23.07.2017

Felicia, înainte de toate. Un film excelent

Miercuri seară am fost la filmul ”Felicia, înainte de toate”, la invitația Cristinei Bazavan. Alături de mulți alți bloggeri, pentru care a fost făcut special și un promo chiar înainte de începerea filmului, care se termina cu un mesaj de genul ”ne bazăm pe bloggeri” :D Nice :)

Un singur cuvânt am pentru acest film: exclent. Nu vă închipuiți că e nu știu ce minune a tehnicii moderne. Ba chiar, dacă vă puteți imagina așa ceva, nu există în film nici măcar un efect special :)) Dar poate tocmai de accea ne-am uitat cu adevărat la FILM, nu la imagini :)

Parcă am fi asistat la un reality show. Cu personaje care oricând și la orice oră putem fi unii dintre noi, dintre cunoscuții noștri. Pentru că ”Felicia, înainte de toate” este o poveste despre noi și despre ceilalți. În timp ce am vizionat filmul am avut momente de fâsticeală, momente de încruntare, momente de simțire de bine. Pentru că mi-am dat seama că și eu am fost uneori în ipostazele pe care le vedeam în film.

Felicia…, mai mult decât multe filme pe care le-am văzut, este un film în care te poți regăsi teribil, în care parcă personajele vorbesc cu tine, pentru tine. Bun, e drept că unii se pot regăsi și în Rambo sau Aliens, dar înțelegeți ce vreau să spun :D

Am descoperit cu această ocazie o actriță formidabilă. Ozana Oancea, Felicia din film, m-a impresionat profund. Era pentru prima dată când o vedea jucând, dar a intrat pe loc în topul preferințelor mele :) Pe Ileana Cernat, mama Feliciei în film, o mai văzusem, dar rolul pe care îl face acum, când îți vine parcă să intri în film să o iei la palme :)) este grozav. Iar tatăl Feliciei este absolut savuros, dar de o savoare care uneori îți strânge dureros stomacul…

Cred că cel mai tare m-a impresionat la actorii din Felicia… faptul că păreau că nici nu joacă, de parcă ne dădeau senzația, nouă spectatorilor, că am nimerit din întâmplare pe lângă ei, că am intrat într-un mod ciudat în viața lor, din care vedem niște frânturi.

Merită văzut filmul. Să îmi spuneți după aia dacă am avut dreptate sau nu :)

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Prince of Persia și Clash of Titans

Maeștrii afacerilor online

11 comentarii

 1. vineri, 11 iunie 2010, 08:09

  Tare as vrea sa vad si eu filmul.

  Răspunde
 2. vineri, 11 iunie 2010, 08:46

  Sa speram la mai multe filme bune romanesti .Nu l-am vazut cu siguranta o sa caut detalii si poate reusesc sa il vad si eu.

  Răspunde
 3. vineri, 11 iunie 2010, 12:21

  […] Din cei prezenţi la acest eveniment au mai scris despre film: Cristina Bazavan, Adrian Ciubotaru, Elena Cîrîc,  Alexandru Negrea, Magda Mihăilă, George Hari Popescu, Inozza, Cristian Şutu, Zapacita, Andreea Vasile, Chinezu. […]

  Răspunde
 4. vineri, 11 iunie 2010, 16:15

  ohoo, dupa mult timp mai apare un film romanesc bun?

  Răspunde
 5. vineri, 11 iunie 2010, 17:47

  Sunt atat de curioasa. Abia astept sa-l vad!

  Răspunde
 6. Sio
  sâmbătă, 12 iunie 2010, 09:41

  da-te naibii de blogger…filmu a fost de tot rahatul, cine te-a platit sa dai review bun? frate!! filme bune am vz la viata mea romanesti …si daca as zice de unul ca a fost nasol..ASTA E frate…ce reality..ce regasire…PLICTISEALA!!! scenariu de femeie nefe… as zice si cuvinte frumoase..dar dupa 2 ore de film ..ce film…rahat sentimental…n-a reusit maica-mea intr-o viata intreaga sa ma isterizeze cum a facut-o mama feliciei..cine e sado n-are decat..duceti-va cu PLACERE!

  Răspunde
 7. sâmbătă, 12 iunie 2010, 14:19

  M-ai convins. Merg sa-l vad si eu :-)
  De fapt am auzit numai comentarii favorabile.
  Iti las impresiile dupa vizionare.

  Răspunde
 8. sâmbătă, 12 iunie 2010, 14:29

  il puteti vedea in Bucuresti la cinema Studio, Cinema CIty Cotroceni, Hollywood Mplx, MoviePlex Plaza Romania,The Light, in Constanta la CityPlex in Tomis Mall, la Cluj in Odeon Cinema in Polus Mall, la Bacau in Cinema City, la Iasi la Cinema Victoria pina pe 17 iunie.
  din 18 iunie – mergeti pe pagina de facebook First of All, Felicia si vedeti unde mai merge si ce mai face…

  Răspunde
 9. luni, 14 iunie 2010, 14:54

  Clar recenzia asta mi-a starnit interesul. Am tot vazut in ultima vreme afise cu filmul insa nu ma batea niciun gand. Insa acum sigur e pe to see list;))

  Răspunde
 10. Zuza
  miercuri, 6 octombrie 2010, 23:07

  prost film… m-a exasperat felicia cu telefoanele ei intr-o limba imposibila…

  Răspunde
 11. duminică, 2 octombrie 2011, 13:13

  […] […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *