…nu consider că sunt surse astfel de bloguri

Realizator: Revine acum şi există o serie de suspiciuni citind reacţiile după numirea lui, de exemplu de pe blogurile jurnaliştilor de investigaţii văd întrebări de genul…

Cristian Tudor Popescu: Iertaţi-mă, nu mă interesează de pe bloguri la ora asta nimic, nu consider că sunt surse astfel de bloguri. Noi acum discutăm nişte chestiuni de jurnalism profesionist.

Realitatea TV, ora 21.00.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “…nu consider că sunt surse astfel de bloguri”

 1. CTP-ul inca se crede un fel mini-ZEUS al mediei romanesti. Insa pan’ la urma sper sa vina cineva care sa gasesaca sa ii puna o oglinda in fata si sa isi dea seama ca nu e si el decat tot un ziarist normal! :(

 2. Hai sa fim seriosi: CTP cam are dreptate. Caci daca prin „sursa” CTP ista intelege o sursa de informatie publica originala (iar nu colportata) sau furata, pur si simplu, de aiurea, asa cum se practica deocamdata in blogosfera ro., la ce i-ar folosi unui jurnalist care se vrea de directie nationala o astfel de sursa?

  Blogurile ro., cel putin in acest moment, nu-ti pot oferi decat cel mult o sursa de informatie asupra starii sufletesti a unor cetateni ro., plus o oaza de relaxare destul de misto, intre doua cahfele la biro si un tabaciok – si ala pe furis – mai incolo… :)

 3. Scussi… :oops: Rog a se ceti: „Caci daca prin “sursa” CTP ista intelege o sursa de informatie publica originala (iar nu colportata, sau furata, pur si simplu, de aiurea, asa cum se practica deocamdata in blogosfera ro.), la ce i-ar folosi unui jurnalist care se vrea de directie nationala o astfel de sursa?”

 4. lasa ca isi ia presa centrala si locala o tona de informatii de pe bloguri (de multe ori fara sa citeze sursa). Blogurile nu sunt jurnalism in sensul clasic. Sunt surse insa pentru jurnalismul clasic. Si ca orice surse trebuie verificate!

 5. @Mezemania :

  Daca exista si bloguri ce ofera informatii genuine, cu-atat mai bine blogosferii, iar lor – bloggerilor – si mai bine :)

  Dar cand aflu dintr-un blog ca nu stiu ce vedeta de Clik are nu stiu ce iubit mai birlik, sau ca raduleasca /de-un paregzamplu/ are un baban leandick, fiindca asa se intrevede la zozo in celebru-i clip, asta e stire, bre…? :) Asta e o stire de tabloid, atata tot. Si deci, asta vrem sa facem din blogosfera – o presa si mai underground, de senzational or de amuzament ieftin…?

  Niciun blog nu are – deocamdata – logistica necesara pt a oferi stiri de importanta publica. Cel putin, nu la noi.

  Singura nisa pe care se poate dezvolta, in viitorul predictibil, blogosfera loco este pe linia descoperirii a noi si noi personalitati demne de a fi creditate si audiate prin blogurile proprii, fie pentru ceea ce sunt ele insele, in real life, fie pentru ceea ce devin hic et nunc, subt ochii nostri, in virtual. Atentie: e vorba de personalitati care altfel n-ar gasi un spatiu de expresie in media acaparata de mogulii ex-activisti or ex-securisti ori in aceea cazuta subt tirania „bisericutelor” de tot felul, dupa prostul obicei al Rumaniei fanariote. Sau care oricum n-ar avea loc intr-o presa coplesita de cheltuielile henorme pe care le suporta si care e nevoita, de aceea, sa ne arunce-n ochi un „adevar” comercial sau politic mai mult or mai putin falasificat.

  Parerea mea, pai cum drea… :)

 6. Blogul nu e doar trambulina pentru necunoscuti, e un mod de exprimare uneori fara dorinta de afirmare a autorului. Blogurile se pot dezvolta sau decadea ca orice pe lume…. Sunt posibile surse de informatie pentru jurnalisti, sau loc de barfe ce nu pot aparea intr-un ziar, sau loc de dezbateri, sau pur si simplu prezentarea unor opinii sau evenimente personale. Blogul e totul si nimic (sa zicem asa!). Dar sa spui ca nu te intereseaza cum a facut CTP e neproductiv pentru ca blogul si internetul e viitorul. Ziarele tiparite mor…

 7. Nu cred in fariseismul bloggerilor care pretind ca nu-i intereseaza afirmarea prin blog. Daca ar fi asa, ar scrie un jurnal intim, pe hartie, sau si-ar crea un blog cu un singur membru – el (eventual, el si familia). Nu ignor ca exista si asemenea bloguri, dar nu despre astea vbim acum, ci de blogurile ce ravnesc la o audienta maxima. Unii o fac in mod comercial, ca sa castige un banutz in plus (ori in sperantza cam naiva ca…), iar altii o fac pur si simplu spre a se afirma, spre a se face auziti.

  Ca ziarele tiparite mor, o stie tot targu :) Problema e: cu ce le inlocuim ? :idea:

 8. cu un alt fel de media inlocuim ziarele tiparite! Va fi o tranzitie care a si inceput. Si jurnalismul se rescrie ca profesie din temelii. Cine nu vrea sa creada inseamna ca nu traieste in realitate. Presa nu mai e facuta exclusiv de jurnalisti ci de mult mai multi contribuitori. Presa online (sau media 2.0 sau cum ii mai spune). Spre asta se tinde spre contributii individuale care se modereaza (aici e baiul) sau nu.
  Bloggeri exista ca vrea CTP sau nu. Posteaza tot felul de informatii si cine vrea le poate lua. Unii cad astfel in capcana unor intoxicatii (vezi cazul Zoso si Antena 2) dar asta denota neprofesionalismul celor numiti jurnalisti (regula 3 surse).
  Ai comentat HOP pe blogul meu daca acel clip video e o stire ori ba. Pai asta incerc sa iti spun ce apare pe blog e SURSA de informatie pentru posibila stire. Faci diferenta?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.