Suntem cetăţenii unei Românii trucate

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Ne-am transformat toţi în politicieni. Mâncăm rahat cu o savoare teribilă, considerându-l din ce în ce mai mult o trufanda pe care ne-o servim consecvent, pupându-ne singuri că cât suntem de buni. Abia aşteptăm să ne apară în farfuria naţională un căcat imperial precum cel cu filmul cu Băsescu pentru ca să ne aruncăm, care cu degetul, care cu linguriţa, care cu polonicul, care cu cupa de la excavator pentru ca nu cumva să ratăm şansa de a ne mai împuţi interior un pic.

Am devenit toţi Băsescu. Minţim cu o dezinvoltură acerbă, flegmăm pur democratic pe tot ce nu ne place, considerăm că SIDA e tot ce nu avem noi şi au alţii. Toţi ceilalţi sunt imbecili, doar noi suntem impecabili. Luptăm permanent împotriva duşmanului pe care tot noi ni-l fabricăm, fără să învingem niciodată, dorind ca lupta să nu se termine niciodată, ca să nu rămânem fără obiectul urii.

Am devenit toţi Geoană. Parvenim cu o sete perpetuă, scuipăm la foc automat platitudini vag diplomatice, credem că curul în paişpe luntre ţine loc de dezvoltare personală. Încercăm să “îi facem” pe toţi, să fim doar noi cei care “ne descurcăm”. Refuzăm constant o bătălie decisivă, pentru că ştim că, la o adică, ciumetele ală cu care mă contrez acum poate să fie prietenul meu cel mai bun de mâine.

Suntem cetăţenii unei Românii trucate. Şi nici o expertiză nu ne mai poate salva…

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

10 thoughts on “Suntem cetăţenii unei Românii trucate”

 1. @mihnea
  poti sa iti spun de data asta ca esti o vaca cu cabina? can I, can I? :)))))))

  @[D][S][N], Lucia Verona
  merci :)

  @sebra
  pai tocmai ca nu ne pricepem
  numai avem impresia asta :)

  @Ionut
  poti sa fii si tot clanul becali la un loc :D

 2. Dar cine te-a supărat atât de tare de data asta?
  Cu adevărat trist e că transformarea aia în politician de rahat începe mult prea devreme, încă de pe la 14 ani. Până și în orele de religie au început elevii să „povestească politică”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)