Sebeșul, furunculul de pe obrazul the Carpathian Garden

Io când o aud pe asta cu cum to carpathian garden, ma iau cu mâinile de cap. Adică, haidi, băi, prostovane de străin, în minunata grădină a naturii din România, că e minunat de fain, dar ai și tu răbdare, dobitoc de străin care ești care vrei să vii să lași bani în România, că la noi distanțele nu se măsoară în kilometri, ci în ore.

Să zicem că io, Fritz, cetățean elvețian, pun botul la reclama lui Udrea. Și mă urc în mașina mea (nu nu știu ce, un Audi mai pricăjit acolo) și pornesc către grădina carpatină. Până în Ungaria totul e minunat, am o stare de bine excelentă, mă pregătesc să intru în România. Intru. Încep să mă încrunt nițeluș, pentru că, uite, de vreo juma de oră stau tot într-o coloană lungă de mașini și încă nu am ajuns la autostradă. Eh, lasă, doar nu o să îmi stric cheful de vizitat țara asta cu grădina Carpaților. După 3 ore de mers tot așa, slobod prima înjurătură. Sper să ajung cât mai repede la Sibiu, unde am decis să îmi stabilesc cartierul general, că deja e chiar enervantă țara asta cu drumurile astea proaste și fără autostrăzi.

Oooo, nuuu, uite încă o coloană. Care stă, nici măcar nu merge cu viteza melcului precum celelalte de care am trecut. (Trecem repede peste cele 2 ore jumate cât a stat elvețianul nostru în coloana cu pricina și continuăm…) Văd că pe tabla de la intrarea în oraș scrie Sebeș. Incredibil cât am putut sta. Văd care e cauza: un semafor dintr-o intersectie principală nu funcționează. Cum se poate să nu funcționeze un semafor atât de important, pe drumul care mă duce în inima lui Carpathian Garden? Dar măcar niște polițiști să fie, să dirijeze circulația. Oribilă țară, oribilă…

Reușesc, cu chiu, cu vai, să ies din Sebeș. În fața mea se târâie o… căruță. Cum dracu să fie căruțe pe drumul ăsta? Nici măcar să mă minunez nu mai am chef după atâtea ore de stat în traficul ăsta mizerabil… Hai că o depășesc. Trec de ea. Hopa, uite că mă oprește poliția. Polițistul îmi spune că am depășit viteza legala cu 3 km pe oră.  Îmi cer scuze și îi spun că trebuia să trec de căruța aia, care oricum nu avea ce căuta pe drum. Îmi spune că el nu a văzut nici o căruță și că trebuie să plătesc amenda. Îl întreb de ce, în loc să stea să dea amenzi, nu se duce să fluidizeze traficul la intersecția aia din Sebeș. Rânjește și îmi spune că traficul nu îi aduce bani în buzunar, pe când amenzile da. Oftez și îi întind banii. Îmi spune că dacă nu vreau chitanță, îmi ia doar jumătate din bani. Oftez și dau din cap a încuviințare. Îl întreb dacă îmi dă voie să întorc mașina pe contrasens, deși e linie continuă. Îmi face semn că sigur nici o problemă, că doar mi-am plătit vina.

Întorc, o iau înapoi înspre Sebeș. Văd coloana care mă așteaptă. Îl sun pe Radu: ”Salut, Radule, nu mai vin înspre Sibiu la voi. M-a învins țara asta a voastră. Plec înapoi acasă…”

7 comentarii la “Sebeșul, furunculul de pe obrazul the Carpathian Garden

 1. mihai Reply

  Trist da’ foarte adevarat… iti vine sa iti iei campii atunci cand tre’ sa treci prin sebes, indiferent de directie.

 2. Vova Reply

  Foarte bine scris. Pacat de tara asta!
  P.S.Iti transmite salutari pelicanul Vasile!:)

 3. Codruta Reply

  My point exactly

 4. chinezu Reply

  de fiecare data cand ajung langa sebes ma apuca durerea de stomac
  e mizerabil sa simti asta intr-un oras atat de frumos…

 5. WhoCouldDizBe Reply

  E curios cum de s-a finanţat un proiect precum e PISA (Platforma Industrială Sebeş-Alba), care nu numai ca a dus Sebeşul in topul oraşelor cu cei mai puţini şomeri dar au adus şi o gârlă de bani la bugetul local, şi totuşi nu s-au alocat bani pentru o centură care să descongestioneze traficul.

  Poate cel mai bine ne-ar povesti domnul Mugurel Sârbu, un pendul între PSD şi PDL. Dar mai bine, să nu facem politică. Zic! :)

 6. dojo Reply

  Au, ce nasol arata situatia. Nu am circulat pe acolo de ani buni, pe cand foloseam serviciile execrabile ale CFR, dar iti dau dreptate; asemenea chestii ii lecuiesc pe cei interesati de gradina carpatica in 2 timp si 3 miscari. Pentru ca problema noastra nu e lipsa unui logo bine facut, ci a unui sistem bun, ce sa faca inutile orice alte scremeri de publicitate. Un turism bun se autopromoveaza.

 7. Claudia Reply

  Chinezu e magazinul meu preferat cel mai mult eu cumpar pandofi dak am nev de incaltaminte la chinezu imi gasesc vineri pe 9/9 chiar am fost si il ador:X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.