Michael Jackson – cum te face industria monstru pentru ca apoi să te omoare încet, încet

A murit Michael Jackson. Studiu de caz monumental pe ce înseamnă stardome încă de când era în viaţă, acum Michael devine pagină fundamentală de istorie. La capitolul „Cum te face industria monstru pentru ca apoi să te omoare încet, încet”.

MJ este, probabil, cel mai de succes produs al muzicii pop ever ever. Costurile plătite de el au fost, însă, incredibil de mari. Ca om, Michael a fost o existenţă ratată. Cu o familie, pe româneşte spus, tembelă, el nu s-a putut bucura de copilărie, intrând în malaxorul get ready for success de mic. Extraordinarele sale reuşite muzicale au fost tot atâţia paşi spre piscul unde avea să ajungă din ce în ce mai singur şi de unde avea să cadă catastrofal.

Michael a fost un monstru. Muzical, comercial, uman. Un geniu muzical, dar un caraghioslâc existenţial. Un copil perpetuu care şi-a căutat permanent acea brumă de fericire cu care te întâlneşti doar în copilărie, pentru o foarte scurtă perioadă, şi pe care el a ratat-o complet. Michael a fost un nefericit, neadaptat Frankenstein muzicalo-comercial al secolului 20.

Industria l-a făcut monstru pentru ca apoi să îl omoare încet, încet. Iar acum, după ce l-a omorât, industria va continua să sugă din cadavrul lui. Michael va produce şi în moarte miliardele cu care industria va crea alţi şi alţi monştri, mai mari şi mai mici, pe care îi numesc, de la caz la caz, idoli, vedete sau celebrităţi şi care, la dosar, stau frumuşel la rubrica VSP – very succesfull products…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=SGeZYednWtI]

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

11 thoughts on “Michael Jackson – cum te face industria monstru pentru ca apoi să te omoare încet, încet”

  1. prietene ai un pus punctul pe ”i” cum s-ar zice… daca te-ar cita americanii ar fi demential pentru ca ai exprimat in 3000 de caractere ce ar spune americanii in vreao 100 de Talk Show-uri despre MJ. felicitari pentru post

  2. franc, direct, sintetic. punct ochit, punct lovit! ce a reprezentat michael? decat un bun de consum, o sursa babana de fabricat bani pentru cei din industria muzicii…sad!
    citeste Cetateanul Michael Jackson a murit pe blogul reginadegheata.wordpress.com

  3. Pingback: A murit Michael Jackson, dar nu vom muri toţi din această cauză

  4. baaa…nu’ma prostii se scrie despre Michael Jackson…pfff…io nu cred ce spun astia chiar undeva ma doare …mie imi place mult de MJ…si sincer nimic din ce se spune nu este adevarat….da marog:-j…daca voi credeti asta …pfff…asta e ;)[…]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.