Premieră pe chinezu.eu: răspuns oficial la un mail oficial

Ieri vă spuneam despre faptul că Ioska de la pesurse.ro a fost chemat în judecată de secretarul general al ANI. Cum nu prea înțelegeam care e faza, i-am trimis un mail domnului Horia Georgescu în care îl rugam să îmi spună punctul său de vedere. Omul mi-a răspuns în câteva ore.

Faptul că un reprezentant al unei institutii a statului român răspunde la un mail, nu e mare șmecherie (deși v-aș putea da exemple de oameni plătiți din banii noștri cărora li se rupe perfect de mailurile trimise de contribuabili). Însă faptul că eu, ca blogger, am trimis un mail oficial (dacă pot folosi aceast caracterizare) și domnul Georgescu mi-a răspuns mie, ca blogger, tot oficial este un lucru îmbucurător. Cel puțin așa văd eu lucrurile :)

Redau mai jos răspunsul primit de la secretarul general al ANI. Menționez că, dacă tot am intrat în ”hora” asta, o să îl trag de mânecă pe Ioska să îmi dea un interviu pe tema asta :)

Domnule Birta,

In legatura cu motivul care a stat la baza sesizarii instantei de catre subsemnatul va precizez urmatoarele:

– Domnul Iosif Buble a promovat pe blogul personal o serie de articole care contin acuzatii grave si care imi afecteza dreptul la imagine atat prin prisma functiei pe care o detin, cat si din perspectiva persoanei private Horia Georgescu. In acest sens va citez un paragraf din postarea publicata: „adică să facă dosare la comandă politică + şi mai grav să întocmească dosare pe bani. Sunt acuzaţii grave, dar la limită le pot susţine. Există destule probe care pot fi prezentate la limită care dovedesc acest lucru.” Consider ca aceste acuzatii, in care autorul sustine ca „are probe” trebuie abordate cu maxima seriozitate tinand cont de faptul ca sunt extrem de grave si neadevarate. Aceste speculatii trebuie lamurite fara echivoc si in acesta perspectiva am intiat o actiune in justitie.

– Actiunea in raspundere civila delictuala este intemeiata pe prevederile art. 998 si 999 Cod Civil si potrivit acestor dispoziţii, „orice faptă a omului, care cauzează altuia un prejudiciu, obligă pe acela din a cărui greşală s-a ocazionat, a-i repara” (art. 998) şi „omul este responsabil nu numai de prejudiciul ce a cauzat prin fapta sa, dar şi de acela ce a cauzat prin neglijenţa sau prin imprudenţa sa”. In textul actiunii au fost folosite elemente de jurisprudenta din practica CEDO in materie deoarece fapta ilicita (publicarea aricolelor) a fost savarsita cu intentie si a produs un prejudiciu. Este singura modalitate in plan civil prin care o persoana se poate apara in imprejurarile date si pentru interesele sale legitime. Desi definirea actiunii este sofisticata , aceasta nu are legatura in nici un fel cu partea penala.

– Prin actiunea initiata nu am solicitat daune materiale ci doar publicarea pe cheltuiala proprie a textului hotararii judecatoresti precum si cheltuieli de judecata.

Cu stima,

Horia GEORGESCU
Secretar General

9 comentarii la “Premieră pe chinezu.eu: răspuns oficial la un mail oficial

 1. Alex Răspunde

  am lucrat ca editor la site-ul unui avocat si o regula de baza pe care am invatat-o e sa nu vorbesti de rau pe cineva. o alta regula pe care am invatat-o (dar nu de la el) e ca atunci cand esti nervos, nu trebuie „sa-ti speli rufele in public”.

 2. Gheorghita Teodoru Răspunde

  Chinezu draga, cred ca ai primit un raspuns pentru ca esti un blogger cu notorietate (ai aparut la TV, te-ai implicat in proiecte cu impact social). Daca erai ceva mai jos pe scara „sociala”, asteptai si acum raspunsul.

 3. Dan Ciulea Răspunde

  cu toata stima, mi se pare cat se poate de „fair” ce spune domnul Horia Georgescu … daca are dovezi dl Ioska, acum ar fi momentul sa le scoata la lumina ;)

 4. anndryusha Răspunde

  Mi se pare mie sau suntem pe cale să ne civilizăm?… Ce-o mai fi şi aiasta?! :)))))))

 5. fanel Răspunde

  Daca la blog ii zice Pesurse.ro are o scuza ca erau informatii de pe surse :)) =)) Muhahahhaha.

 6. Lucia Verona Răspunde

  Totul se întîmplă cît se poate de normal, ceea ce mi se pare anormal, parcă n-am fi în lendovciois.
  Deci, Buble trebuie să prezinte dovezile. Pînă atunci, felicitări, Cristi!

 7. Socrate Răspunde

  Poate nu v-a cazut sub ochi stirea din link-ul de mai jos.
  Se vorbeste si de Horia Georgescu si de studiile lui juridice.
  http://www.jurnalul.ro/stire-special/gardianul-averilor-isi-bate-joc-de-banii-publici-514977.html
  Cu stima,

 8. Bogdan Răspunde

  Deci am „ghicit” incadrarea juridica :-P

 9. Bogdan Anghelina Răspunde

  Deci cu grijă atunci când faceți acuzații pe blog :)) !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: