Din 26 de specii au mai rămas doar 5. Marea Neagră, 2009

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Stiti ca nu sunt unul din aia care sa se bata cu caramida ecologica in piept. Dupa minte mea, ecologismul asta mic, personal, nu e unul cu care sa iesi peste tot in fata si sa te dai mai verde decat esti in realitate. De aceea, in nimicnicia mea, salvez planeta asa cum stiu, fara sa imi fac tricou pe care sa scrie mare chinezu ecologistu’.

Am zis alea de mai sus ca preambul la ce voi scrie mai jos, despre o campanie pe care io o sustin 100%. Si care se leaga de ce zic in titlu. „Mesaje pentru Marea Neagra” se numeste campania care va incepe cat de repede cu o gaselnita foarte interesanta pentru mediul online.

Scopul principal al campaniei este obţinerea unor fonduri necesare pentru dotarea Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare Marină “Grigore Antipa”, Constanţa, pentru studierea ex-situ a ecologiei organismelor marine ameninţate (sturion, calcan, căluţ de mare).

Eu unul ma simt vinovat ca s-a ajuns in situatia asta. Pentru ca si eu, ca si voi si ca si alte multe milioane de romani, am privit mereu Marea Neagra doar ca litoral, unde sa ne ducem sa ne bronzam poponetele, dar numai atunci cand nu merge la Nisipurile de Aur in Bulgaria, of course. De prea putine ori ne-am gandit la Marea Neagra ca a la un ecosistem care moare incet, incet.

Hai ca vorbim mai incolo cand o sa mai am multe detalii. Ca zau m-am cam intristat…

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “Din 26 de specii au mai rămas doar 5. Marea Neagră, 2009”

  1. avand in vedere ca tratam oceanele si marile precum lada noastra de gunoi, in care se poate deversa te miri ce, nici marea neagra nu puteam face exceptie, mai ales ca ecologia se potriveste cu romania ca nuca-n perete. nu stiu daca a mai ramas o duzina de delfini in marea neagra…

  2. Io as propune ca vreo 10 ani de zile sa inchidem LITORALUL NOSTRU si dupa ce il punem la punct si turistic si ecologic atunci sa ii dam din nou drumul. Pana atunc sa scrie mare INCHIS PT RENOVARE

  3. Pingback: Poate ai şi tu un mesaj pentru Marea Neagră « Chinezu

  4. Pingback: Hai sa inchidem Marea Neagra, macar vreo 10 ani! | Artistu zice...

  5. Ideea de a „inchide” Marea Neagra sau macar portiuni din ea este exact solutia. Unul dintre scopurile strangerii de fonduri este crearea de „rezervatii Marine” sau refacerea habitatelor in zone sigure, in care speciile sa fie lasate sa se reproduca, eventual asistat (si cu infuzie de puiet produs in laborator). Aceasta este o practica devenita comuna la nivel international, conform unui documentar pus la dispozitie de Green Peace, documentar ce va putea fi vizionat in cadrul evenimentului pe care il organizam de ziua Marii Negre – 31 octombrie. Se pare ca aceasta metoda a dat rezultate spectaculoase in Australia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)