Acuma serios, CNA vrea să îndrepte ceva sau doar să taie chitanţă?

Mai chinezu fiind, recunosc spăşit faptul că nu am reuşit never ever să înţeleg pe deplin absconzităţile cu care funcţionează sinapsele neuronalo-mediatice ale celor de la CNA. Dar cine sunt io, fix cariciul, să judec somităţile imense de pe acolo? Dar ei cine sunt să fie atât de tălâmbi în a-şi exercita ce îşi exercită ei pe acolo?

Adicătelea. După mintea mea, puţină e drept, CNA-ul ăsta trebuie să acţioneze profilaxic şi, ca să nu mai folosesc cuvinte de astea grele, tămăduitor.

Adicătelea, să luăm cazul recentei amendări a lui Mircea Badea cu 100 de milioane vechi. Evident că alea cu „ţigan borât” pe care le-a slobozit Mircea sunt nişte mizerii, pe care un om care stă cât de cât cu umorile mai sus de cota de avarie nu le gustă deloc. Dar pentru fanii lui Badea, aşa ceva este precum nectarul olimpian şi, hai recunoaşteţi aşa când sunteţi singuri, simţiţi şi voi niscaiva adrenalină imaginându-vă în postura de Rambo cum că aţi lua nişte gâţi unui rrom cu care aţi avut nefericita şansă de a avea o relaţie mai mult decât nefericită.

Bun. Aici intervine, idiot de-a dreptul, CNA. Care, pătruns de un europenism atroce, îl amendează pe Badea cu o sumă mai mult decât consistentă (aşa e, nu o daţi pe aia cu banii mogulului, că nu e aşa). Şi apoi onor membrii lu’ CNA se aşează cu mâna pe telecomandă, satisfăcuţi plenar că l-au executat pe Mircea Badea cel borât (că doar nu aveţi greţuri că între ei nu vorbesc aşa despre el?). Când, de fapt, au pus doar gaz pe foc.

Evident că Mircea Badea e Mircea Badea. Şi amenda asta înseamnă exact gaz pe foc pentru el. Adică, uite cum se nimereşte, chiar când scriu aceste rânduri, îl aud reluând alea cu ţigan borât şi spunând că ar lua gâtul fără probleme unuia din ţiganii care l-au omorât pe Marian Cozma. Şi o să mai zică de astea căcălău. Indiferent de câte amenzi o să îi bată la poartă. Ba chiar, ca să o dau pe aia adâncă, pentru a lua aceste amenzi şi a se poziţiona ca persecutatul de o instutuţie a statului, başca notorietatea pe care orice gest hapciupalitic al CNA i-o aduce.

Păi şi atunci? Care a faza cu CNA şi misia sa sfântă pe lumea asta dacă pe Mircea Badea oricum nu îl opresc  cu amenzi de astea, ba dimpotrivă? Adică în numele europenismului deşănţat combate CNA discriminarea alimentând masiv rezervorul altor discriminări? Măcar, vorba aia, taie chitanţă şi îşi justifică existenţa…

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Acuma serios, CNA vrea să îndrepte ceva sau doar să taie chitanţă?”

  1. CNA o fi facut multe greseli, iar in unele cazuri a si exagerat. nu prea cred insa ca e vorba si de cazul asta. de fapt si tu recunosti implicit ca exista o problema: „pentru fanii lui Badea, aşa ceva este precum nectarul olimpian”. cu alte cuvinte, instigarea la violenta impotriva unei intregi etnii nu scandalizeaza pe nimeni, ba dimpotriva, este vazuta de publicul lui mircea badea ca ceva normal, dezirabil. a devenit o obisnuinta sa apari la televizor sa ceri, printre cuvinte sau direct, moartea cuiva.

    bineinteles ca CNA trebuia sa intervina. e dreptul si datoria institutiei. problema nu este rezolvata, e drept, dar aici intervine vina lui badea si a televiziunii pentru care lucreaza. care ignora orice urma de etica pentru a castiga niste puncte de rating.

    nu e vorba despre „europenism”, cum ii spui tu dispretuitor. in primul rand este vorba despre umanism. nu trebuie sa fii „european” ca sa respingi o astfel de atitudine.

    nu este prima oara cand badea ameninta oameni si instiga la violenta. la un momentdat, unul dintre telespectatorii lui (aia care sorb nectarul) s-ar putea sa decida sa si faca ceva in sensul asta. ar fi de preferat sa nu se intample asta, nu?

  2. Pingback: Top Postari de... Martisor | McGogoo’s Hell - Blogu' lu' McGogoo

  3. Exact asta gândisem şi eu (le-aş fi luat gâtul ţiganilor borâţi care l-au ucis pe Marian Cosma!) cu câteva zile înainte de a o spune Mircea. CNA-ul dă amenzi cui nu trebuie, zău! Nu de la Mircea vine spre noi, de la noi, merge spre Mircea. El doar „simte” pulsul! Şi-l transmite, să se facă auzit acolo unde trebuie… Nu la CNA!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.