaaaaai, dar nu am timp nici să respir, care e adevărată, parol, dar care nu e scuză. Sau, mă rog, nu e o scuză că nu am reușit până acum să analizez mai atent o trupă ca Byron.

Zilele trecute ascultam la City FM noul lor single, cover-ul după fenomenala piesă ”Perfect” a celor de la Timpuri Noi. Și m-a lovit atât de tare, încât de atunci o fredonez pe repeat mode. Mi se pare una din cele mai rotunde piese pe care le-am ascultat în ultima vreme. Și trebuie să înțelegeți că, după capul meu, rotundul este forma care se apropie de perfecțiune, deci nu folosesc acest termen foarte des. ”Perfect”-ul byronian îmi sugerează un echilibru imperial între cea ce se aude și ceea ce spune piesa, căci o astfel de piesă se receptează pe mai multe nivele, cel puțin două. Și ambele se întrepătrund excelent. Voi scrie la un moment dat teoria mea (sanchi) despre nivelele unei piese, dar acum nu mai vreau să mă dau deștept :D

Încă ceva despre piesa asta. Mi se pare un gest de respect față de Timpuri Noi modul în care Byron a înțeles să facă acest cover. Și pentru că au ales ”Perfect” pentru noul lor album (chapeu, băieți, că așa mai aude lumea de o piesă oricum excelentă), dar mai ales pentru că mie mi se pare că o cântă exact așa cum aș fi cântat-o și eu dacă m-aș fi apucat să fac un cover după ea. Combinând în proporții excelente caterinca imensă, dar subtilă pe care compoziția lui Dan Iliescu conține, dar și profunzimea în care o asemenea creație te obligă să te uiți și să stai, măcar o clipă, pe gânduri.

Vă mai spun doar că imediat după ce am ascultat această piesă, am știu că voi repara nedreptatea făcută celor de la Byron că nu i-am ascultat cum se cuvine până acum. Iar mai încolo vă voi raporta cum mi s-a părut întreaga lor discografie.

Până atunci îi puteți asculta live în studio la City FM astăzi, joi 24 februarie, de la 17.00. Iar turneul trece prin următoarele orașe:

25 februarie – Constanta, Club Pulse 21.00
3 martie – Cluj-Napoca, Diesel Club 22.00
4 martie – Tg. Mures, Bastionul Dogarilor
18 martie – Suceava, Vox
19 martie – Iasi, Hand
25 martie – Focsani, TMC
26 martie – Galati, Zod!ar
7 aprilie – Sibiu, Oldies Pub
8 aprilie – Pitesti, Hush
15 aprilie – Timisoara, 700 Coffee & Lounge
22 aprilie – Bucuresti, Wings Club
6 mai – Bacau, The Stage

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Dragi băimăreni, vă invit la un eveniment tare fain :)

O piesă absolut specială de Dragobete :)

10 comentarii

 1. joi, 24 februarie 2011, 08:48

  Bai chinezilor, treaba-i buna, dar haderul strica vitrina. Daca ma uit mai atent, parca nici barbierit nu este „frezatul” din poza (sau poate cel mult numai pe partea care se vede).
  Pacat de lucratura asta sanatoasa, in structura blogului!

  Nu sunt specialist, insa mi-as da cu parerea:
  1. Chiar si eu am hader mai mistoc de cat al vostru, asa ca, va fac si voua unul, daca dati o bere.
  2. Un cititor profesionist s-ar simti mai confortabil daca ar intalni culori ceva mai pale decat acestea, tocmai pentru ca este obisnuit cu paginile albe pe care sunt niste semne scrise cu negru.
  3. Nu ar fi rau daca ati lansa proiectul insotit si de un concurs, ceva (scuipat la tinta, coafat bibilici). Poate ca vi se pare neserios, dar cititorii profesionisti apreciaza ideile traznite si le incurajeaza.

  Ia sa vad daca dati o bere la specialist!

  Sa aveti bafta si sa nu fiti suparaciosi, ca va tai nasul!

  Răspunde
 2. sixy
  joi, 24 februarie 2011, 11:17

  perfect nu e a lui iliescu, ci a lui razvan moldovan/artanu – adica a lui Partizan, cumva.

  Răspunde
 3. Chinezu
  joi, 24 februarie 2011, 13:09

  @sixy
  hai sa facem un calcul simplu
  timpuri noi a cantat inainte de partizan piesa asta
  asa ca ma indoiesc de ce zici matale :)

  Răspunde
 4. Druida
  joi, 24 februarie 2011, 14:16

  Chinezule, crede-l pe sixy, ca stie ce spune :).

  Si incearca sa faci rost si de CD… o sa ai si mai multe surprize placute!

  Altfel, ma bucur ca blogosfera mai reuseste sa apara si ‘pe sticla’. Numai bine!

  Răspunde
 5. joi, 24 februarie 2011, 14:21

  Artanu, ziceti!… nestiind nimic despre trupa Byron, ma gandeam ca astia au copiat de la fosta „timpuri noi” si acum se dau rotunzi… acum m-am lamurit! :)

  Sound-ul mi se pare cel mai reusit la ultima varianta, comparativ cu celelalte.

  Răspunde
 6. sixy
  joi, 24 februarie 2011, 23:57

  Sigur ca Timpuri Noi a facut-o celebra, eu spun doar cine a compus-o.
  Si multumim pentru promovare !

  Răspunde
 7. miercuri, 9 martie 2011, 12:32

  […] vor fi prezenţi într-un concert, la 700 Coffee&Lounge din Timişoara, în cadrul unui turneu naţional.Articole asemanatoarePrin Timisoara Noastra // August 5, 2010TweetmeetTM si reboot la […]

  Răspunde
 8. marți, 29 martie 2011, 10:39

  […] la Clubul Țăranului Român. Îmi doream să îi văd de multă vreme, așa cum ziceam când mă declaram fan al cover-ului după Perfect, așa că acum a venit timpul să mă duc, cu ochiu-mi critic, să îi […]

  Răspunde
 9. marți, 5 aprilie 2011, 06:47

  […] ca lumea de sentimentul meu melomanic, ca să zic așa În momentul în care băieții au scos cover-ul după ”Perfect” am zis gata, frate, prea mult am stat fără să îi ascult cum trebuie, așa că am luat decizia […]

  Răspunde
 10. joi, 21 aprilie 2011, 08:36

  […] de zăpăcit încât să-mi amintesc a doua zi de recitalul lor din Timișoara. De când a zis Chinezu că pornesc într-un mini-turneu prin țară și că vor ajunge și în Timișoara, am plănuit […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *