Despre Manafu şi urmările lui în .ro

Am scris postul de mai jos aici pe chinezu pe 9 iunie 2009. Ce am zis atunci se potriveşte în continuare 100% şi acum. Asta şi apropo de Social Green Media de ieri, unde pe zona de social media au vorbit Bobby Voicu, Alexandru Negrea, Adrian Ciubotaru şi Adrian Soare.

Mă ştiţi de ceva vreme ca să ştiţi că faza cu “şefule, ai o scamă” nu prea se potriveşte cu mine. Dar ceea ce zic în titlu este atât de adevărat că nici măcar nu ar mai trebui să mai explicitez. Şi totuşi…

Hai să privim în perspectivă. Şi să încercăm un exerciţiu de imaginaţie. Să ne imaginăm că Manafu nu ar face ce face pentru onlineul românesc. Adică nu ar organiza web club sau net start up şi alte evenimente pe felia asta. Ar fi altcineva care să le poată face la nivelul ăsta, cu participarea asta şi cu periodicitatea asta? Daţi-mi voie să mă îndoiesc profund.

Şi totuşi, ce face Manafu de m-am găsit io să-l laud? Ne pune laolaltă, asta face. Să discutăm, să învăţăm unii de la alţii, să schimbăm păreri, să criticăm, să laudăm şi să ne înjurăm. Să cunoaştem mai bine piaţa de online şi să îi simţim pe jucătorii din ea.

Sunt unii care iau ca de la sine ce face Manafu. Pe principiul “iar m-a chemat ăsta la nu ştiu ce eveniment, hai că mă duc că şi aşa nu am ce face”. Foarte mulţi chiar. Cărora li se pare normal ca acest gen de evenimente să se întâmple. Numai că aşa ceva nu se întâmplă de la sine, în spate se află resurse, know how, PCR (pile, cunoştinţe, relaţii) şi, mai mult decât orice, voinţa lui Manafu de a face să se întâmple. Şi încăpăţânare lui de a persita în “greşeală”.

De ce scriu aceste lucruri? Pentru că uneori e bine să ne gândim şi să apreciem şi lucrurile care ni se par extrem de fireşti şi pe care le servim cu naturaleţe şi pe care, din păcate, le trecem prea uşor cu vederea. Mult prea uşor.

5 comentarii la “Despre Manafu şi urmările lui în .ro

  1. Eu cred că se poate | Adrian Ciubotaru
  2. Green Social Media | chestiuni.info
  3. Andrian Răspunde

    Tot respectul pentru oameni ca el, i-am spus-o in fata, o spun si aici. Mi-am facut o idee asupra resurselor puse in joc la Netcamp 2008 si Webstock 2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: