Schizofrenia comunicațională a lui Cristian Preda

Din start vreau să îl declar pe Cristian Preda cel mai frecventabil PDList. Dar tocmai de aia zic despre el cele de mai jos…

Ca și intelectual (luat așa la grămadă ca sumă de profesor, scriitor, analist, politolog, toate astea), Cristian Preda îmi rămâne un personaj care ia lejer notă de trecere în catalogul meu personal. Și oricum rămâne așa, fără să îmi pese deloc de lipsa momentului de luciditate de care a dat dovadă când și-a semnat adeziunea la PD-L. El va rămâne același om pe care îl citesc cu interes, dar, firește, atunci când nu am altceva de făcut. Cristian Preda INTELECTUALUL îmi place.

Ca și politician (luat așa la grămadă ca sumă de kisscureala, declarații năucitoare, partizanat jenant), Cristian Preda îmi displace profund. Doar simplu fapt că a decis să devină politician nu e îndeajuns ca să mi-l îndepărteze de la sufletul meu ‘ntelectual (atâta cât este, firește). Și eu am avut momentul meu de pierdere a lucidității, așa cum scrie de când am lansat blogul la secțiunea bio. Deci, cum ar veni, apreciez iluciditatea lui Preda din prisma ilucidității mele. Cristian Preda POLITICIANUL îmi displace.

Din punct de vedere comunicațional, prins între aceste două fețe publice ale sale, Cristian Preda dă dovadă de schizofrenie. Intelectualul din el e de înțeles și, văzut din punct de vedere al libertății de expresie and shit, de apreciat. Numai că și politicianul din el e de înțeles dar, văzut din punct de vedere al disciplinei firești de partid, ce face el ar fi inacceptabil pentru un partid care ar avea sânge în instalație și care l-ar fi dat afară de vreo 4 ori până acum.

Intelectualul Preda se revoltă când vede ce rahaturi se plimbă prin gurile și creierele conducerii PD-L. Dar politicianul Cristi știe că dacă nu ia măcar o linguriță din rahatul ală și să și-l așeze pe papilele gustative, nu este politician PD-L. Intelectualul Preda crede că stilul ăsta de frondă pe care îl adoptă, îi scuză lingurițele de rahat pe care le-a gustat. Când, de fapt, tot ceea ce rezolvă este să dea peste pestilențialul miros PD-List cu nițel parfum 8×4. Care o să se termine și el odată și odată.

Și atunci vom vedea dacă am rămas cu intelectualul Preda sau cu politicianul Cristi.

6 comentarii la “Schizofrenia comunicațională a lui Cristian Preda

 1. Semanticus Răspunde

  Cata energie intr-un post de vikend. Ce sa fie? ce sa fie? hehehe

 2. chinezu Răspunde

  @Semanticus
  nu m-am prins la faza cu energia…
  o fi fost energie, dar a fost una din mila
  sau, ma rog, hai sa nu zic mila, dar simpatie miloasa tot a fost…

 3. Semanticus Răspunde

  Ca strategie de marketing te inteleg si eu pe tine. :))
  Cred ca reactia ta este mai mult la ultimul sau post, penca asa sunt mai multi intelectuali care se incadreaza in situatia prezentata si nu au fost tratati cu aceeasi atentie de tine.

 4. al_core Răspunde

  în cadrul unor astfel de analize îndrăznesc a sugera renunțarea la expresia ca și (intelectual, politician, etc)

 5. alutzu @ CornerParadise Răspunde

  numai despre deontologul c preda nu existau articole pe bloguri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: