21.07.2017

Scrisoare deschisă pentru tovarăşul Mircea Geoană, de la un PSDist ratat şi întârziat

Stimate domnule preşedinte Mircea Geoană (o zic la sanchi pentru că nici nu te stimez şi nici nu ţie îţi scriu scrisoarea asta, evident),

Am aflat cu neţărmurită emoţie (de la administratorul blocului, un fost securist care vă adoră) că, în înţelepciunea dumneavoastră atât de prost înţeleasă de Iliescu (prostănac, auzi…) aţi decis ca partid strâns unit în jurul conducătorului (adică dvs) să vă lipiţi de doctrina profund ideologică a celor de la PDL (îl ştiţi, e al ălora pe care v-aţi flegmant cu scuipat şi sânge vomitat).

Mărturisesc faptul (abureli, nu mărturisesc nimic) că m-am întristat mai ceva ca Băsescu atunci când l-a expectorat pe „dragă, Stolo”. Mai mult, dincolo de tristeţea trecătoare (ca orice tristeţe, de altfel, când e vorab de rahatul politic) raportez că mă simt totalmente şi irefutabil suav îngreţoşat de decizia luminată pe care aţi luat-o.

De ce aţi făcut asta, domnule Geoană (întrebare absolut penibilă, of course)? De ce v-aţi aliat cu cei pe care până mai ieri îi consideraţi duşamnii poporului (întrebare absolut penibilă, of course)? De ce aţi trădat măreţele idealuri social democrate (întrebare absolut penibilă, of course)?

Îmi veţi spune (da’ aşa nu mă’ntereseazăăăă) că aşa e în politică. Şi că nu înţeleg eu că cum merge treaba. Că nu pricep (pulime ce sunt) că a fi politician în adevărat spirit românesc înseamnă nu numai să lingi cu gemete de plăcere acolo unde ai scuipat, dar şi să radiezi tot când faci acest lucru şi să exulţi a zice „vaaaai, ce gust bun are…”.

Nu mă mai lungesc. Nu vă mai reţin. Pentru că mai este încă multă flegmă de lins şi presupun că sunteţi ocupat. Vă mai spun doar că, din secunda aceasta, nu mă mai consider membru PSD* şi renunţ definitiv şi irevocabil la această calitate, pe care v-aţi urinat şi fecalizat fără putinţă de tăgadă.

Încă ceva şi gata. Când vă întâlniţi cu curul lui Băsescu, pupaţi-l uşor, să nu îl înroşiţi prea tare că trebe să rămână portocaliu. Gata, treci la lins!

Semnat (cum ar veni),
Chinezu

*Pentru cei ce nu îmi cunosc buildungsromanul, am fost între 2001 şi 2003 ceva şefuleţ pe la TSDul lui Victor Ponta, branchul Maramureş. Dar m-am lăsat pentru că, recunosc, politica mă depăşeşte în multiple şi scârboase privinţe.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

România profunsă e a dracului de profundă…

UDMR trebuie să fie la guvernare

Niciun comentariu încă

 1. cineva
  marți, 9 decembrie 2008, 12:25

  Corect! In micimea mea, ma simt profund reprezentat de aceasta scrisoare, la care, de altfel, subscriu. Prostanac e putin spus! La noi, in Maramu’ e o vorba: mutu pulii. Scuze pentru limbaj, da’ asa e vorba.

  Răspunde
 2. ideirazlete
  marți, 9 decembrie 2008, 12:41

  Foarte corect spus.
  Dar as mai adauga: e valabila si reciproca, dinspre pdl spre psd

  Răspunde
 3. marți, 9 decembrie 2008, 13:42

  Şi la curul lui Geoană pot să meargă destui intelectuali portocalii…

  Răspunde
 4. marți, 9 decembrie 2008, 17:35

  Cristi, ştiam că eşti de stânga, da’ nu ştiam că eşti sau ai fost membru PSD. Irelevant.

  Cert e că toţi ajungem să fim dezamăgiţi de politica asta. Eu sunt de dreapta. Eu am votat cu PNL. Dar dacă m-ai pune să spun că PNL-ul este dreapta adevărată în România m-aş simţi partizan şi uşor penibil. La fel, PSD nu reprezintă stânga modernă, ci socialismul apus.

  Iar stânga modernă nu e prostie. Aş fi votat Obama. În fine. Numai respect,… Apropo, acuma că avem iarăşi FSN, pot să-ţi spun „tovarăş”?

  Răspunde
 5. miercuri, 10 decembrie 2008, 11:04

  darius cel tulbure:
  tovarase, sigur ca poti sa imi spui tovarase
  macar cu atata sa ramanem dupa socialismul asta cu fata de geoana de la noi :D

  Răspunde
 6. miercuri, 10 decembrie 2008, 20:00

  Relax boys! Sa vedeti jurnalistele (evident, nu numai) ce ligeau curu’ (evident nu numai curu, da io asta zic ca mno… fac pe pudicu’) lui Mihalake ori Mircea SuperMan cat erau astia 2 parlamentari de MM… Sa vezi caprele cum isi cauta acuma „noi orizonturi”… de lins, of course! Misto post, China!

  Răspunde
 7. miercuri, 10 decembrie 2008, 21:10

  […] să slujească sportului. Se intitulează CHINEZU. E moroşan de-al nostru, carne dintr-o bucată. Flegmează inco-n-coa’ cum şi mie îmi ca-mi place, da’ lucru cert,  îi place sportu’ şi mi l-a inserat […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *