Bechtel – dezamăgirea continuă… Cu PRul aferent.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

14.02.2008

Vă aduceţi aminte de ce super subiect a fost Bechtel în campania din 2004? Cu revolta populară peste care sufla cu sârg pentru eternă aţâţare Băsescu? Că de ce costa autostrada aia 250 de milioane de euro, că câta şpagă s-a dat la Guvern, cu tainul aferent. Nici nu mai are rost să spunem că, de ceva vreme încoace, costul susnumitei autostrăzi a crescut precum creşte Făt Frumos în poveştile noastre populare, deci cam de vreo 4, 5 ori. Creşte costul dar kilometrul de autostradă Bechtel putem să îl măsurăm cu liniarul de şcolar din ghiozdanul fiului meu.

Dar nu cu prostiile de mai sus risc să vă plictisesc. Ci cu ce zice directorul de comunicare al Bechtel, Bogdan Sgârcitu, în Ziarul Financiar de azi, lucru care mă face să îmi derulez nestingherit dezamăgirea şi plictisul pentru acest brand naţional Bechtel. Deci eşti director de comunicare la ditai compania, care a fost subiect de criză mai ceva ca păsărica televizată băsesciană, deci se presupune că eşti mega-profesionist.

În general, de la profesionişti se aşteaptă, nici mai mult, nici mai puţin decât să fie profesionişti. Una din regulile de abecedar ale meseriei spune că nu trebuie să asociezi, în mesajul pe care îl transmiţi, imaginea companiei pe care o reprezinţi cu aspecte negative. Aestea fiind spuse, cităm din domnu şef de comunicare de la Bechtel, cu firava rugăminte de a vă imagina voi alte n la puterea b modalităţi de a transmite acelaşi lucru, dar în registru pozitiv:

„Din păcate am lucrat în mod ineficient pe unde s-a putut tocmai bla bla bla…”.

„Nu putem continua lucrările dacă nu avem descărcări de sarcină bla bla bla…”

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Bechtel – dezamăgirea continuă… Cu PRul aferent.”

  1. Nene Chinez, pai treaba e simpla. Io cred ca de fapt buba e muuult mai mare la interior. Asa ca alegerea a fost facuta dupa considerentul:
    HAI SA NU ZICEM CA NU E „BUBA”, CA SIGUR SE VA GASI UNUL CARE SA SCORMONEASCA! ASA CA HAI SA SPUNEM CA E „BUBA”, DAR E MICA!
    Logic ce zic eu? Sau gresesc undeva?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)