Hai să afli cum te poate ajuta social media în procesul de recrutare. Și să înțelegi cât de important este brandul „șefului” pentru un potențial angajat :)

Despre (ne)discriminare cu Cristi Chivu și Vodafone

Noua reclamă (adică nu știu dacă e nouă, dar io acuma am văzut-o) cu Cristi Chivu și Vodafone e perfectă pentru a declanșa o discuție despre anumite lucruri care mă enervează pe mine (și știu că și pe voi) când vine vorba de acest tandem uneori penibil, alteori sublim discriminare/nediscriminare.

În ceea ce mă privește, mă deranjează teribil exagerările gen dacă spui unei doamne sau domnișoare ”sărut mâna” cică așa comiți o discriminare pe sistemul ”adică ce, băh, cetățene, io ca femeie sunt mai slabă ca tine, nu am aceleași drepturi ca tine de vrei tu să îmi săruți mâna și să îmi diminuiești zenul?”. Sau, cum am și pățit, când am intrat în nu știu ce hotel de fițe, am vrut să dau întâietate (adică să o las să intre prima pe ușă, ca să fiu mai clar) unei doamne, care, cu o demnitate de un ridicol absolut, mi-a spus că ”dar vă rog, avem aceleași drepturi, refuz să intru prima”. Să fii sănătoasă, duduie, că știu că ai o viață superbă în rest…

Revenind la reclama cu pricina, că dacă nu mă opresc pe subiectul ăsta pot vorbi hectare, hai să analizăm împreună și să mă ajutați să înțeleg dacă sunt io tâmpit sau nu. La un moment dat, Cristi strigă la băieții ăia care se antrenează ”hai mai repede, că doar nu e echipă de fete aici” (sau ceva de genul). No bun, discriminează Cristi aici sau nu? Întreb doar teoretic, pentru că vreau să înțeleg io dacă sunt un dinozaur retrograd dacă mi se pare că ce zice Chivu acolo e doar o chestie de, hai să îi zicem, maximum o glumă deplasată. Dar discriminare? Nu spun mai mult că după aia nu mai vreți să participați voi la discuție…

Aaaa, i-am auzit pe unii, de data asta pe inversul discriminării, adică rromâni de ăia verzi verzi, care protestau împotriva faptului că în reclamă se aude pe fundal muzică țigănească. Măh, voi chiar existați, măh????

În fine, nici de asta nu zic mai mult, căci vreau să vă aud pe voi. Dar, după cum spuneam, reclama asta e numai bună de material didactic.

20 comentarii la “Despre (ne)discriminare cu Cristi Chivu și Vodafone

 1. Lăscărică Reply

  Poate o fi discriminare pentru unele femei sarite de pe fix, care se cred prea barbate. Dar cum sa fie discriminare se ilustreza un lucru adevarat? Fetele alearga mai incet ca baietii… in liceu pentru nota 10 la sprint pe 50m, baietii erau nevoiti sa scoata pana cam 7 secunde, iar fetele cam 9 secunde…deci daca crede vreo femeie ca e discriminare sa bage mai intai un sprint de 50 m in mai putin de 7 secunde, iar abia dupa aia sa vorbeasca.

 2. Stefan Murgeanu Reply

  daca ar insemna discriminare, atunci toate echipele (din orice fel de sport) ar trebui sa fie mixte, nu de fete sau baieti

  la fel si in discipline individuale (atletism, tenis etc) concursurile ar fi mixte, indiferent de sex

  as fi chiar curios cum ar fi ca femeile sa concureze cot la cot cu barbatii la olimpiade

 3. cutzitaru Reply

  Nu aveti dreptate! Se stie din fizica ca frecarea intre doua bile este mai mica decat intre doua suprafete plane, deci femeile dezvolta un lucru mecanic mult mai mare decat barbatii! Deci este corect sa fie diferentiate probele/echipele, nu este nici o discriminare! E ca si cand ai avea pretentii de la un barbat sa aiba 90-60-90 si sa nu fie poponar :))

 4. PavelIonut Reply

  sunt de acord cu tine, nu mi se pare in regula sa spui, tu ca mare fotbalist, ”hai mai repede, că doar nu e echipă de fete aici”, pentru ca prin meseria pe care ai ales-o trebuie sa incurajezi atat baietii cat si fetele sa imbratiseze sportul.

 5. camil Reply

  în spiritul „political correctness” (o imbecilitate), adevărul elementar a devenit în ziua de azi, discriminare sau sexism. nu există grași, există „weight challenged”, nu există imbecili, există „intellectual disabled” și lista poate continua.
  în cazul femei vs bărbați, nu e vorba de inferioritate/superioritate, ci de conștientizarea și acceptarea unor diferențe (fizice, în cea mai mare parte a lor).

