Absolut spectaculos TGVul românesc

Daaaaaaa, degeaba sunteți cârcotași, băi, zău că se vede că suntem membru cu drepturi depline (uneori prea pline) al Uniunii Europene. Fantastic cât de mult s-a modernizat infrastructura. Fantastic!

Să luăm de exemplu CFR. Păi se poate compara călătoria impecabilă pe care o execuți în TGVul autohton față de cum era acum câțiva ani? Nu suportă termen de comparație. Păi în 2006, să zicem, făceai București – Baia Mare cu trenul în vreo 11 ore. Cumplit, așa este, aveți dreptate, pentru pârțul de 500 și un pic de kilometri.

Da, dar acum lucrurile stau cu totul și cu totul altfel. Căci îmbunătățirile aduse căii ferate, precum și introducerea TGVului în toată țara face ca aceeași distanță să fie făcută în 14 ore. Eeeee, este că e mare diferența? Este că se vede că suntem în Uniunea Europeană?

CFRul nostru a ajuns la un asemenea grad de finețe, încât a dat-o în artă, zău. Și la capitolul acesta suntem mult, mult peste alte țări europene cu tradiție. Pentru că am ajuns la un grad de sofisticare impresionant. Păi ia ziceți voi ce țară din Europe își permite ca la prețul de 100 de euro dus-întors pe distanța precizată mai sus, la vagon de dormit clasa I, să ofere călătorilor e incredibilă experiență cu niște vagoane superbe care abia dacă bat spre vreo 50 de ani de funcționare? Ce țară din lumea asta își permite luxul de a oferi călătorilor o minunată întoarcere în trecut, acum când sutem în plin secol 21?

Decât țara noastră, desigur…

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

9 thoughts on “Absolut spectaculos TGVul românesc”

 1. @Neamtu
  bai, mie imi place sa imi vad strabunii in cartile de istorie, nu sa ma plimb cu ei prin tara :))

  @Dragos
  sa pornesti cu incredere la drum pe principiul filosofic: nu conteaza destinatia, ci drumul pana acolo :))))))))

  @anndryusha
  :)))))))))))))))

 2. 3 ore bonus nu sunt dincolo. 3 ore în care se poate citi, dormi, mânca, medita asupra sensurilor profunde și ascunse ale vieții :)…
  CFR are grijă de spirit și trup

 3. „Trenul ‘Carpati-Expres’ a fost pus in functiune la data de 27 iulie 1928 pe distanta Bucuresti-Brasov. […]
  intregul parcurs fiind efectuat in 3 ore si 14 minute. […] LA data de 6 octombrie 1929 se pune in circulatie pe distanta Bucuresti-Galati trenul ‘Dunarea Pullman Expres’. Traseul, in lungime de 260 de km, era efectuat in 3 ore si 42 de minute, cu o viteza medie comerciala de 70.27 km/h.

  ‘Fulger Pullman Expres’, ‘Trenul albastru’, este pus in circulatie la data de 22 mai 1933 pe ruta Bucuresti-Constanta. Intregul traseu de 231 km era parcurs in trei ore si cincisprezece minute, realizandu-se o viteza medie comerciala de 68 km/h. […] Prin eliminarea opririi de la Fetesti timpul de mers s-a redus la 2 h 57 min., realizandu-se o viteza comerciala de 78,3 km/h. In anul 1987, acelasi traseu era parcurs de trenul rapid ‘Callatis’ in 2 h 30 min. . […]”

  „75 de ani de la aparitia unei locomotive celebre pe reteaua CFR: Pacific 231” de Dr. ing. Gabriel Popoviciu si Dr. ing. Serban Lacriteanu, publicat in revista „Modelism” 3(20)/1988

 4. Pingback: 5,5 miliarde călători și CFR o suge în continuare » Chinezu - Un chinez ca tot romanu'

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)