O carte despre Seneca nu are cum sa fie proasta :)

Recenzie (daca poate fi numita asa :D) scrisa pentru minunatul meu cont din si mai minunatul Teacup.ro :)

Ce e misto la cartea asta este ca autorul Pedro Galvez a reusit sa scrie intr-un stil lejer, gen citit in tren, despre un om si despre o perioada exceptionale din istoria omenirii. Seneca ramane, in ciuda noilor interpretari legate de afacerile sale si de o atitudine “fa ce zice popa, nu ce face el”, un monstru de filosofie politica. “Aventura” sa, ca sa ii zicem asa, pe taramul politicii la nivel mare, esuata asa cum se intampla adesea cand respiri aerul inaltimilor, este o poveste de viata, una politica, una de spionaj, una de devenire personala, una de… ce vreti voi.

“Testamentul lui Seneca” reuseste sa iti placa pentru ca e scrisa alert, respectand mai mult partea de povestire istorica si neinsistand pe nuantele intamplarilor. De aceea e ok sa fie citita de neinitiatii in istoria Romei, carora o sa li se para o reusita poveste istorica. Dar e buna si pentru cei care cunosc istorie si carora le place sa revina asupra acestei perioade teribile.

Cu exceptia unor stangacii de traducere, care pot fi puse, cred eu, pe graba, pe impinsul de la spate pe care il executa editorile asupra traducatorilor, in rest recomand cartea. Pe o scara de la 1 la 10 ii dau cam un 7, dar unul de ala sanatos :)

2 comentarii la “O carte despre Seneca nu are cum sa fie proasta :)

  1. 1 Aprilie « Ioan Usca
  2. Valive Reply

    Hai ca ajunsesi citit si de astia de pe la Magic.fm, de unde scosesera ei, bravii de ei, un fragment exact de la postul asta. Mandreste-te.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.