Cred că nu există nimeni care să spună că Barcelona nu merita să câştige

Iniesta. Un jucător în faţa căruia o să îmi scot forever de acum înainte pălăria. Pentru că ce a arătat micuţul ieri este un fotbal aproape de perfecţiune. Numai un jucător din altă galaxie putea să vadă cu atâta inteligenţă traseele pe care se plimba nestânjenit printre, orice aţi zice, super jucătorii lui MU.

Iniesta a fost, după mine, jucătorul meciului de ieri. Şi în jocul cu minge, unde a fost imperial, dar şi în jocul fără minge. Pentru că, la un moment dat, când era clar că Barcelona este regina absolută a finalei, m-am uitat doar după Iniesta. Şi deplasările lui în teren au devastat un mijloc englez, pentru care Iniesta a fost adevăratul nightmare.

Ronaldo, cu izbucnirile sale de furie, a fost emblema lui Manchester ieri. Frustrarea lui s-a văzut permanent. Frustrarea că MU nu poate arăta ce ştie, în faţa unei Barcelone care zburda pe teren. Ronaldo nu putea înţelege de ce Carrick nu mai vine la 16 metri, fiind blocat permanent de frica unui Iniesta în care păreau că există 8 jucători. Ronaldo nu putea înţelege de ce Giggs nu reuşeşte să facă jocul lui obişnuit pe bandă (galezul nu a reuşit nici o centrare mai de Doamne ajută) pentru că Xavi l-a epuizat înainte de vreme. Ronaldo nu putea înţelege de ce Rooney stătea atât de în spate, speriat de hectarele pe care barcelonezi le arau perfect în spaţiile dintre jucătorii englezi.

Cred că nu există nimeni care să spună că Barcelona nu merita să câştige. Pentru că ieri Barcelona ne-a arătat că Champions League s-a inventat pentru echipe ca şi ea. Pentru că ieri Barcelona ne-a arătat că fotbalul aşa trebuie să se joace.

PS. For the record, eu am ţinut cu Manchester.

0 comentarii la “Cred că nu există nimeni care să spună că Barcelona nu merita să câştige

 1. Vania Reply

  Nu merita! A văzut cineva meciul?…

 2. mihnea Reply

  si eu tot cu manU, dar au jucat prost si dezlanat, cred ca de vina pt toata povestea a fost koreanul ala :(

 3. chinezu Reply

  @Vania
  tu sa taci, diavoleeeeeeeeee :D
  apropo, pe cei de la manchester ii mai cheama diavolii rosii :D

  @mihnea
  si tu, brutus?
  tocmai tu sa dai vina pe un coreean? :D

 4. mihnea Reply

  pai pana mea, aia stiu sa joace numai in haita.. pase proaste, initiativa zero…

 5. No Topic Reply

  Barcelona a meritat mai mult aseara.
  Daca e sa fiu corect 100% zic ca Barcelona nu merita sa fie in finala… ci numai norocul a trecut-o de o Chelsea care chiar i-a aratat ce inseamna fotbalul de mare clasa… dar lasam semifinala si vorbim exclusiv de finala…
  Iniesta e un super jucator, Guardiola e un antrenor mare, Barcelona e o echipa de vis… dar pe Manchester aseara a batut-o un singur om : Eto’o .
  Inceputul partidei a aratat cine a gandit mai bine meciul, cine pe cine “a ghicit” mai bine din punct de vedere tactic. Dupa cum am zis Guardiola e un antrenor mare… dar ca orice mare antrenor… are acasa o icoana cu Sir Alex Ferguson. Si da… Ferguson aseara a stiut exact ce vrea Barca. A stiut ca Guardiola nu e capabil sa schimbe tactica din semifinala, nu e capabil sa-si invete echipa altceva decat acelasi joc asezat, oarecum plicticos, bazat pe posesie si pase… cat mai multe pase… 2 in stanga… doua in dreapta… una-n fata si desigur 3 inapoi. A ales sa-i lase pe iberici sa joace cum si-au propus, sa le cedeze mijlocul si sa se bazeze pe baloanele lungi trimise direct pe varfuri… intr-un cuvant sa se bazeze exclusiv pe explozia lui Cristiano Ronaldo. Si tactica asta i-ar fi mers perfect… daca in minutul 10 Eto’o nu-si arata clasa.
  Greseala lui Ferguson a fost ca la 1-0 n-a reusit sa mai regandeasca partida… echipa lui jucand inca 80 de minute “meciul” gandit inca din start. Barca a facut acelasi lucru… a jucat exact asa cum si-a propus… s-a bucurat de tot mijlocul, a tinut balonul, a pasat… Manchester a aruncat tot in fata… pe Park si Ronaldo. Primul insa n-a primit tot meciul o pasa utilizabila iar al doilea atunci cand a primit un balon pe care chiar sa-l poata controla s-a trezit singur singurel, inconjurat de 3 adversari si cu inca 2 venind la dublaj… Era imposibil sa se mai schimbe ceva in conditiile date…. si golul doi al spaniolilor era de-a dreptul iminent.
  Per total… da… Barca a meritat aseara… macar aseara a jucat fotbal.

 6. No Topic Reply

  PS. For the record, si eu :|

 7. Daniel Reply

  ca merita sau nu, eu sunt tare bucuros ca a castigat. si e asa buna berea cand castiga echipa favorita…

 8. balauru Reply

  fratele lui, esti certat cu limba romana?

  “Cred că nu există nimeni care să spună că Barcelona nu merita să câştige”

  adica toate lumea ca Barca nu merita?????

  Se zice asa:

  Cred că nu există CINEVA care să spună că Barcelona nu merita să câştige

 9. Ciprian Reply

  A meritat Barcelona doar tinand cont de jocul prost practicat de Manchester United in finala.

 10. mikel Reply

  barca a meritat tot ce-a castigat sezonu asta.

  si eu am tinut cu man utd si asta doar prin prisma faptului ca sunt fan real. dar man n-a avut mijloc si a avut o distributie dubioasa in atac.

  mie nu-mi place absolut deloc iniesta. am cativa jucatori care nu-mi plac orice ar face. bravo lui ca e capabil dar mie nu-mi place. eu consider ca la barca xavi tine echipa. daca te uiti pe toate statisticile, xavi apare pe primele locuri in toate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.