Leapşă: Ce faceti voi pentru o societate mai buna?

Provocarea vine de la stiridebine.ro. Şi eu zic că e material numai bun de leapşă. Şi că o să îi apreciez maxim pe toţi cei care o să o preia, pentru că, zău, e chiar greu să scrii pe un asemenea subiect…

Ce fac eu pentru o societate mai bună…? În primul rând încerc să găsesc partea bună din oameni, căci toţi o avem, chiar dacă la unii se vede foarte greu, şi să relaţionez cu această parte bună. Experienţa m-a învăţat că pot ieşi nişte lucruri excepţionale din două sau mai multe forţe pozitive care au decis să meargă în aceeaşi direcţie. Ştiu, e greu să faci asta, e greu să vezi mereu jumătatea plină a paharului şi să nu cazi în atât de ispititoarea atitudine a lui „ce de căcat e ăla, fix trânta aia”.

E mai uşor să critici decât să încerci să construieşti. Pentru că a critica înseamnă implicit că îţi asiguri un confort garantat tocmai prin faptul că te rupi de orice atitudine constructivă şi, ca urmare, nu mai poţi fi implicat într-un efort pozitiv, de construcţie. Numai că, din punctul meu de vedere, nu e o atitudine bună. Fug ca dracu de tămâie de cei care o bagă pe asta, nasoală şi mega-enervantă, cu „google? Mda, e mişto cât de cât, dar nu e chiar de speriat…”. Sunt cei care ne trag în groapă teribil şi o fac în numele libertăţii de expresie, înţeleasă că paravan împotriva atitudinii proactive.

Mai încerc să fac una alta cu sportlocal.ro, unde din ce în ce mai multe cluburi şi mai mulţiu sportivi găsesc un spaţiu de exprimare care îi încântă şi pe care până acum nu l-au mai avut. Dar nu vreau să vorbesc acum despre asta. Mai întrebaţi-mă pe la sfârşitul anului :)

2 comentarii la “Leapşă: Ce faceti voi pentru o societate mai buna?

  1. Camil Stoenescu Răspunde

    când plânsul de milă, lamentările și scârba autosuficientă sunt sport național, a face ceva (orice) contructiv în și pentru România pare o atitudine de-a dreptul temerară. dar cu atât mai lăudabilă

  2. Bucur Răspunde

    excelenta idee,doar mai ramane sa si punem in practica….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: