Kapitalism – rețeta noastră secretă

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Filmul este enervant. Teribil de enervant. Nu pentru că nu e bine făcut. Dimpotrivă. Ci pentru că ne arată cât de hâzi am devenit unii din noi. Și nu vorbesc doar de cei care apar în film și care își justifică averile (că ăsta e cuvântul, justifică) fiecare cu texte de PR îndelung repetate. Mă refer și la noi, ceilalți, care nu numai că i-am acceptat pe primii să facă avere din și printre noi, dar care mai găsim resurse absolut fenomenale să îi mai și admirăm.

Recomand filmul din cel puțin 3 puncte de vedere. Eu vă spun secvențele din film, iar voi o să înțelegeți că acestea reprezintă, fiecare, o sinteză a ceea ce suntem, pe părți, noi ca națiune, ca întreg.

1. Dinu Patriciu: ”Am făcut greu primul milion. Cam într-un an. În 1990”.

2. Gigi Becali (prima zi în Parlamentul European): ”Eu mă obișnuiesc cu orice canon. M-am obișnuit și în temniță, o să mă obișnuiesc și aici” (după care urmează cadrele fenomenale cu Jiji pierdut printre parlamentarii get beget :D)

3. Dan Diaconescu: ”Nu înțeleg de ce Ceaușescu nu a făcut când era la putere emisiuni cum fac eu la OTV, că așa reușea să mai detensioneze țara”.

Suntem niște minunați, desigur. Iar filme ca și ”Kapitalism…” nu fac altceva decât să ne aducă aminte că, after all, nu merităm ce ni se întâmplă. Dar facem noi cumva să ni se întâmple, totuși…

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)