Pe cine mai interesează Securitatea şi urmările ei?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

03.02.2008

Pe mine mă interesează. Dar mult după sănătatea familiei mele, bunul mers al afacerii, creşterea nivelului general de trai, scăderea corupţiei şi calificarea echipei Steaua în grupele Champions League. Adică mă interesează, dar nu foarte tare.

Sunt singurul care gândesc aşa? Înclin să cred că sunt printre cei, din ce în ce mai puţini, pe care îi interesează cât de cât un asemenea subiect. Pe cine să mai intereseze? Pe bunica mea cu pensia de 110 RON? Pe sutele de mii de români plecaţi în străinătate să aibă de unde trimite nişte euroi la copiii lor lăsaţi pe unde au putut? Pe galeriile de tineri degrabă vărsători de sânge rival? Pe revoluţionarii care fac greva foamei din motive pe care mă jenez să le spun aici? Pe Becali, Ţiriac, Nicoleta Luciu, Mutu sau OTV?

Nici măcar ONGurile, seva şi sistemul limfatic al societăţii româneşti, nu reuşesc să strângă mai mult de o mână de oameni pentru a protesta, într-un Bucureşti scăldat de o minunată duminică de primăvară timpurie.

Ar rezolva deconspirarea Securităţii problema pensiilor, a creşterii economice sau a exodului de români? Evident că nu. Şi totuşi ar fi bine să ne intereseze acest subiect. Numai că e greu să te intereseze trecutul când viitorul nu îţi sună bine şi când buzunarul tău e mai gol de conţinut decât argumentele Curţii Constituţionale…

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Pe cine mai interesează Securitatea şi urmările ei?”

  1. Aceeaşi dilemă au avut-o şi nemţii după cel de-al doilea război mondial: ce rost mai avea să-i desconspire pe criminalii de război, civili sau SS-işti? Avocaţii lor spuneau: “La ce bun să mai răscoleşti trecutul când ţara e în ruină şi oamenii suferă de foame?”
    Americanii le-au impus procesul de la Nurnbeng şi criminalii au fost condamnaţi. Din proprie iniţiativă, nemţii însă au redeschis tema de abia decenii mai târziu.
    Tu ce zici, a avut vreun rost?
    Dacă da, de ce nu s-ar aplica acelaşi lucru şi în cazul securiştilor? Problema mea e că încă nu se cunoaşte adevărata amploare a crimelor comunismului. Câţi ştiu de fenomenul Piteşti sau alte barbarii? Câţi realizează că oamenii care au comis nemerniciile alea se lăfăie nestingheriţi cu pensii mari unii şi posturi înalte şi influente, alţii?
    Închiderea CNSAS e o victorie a acelor nemernici şi pe mine asta mă interesează.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)