Dacă nu aveţi măcar 3 minute, vă rog nu citiţi acest post

Am zis-o mereu: fiecare dintre noi suntem unici, dar numai împreună putem crea unicitatea. Din această perspectivă vă rog să vă rupeţi măcar 3 minute din timpul vostru şi să citiţi acest post. Că altfel nu merită…

Criticăm mereu şi mereu statul pentru cât de nemernic este de cele mai multe ori când vine vorba de a ne asigura servicii medicale din banii pe care oricum îi plătim. Şi avem dreptate mereu şi mereu când ne enervăm şi îi înjurăm pe guvernanţi. Dar asta cu înjuratul e uşor de făcut.

Haideţi să încercăm să şi facem ceva. De unul singur e greu, e drept. Nimeni nu te-ar putea condamna pentru că nu ai energia, forţa, voinţa necesară să încerci să schimbi ceva. Dar atunci când tot ceea ce trebuie să faci este să pui şi tu un pic umărul la o iniţiativă deja lansată şi tu nu o faci, atunci dă-mi voi să îţi spun că eşti tipul de om care mie nu îmi place deloc.

Cei mai mulţi dintre noi trăim în social media. Adică avem bloguri, avem conturi pe FaceBook, pe Twitter pe tot feul de reţele sociale. De aceea umărul pe care vă rog să îl puneţi la campania pe care v-o prezint mai jos este doar să povestiţi despre ea, să audă cât mai multă lume.

Şi când faceţi acest lucru gândiţi-vă că cele câteva minute în care veţi posta pe blog sau pe conturile voastre informaţia despre campania de mai jos, au ajutat ca fiinţa umană din această poză să poată creşte mare şi să apuce să aibă amintiri. Vă mulţumesc.

Campania Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri se va derula în perioada 1 septembrie –
30 noiembrie 2010
şi are ca obiective echiparea a 11 maternităţi cu 14 sisteme de ventilaţie cu frecvenţă înaltă oscilatorie, precum şi educarea publicului în privinţa prematurităţii.

Cele 11 maternităţi incluse în program tratează un număr mare de copii prematuri şi acoperă întregul teritoriu al Romaniei: Bucureşti (Cantacuzino, Giuleşti, Municipal, Polizu), Cluj (Clinicile de Obstetrică şi Ginecologie 1 şi 2), Iaşi, Oradea, Sibiu, Timişoara şi Târgu-Mureş. Site-ul www.sansalaviata.ro va oferi informaţii despre naşterile premature şi posibilităţile de prevenire a acestora, despre complicaţiile pe care le pot dezvolta copiii născuţi prematur, precum şi sfaturi pentru îngrijirea acestor copii.

În România, în fiecare an, se înregistrează peste 20.000 de copii nascuţi prematur şi nou-născuţi cu greutate mică la naştere. Prematuritatea şi complicaţiile sale sunt responsabile de mai mult de jumătate din decesele neonatale, reprezentând una din principalele cauze de mortalitate neonatală din ţara noastră.

Resurse:
www.sansalaviata.ro
Comunicat Sansa la viata, sansa la noi amintiri, 7 sept 2010
Date statistice prematuritate 2009
Despre detresa respiratorie si ventilatia de inalta frecventa
Prematurul fiinta fragila
Sfaturi pentru ingrijirea prematurului
Sfaturi pentru prevenirea nasterilor premature

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

7 thoughts on “Dacă nu aveţi măcar 3 minute, vă rog nu citiţi acest post”

  1. Foarte frumos. De-a lungul vremii m-am implicat in cat de multe campanii umanitare am putut. O voi face in continuare. Dar mi-as dori sa putem face o miscare prin care sa trezim statul din amorteala in care zace si sa faca ceea ce are de facut. Pentru ca dotarea unor spitale ar fi in primul rand de datoria Ministerului Sanatatii nu a unor ONG-uri. Mi-as dori sa reusim sa facem autoritatile sa fie constiente de responsabilitatile pe care le au!!!

  2. Pingback: Ioana Anescu (Abe) – File de realitate » Pun umarul pentru a oferi o sansa la viata!

  3. Pingback: Şansă…pentru a creşte mari « shogunu'

  4. bafta in campanie este de datoria noastra sa ajutam acesti copii nascuti prematuri,asa cum afost ajutat copilul meu sa traisca datorita medicilor si in primul rand lui Dumnezeu merica si ceilalti sunt copii nostri trebuiesc ajutati

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.