 6. Lăscărică Reply

  @Pavellonut: De acord cu cine? Nimeni nu zice ca e inneregula mesaju, Chinezu a spus ca lui nu i se pare a fi in neregula. Si alta chestie, daca te uiti atent de tot, o sa vezi ca in reclama asta se promoveaza Vodafone…nu fotbalul.

 7. VirtualKid Reply

  Discriminarea este aceea ca l-am facut antrenor pe Chivu, asa, la apelul bocancilor.
  Oare nu era mai potrivit Lucescu (seniorul)? Asta ca sa nu mai sadim in mintea copiilor ca in tara asta oricine poate sa urce la volan, mai ales daca nu are carnet….
  Si cred ca pe Lucescu il puteau convinge cu bani mai putini, tocmai pentru ca este bunic, si pentru ca el chiar este antrenor.
  Eu inteleg din reclama asta faptul ca Vodafone nu lucreaza cu profesionisti, ceea ce putem sa vedem de multe ori si in felul in care isi trateaza fraierii…. pardon! …. clientii.

 8. demostene Reply

  Reclama e la fel de slaba precum serviciul oferit.

 9. costyfm Reply

  Nu cred ca Chivu discrimineaza pe cineva…sau macar ca i-a trecut prin minte ca ar putea face asta….el filmeaza o reclama, citeste textul care i s-a dat si verifica contul sa vada daca i-a intrat malaiul….in rest il doare fix in varful portii de ce cred fetele, femeile sau pustanii care apar in spot despre astfel de lucruri

 10. icst Reply

  Iaca dou[ cayuri reale.
  1980şiceva. Harvard. Un viitor cunoscut analist politic european, student, pe atunci, vrea să meargă să vadă o expozişie la New York şi îi propune unei colege să’l însoţească. Colega a perceput invitaţia ca pe un avans de natură sexuală (nu că omului nu i’ar fi plăcut, dar mai era mult până departe).
  190şiceva. Germania. Un român emigrat îi deschide uşa unei colege, o doamnă – drept e – uşor supraponderală, săraca. La care doamna îi întoarce un “Da’ ce, credeţi că sunt handicapată?”. Omul, ardelea de felul lui, a renunţat să’i mai explice doamnei că vine di KKstan (unde KK înseamn K&K, chezaro-crăime), o ţară în care s’au mai conservat bunele maniere vieneze.

 11. Optimizare SEO Reply

  este la fel ca si reclama cu nunta pe munte…doar doar….de ar mai atrage “clienti”

 12. Oana Portase Reply

  Io, ca muiere, nu mă simt discriminată. Și mi-ai adus aminte de reclama asta de la Snickers http://www.youtube.com/watch?v=6rauK4fBjkI Fiecare cu ce/cât poate.

 13. Mariciu' Reply

  Faza cu discriminarea e un miraj. :))
  Pe mine mă zgârie pe retină scrisul din stânga jos: “eveniment real”… vrăjeală românească!
  Oricum, dansul din buric al puştiului de la final face toţi banii!

 14. Gyerko Szabolcs- Laszlo Reply

  Nu cred ca discrimineaza pentru ca in oricum am lua-o dealungul timpului rezistenta fizica era un atu mai mult al barbatilor, iar Chivu la asta se refera. Da, sunt si femei care are o rezistenta mai mare ca un barbat, dar per ansamblu luat…..

 15. Milogul Reply

  ”hai mai repede, că doar nu e echipă de fete aici” (sau ceva de genul)
  Nu e discriminare e compliment, fetele se misca mai putin si gandesc mai mult. :D

 16. Naşul Reply

  Credeam că vei scrie ceva în legătură cu melodia din fundal.

 17. Denis Reply

  mie imi plake mult reclama ii colegu meu giuli in rol principal la fotbalisti

 18. Razvan Reply

  Discriminarea ca discriminarea dar mi se pare mie ca pustiul care da gol are o manea in cap cand sarbatoreste ? Sau vad chiar prost ? :))

 19. Mack Reply

  @Denis, mai treci pe la scoala ca inca nu stii sa scrii corect.

  Nu stiu cat mai au efect in zilele noastre gesturi de gentleman ca deschisul usii, cedarea trecerii si sarumana, eu inca le fac, si fara nici o urma de misoginism, pot spune ca femeile NU SUNT egale cu barbatii. Au alte calitati decat barbatii (am impresia ca pot sa-si tina respiratia mai mult timp ca barbatii, printre altele) http://whitemaleoppressor.com/wp-content/uploads/2009/07/905feminism-strong-smart-independent-motivational.jpg
  Nu-i discriminare, e un fapt.
  Mie nu-mi place melodia folosita pentru reclama, nu mi se pare ca Shukar Collective e cea mai buna alegere.

 20. alex mazilu Reply

  Este miezul noptii !
  La multi ani C. !! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.