21.04.2017

O carte despre Seneca nu are cum sa fie proasta :)

Recenzie (daca poate fi numita asa :D) scrisa pentru minunatul meu cont din si mai minunatul Teacup.ro :)

Ce e misto la cartea asta este ca autorul Pedro Galvez a reusit sa scrie intr-un stil lejer, gen citit in tren, despre un om si despre o perioada exceptionale din istoria omenirii. Seneca ramane, in ciuda noilor interpretari legate de afacerile sale si de o atitudine „fa ce zice popa, nu ce face el”, un monstru de filosofie politica. „Aventura” sa, ca sa ii zicem asa, pe taramul politicii la nivel mare, esuata asa cum se intampla adesea cand respiri aerul inaltimilor, este o poveste de viata, una politica, una de spionaj, una de devenire personala, una de… ce vreti voi.

„Testamentul lui Seneca” reuseste sa iti placa pentru ca e scrisa alert, respectand mai mult partea de povestire istorica si neinsistand pe nuantele intamplarilor. De aceea e ok sa fie citita de neinitiatii in istoria Romei, carora o sa li se para o reusita poveste istorica. Dar e buna si pentru cei care cunosc istorie si carora le place sa revina asupra acestei perioade teribile.

Cu exceptia unor stangacii de traducere, care pot fi puse, cred eu, pe graba, pe impinsul de la spate pe care il executa editorile asupra traducatorilor, in rest recomand cartea. Pe o scara de la 1 la 10 ii dau cam un 7, dar unul de ala sanatos :)

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Cum l-am salvat io pe Ciutacu. Cu pistolul

Labirintul obligatoriu al fiecaruia dintre noi

2 comentarii

  1. miercuri, 31 martie 2010, 07:47

    […] – Pe bune! – plusă Marcel. Te-au trecut în blogroll Mazilu, Ciutacu şi Chinezu… […]

    Răspunde
  2. miercuri, 31 martie 2010, 18:59

    Hai ca ajunsesi citit si de astia de pe la Magic.fm, de unde scosesera ei, bravii de ei, un fragment exact de la postul asta. Mandreste-te.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *