Ceva nu funcţionează bine la băncile noastre…

Văd ştirea cu Mile somat de o bancă să îşi plătească ratele şi, fireşte, reacţia instantă este să cobor nişte Hristoşi din ceruri şi să îi pogor pe conţopiştii ăia. Ceea ce am şi făcut. În particular şi cu stomacul strâns de dezgust. Dar, încercând să trecem peste macabrul penibil al situaţiei, haideţi să analizăm, cât ne duce capul, situaţia în ansamblu.

Băncile din România pierd din ce în ce mai multe procese din cauza contractelor naşpa pe care le-au trântit în faţa ţugurlanilor români, care le-au semnat fără să respire. Deci, mă gândesc cu gândul, ceva nu funcţionează bine la băncile noastre.

Comisia Europeană a avertizat, cu ceva vreme în urmă, e drept, dar am vagi bănuieli că nu s-a întâmplat de atunci o revoluţie, sistemul bancar din România în legătură cu comisioanele practicate pentru te miri ce. Reacţia şefului bancherilor România a fost colosală: „Noi din ce să facem profit atunci?”. Deci, mă gândesc cu gândul, ceva nu funcţionează bine la băncile noastre.

Criza a speriat foarte tare managementul băncilor. Drept pentru care ori s-a pus pe concedieri, ori a mărit norma şi aşa stahanovistă a angajaţilor. Başca faptul că traininguri nu se mai fac, recte pe cale de consecinţă funcţionarii băncii sunt aruncaţi în lupta cu clientul (căci, de multe ori, e o luptă, zău…) nepregătiţi, temători. Iar rezultatele, după cum se vede, se văd. Deci, mă gândesc cu gândul, ceva nu funcţionează bine la băncile noastre.

În social media văd nişte reacţii înfiorător de dure ale celor care interacţionează cu băncile şi care povestesc nişte chestiuni aiuritoare. Desigur, hai să zicem că jumate din ei exagerează. Dar mai rămâne jumătatea aia din poveştile căreia înţelegem că, în continuare, multe bănci acţionează ca strângătorul de dări pe moşia financiară, şi nu ca partener al clientului de pe urma căruia, after all, trăiesc. Deci, mă gândesc cu gândul, ceva nu funcţionează bine la băncile noastre.

Băncile somează morţii să îşi plătească ratele. Sună oribil, e drept, dar probabil că e şi greu să îţi actualizezi baza de date şi să înregistrezi decesele clienţilor tăi dacă nu îţi spune altcineva, din exterior, că oamenii ăia sunt morţi deja. Numai că asta e tot gândire de conţopist pentru care singura pasiune în viaţă este să recupereze banii. Şi în afară de asta nu mai vede nimic în jur. Nu le fac o vină celor care sunt aşa. Constat doar că aşa sunt şi gata. Nu ei sunt de vină că sistemul funcţionează implacabil, inexorabil şi impersonal. Nimeni nu e de vină, desigur…

De aia zic… ceva nu funcţionează bine la băncile noastre.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Ceva nu funcţionează bine la băncile noastre…”

  1. Ba functioneaza foarte bine bancile :(. Problema e la noi, ca ne inchipuim ca exista onestitate si bunavointa din partea altora. Oamenii nu fac un bine de bunavoie, mai ales cand acel bine le reduce sansele de castig. Sunt corecti doar cu forta, si asta e valabil pentru toata lumea, nu numai pentru banci. Sper sa se tina bine astia care dau bancile in judecata, sa nu fasaie treaba.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.