Schizofrenia comunicațională a lui Cristian Preda

Din start vreau să îl declar pe Cristian Preda cel mai frecventabil PDList. Dar tocmai de aia zic despre el cele de mai jos…

Ca și intelectual (luat așa la grămadă ca sumă de profesor, scriitor, analist, politolog, toate astea), Cristian Preda îmi rămâne un personaj care ia lejer notă de trecere în catalogul meu personal. Și oricum rămâne așa, fără să îmi pese deloc de lipsa momentului de luciditate de care a dat dovadă când și-a semnat adeziunea la PD-L. El va rămâne același om pe care îl citesc cu interes, dar, firește, atunci când nu am altceva de făcut. Cristian Preda INTELECTUALUL îmi place.

Ca și politician (luat așa la grămadă ca sumă de kisscureala, declarații năucitoare, partizanat jenant), Cristian Preda îmi displace profund. Doar simplu fapt că a decis să devină politician nu e îndeajuns ca să mi-l îndepărteze de la sufletul meu ‘ntelectual (atâta cât este, firește). Și eu am avut momentul meu de pierdere a lucidității, așa cum scrie de când am lansat blogul la secțiunea bio. Deci, cum ar veni, apreciez iluciditatea lui Preda din prisma ilucidității mele. Cristian Preda POLITICIANUL îmi displace.

Din punct de vedere comunicațional, prins între aceste două fețe publice ale sale, Cristian Preda dă dovadă de schizofrenie. Intelectualul din el e de înțeles și, văzut din punct de vedere al libertății de expresie and shit, de apreciat. Numai că și politicianul din el e de înțeles dar, văzut din punct de vedere al disciplinei firești de partid, ce face el ar fi inacceptabil pentru un partid care ar avea sânge în instalație și care l-ar fi dat afară de vreo 4 ori până acum.

Intelectualul Preda se revoltă când vede ce rahaturi se plimbă prin gurile și creierele conducerii PD-L. Dar politicianul Cristi știe că dacă nu ia măcar o linguriță din rahatul ală și să și-l așeze pe papilele gustative, nu este politician PD-L. Intelectualul Preda crede că stilul ăsta de frondă pe care îl adoptă, îi scuză lingurițele de rahat pe care le-a gustat. Când, de fapt, tot ceea ce rezolvă este să dea peste pestilențialul miros PD-List cu nițel parfum 8×4. Care o să se termine și el odată și odată.

Și atunci vom vedea dacă am rămas cu intelectualul Preda sau cu politicianul Cristi.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

6 thoughts on “Schizofrenia comunicațională a lui Cristian Preda”

  1. Ca strategie de marketing te inteleg si eu pe tine. :))
    Cred ca reactia ta este mai mult la ultimul sau post, penca asa sunt mai multi intelectuali care se incadreaza in situatia prezentata si nu au fost tratati cu aceeasi atentie de tine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.