Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

Televiziunile noastre și televiziunile lor

În timpul celor două săptămâni în care am stat în Tenerife, m-am uitat la alte televiziuni decât ale noastre, firește. Și la meciurile de la Campionatul Mondial, și la știri, și la talk showuri. Și nu mi-a plăcut.

Domle, BBC, ITV nu sunt profesioniști, domle. M-au dezamăgit teribil. Uite, spre exemplu, la meciurile CM, au cheltuit o groază de bani pe studiouri speciale frumos aranjate, pe niște softuri care ofereau o analiză grafică impecabilă a fazelor din meci, pe promouri dedicate fiecărei echipei înaintea fiecărui meci, pe discuții în platou purtate pe un ton profesionist, dar caterincos, iar comentariile comentatorilor, vai de mine, erau parcă din alt film, cu niște neni pe acolo care, chiar când a jucat Anglia, spre exemplu, nu dădeau dovadă de patriotism de ăsta lacrimogen cum vedem pe la noi.

Și apoi am revenit în țară și m-am reîntâlnit cu TVR. Păi da, altă meserie aici, cu studioul amenajat care arăta puțin peste un butic din Rămășcani, cu comentatorii care au declanșat o competiție pe ramură cu marele premiu ”cine e mai cretinoid”, cu pauzele năpădite de reclame de uitai la ce meci te uitai (lă ăianlanți, străinii, erau 3 reclame scurte în pauză și apoi vedeai fazele meciului comentate și analizate) și cu mama plicticoșeniei când era vorba de discutat fazele meciului. Altă viață, domle, de aia de secol XIX sau pe acolo.

Apoi știrile lor, ale televiziunilor străine. Spre exemplu, au murit 3 soldați britanici în Afganistan. Păi se poate să nu dea și ei un generic de ăla cu muzică de Vanghelis și cu cadre în care lumea rupe cămașa de plâns și cu oameni distruși de pierderea celor dragi? Se poate să nu dai tu prim plan cu soția mortului, care a rămas cu 2 copii după moartea soțului-erou? Foarte slabi băieții ăștia. Ei au dat doar o știre seacă, cu niște declarații din partea unor rude mai îndepărtate ale morților și care, triste, dar demne, fără a vărsa o lacrimă, povesteau despre caracterul decedatului. Nu am văzut nici un cadru de la înmormântare, nu am văzut nici o clipă rudele apropiate ale morților, soții, copii, frați surori. De aia zic că slabi sunt ăștia, băi…

Și apoi am revenit în țară și m-am reîntâlnit cu televiziunile noastre de știri. Și cu tragedia aviatică de la Tuzla. Cu genericul de rigoare cu muzică de îți vine să îți tai venele, cu cadre cu oameni plângând, de la înmormântare, mă rog, tot tacâmul. Și cu absolut devastatoarele comentarii gen ”unul dintre morți a fost la un pas de a fenta moartea” sau, când era vorba de o fată care a murit în accident, ”cu fața în jos, carbonizată, ea a plătit scump dragostea pentru zbor”. Adică altă școală, băi, nu chestiile alea seci pe care mi le-au servit ăștia de la BBC sau ITV.

Bleah!

10 comentarii la “Televiziunile noastre și televiziunile lor

 1. jenu Reply

  o analiza corecta. as mai adauga ca ei sunt mult in spate si din punct de vedere politic, economic, cultural si restu. totusi, tvr da si ea dovada de lipsa de profesionalism cu canalul TVR HuneDoara… unde in pauza nu e deloc reclame ci e transmisiunea de pe satelit lasata sa curga. Nu inteleg de ce nu au remedit problema prin introducerea a doar 13 minute de reclame si a imaginilor din studio… poate la campionatul viitor…

 2. Sabina Cornovac Reply

  Ai un stil de a scrie ca uit de plang de situatie si rad de modul tau de a scrie :)) Incredibil astia de afara :) Bine naiba ca nu vin sa invete meserie de la noi!

 3. Andrei_MGS Reply

  Senzational !!! Exclusivitate !!! aveau? Sunt mult de tot in urma noastra

 4. Tudor Reply

  Pacat ca ai pierdut stirile de la inundatii …

 5. Vlad Dulea Reply

  europenii astia n-are cum sa inteleaga! n-are cum, domne!
  e vorba de scoala! de simt!
  e altceva!
  si inca o data, pentru a mia oara, sunt mandru ca m-am nascut roman!

 6. blogatoru Reply

  fara un diaconescu ar da faliment. cu senzational !

 7. chinezu Reply

  bai, tomcat, ti-am sters comentul nu pentru ca vorbesti prostii, ci pentru ca nu ai coaie sa iesi din anonimat
  cand o sa iti creasca perechea respectiva, mai discutam
  pana atunci, hai pa si pu la revedere

 8. Statusuri Pe Mess Reply

  @ sabina :)) mda.. . trebuie neaparat sa ii invatam noi cum se face , desi cred ca nici platiti nu ar veni .

 9. Aurica Reply

  am avut si eu ocazia sa vad Sky Sports intre doua meciuri. fantastic!

 10. Pavel Reply

  Asta-i un articol senzational! In direct si sunt convins ca si in reluare voi rade.

  Ce vrei, bre, Baselului ii place scandalul? Ii place. Lui Becali ii place? Ii place. Ei ce pot da? Bine bine, la noi discutiile din pauzele meciului sunt doar ca sa nu mai prinzi si repriza a doua, adica sa adormi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.