5 motive emotive de ce nu ne (mai) place politica

1. Pentru că gradul nostru de acceptare a minciunii spusă cu pretenţie de adevăr nerostit a scăzut mult mai mult decât ne-am propus iniţial să suportăm, deşi ştiam că nu poţi fi şi curvă şi fecioară şi să te mai cheme şi Virginica.

2. Pentru că actualele partide nu ne mai reprezintă pe noi, fragmenţele mărunte dintr-o construcţie pe care oricum o ştiam a fi pseudo-ideologică, ci se reprezintă doar pe ele şi pe ei, ai lor, şi, maximum, aşa la caterincă, pe cei care votează pleata, hăhăitul rârâitul sau ţâţele.

3. Pentru că gestul sublim (în teorie) de a merge la vot se suprapune din ce în ce mai mult cu acceptarea faptului că oricum vei greşi şi că găsirea de auto-explicaţii pentru pusul de ştampilă este din ce în ce mai mult o luptă inegală între ce vrei de fapt şi ce ştii că ar trebui să faci.

4. Pentru că nu mai poţi  să crezi că va fi mai bine, că, totuşi, să ai doar un singur ministru cu dosar penal în Guvern este un real progres, că haosul politic şi administrativ e doar un pas firesc în ordinea şi mai firească ce va să vină.

5. Pentru că, în fine, nu mai poţi să te uiţi în ochii copiilor tăi fără să îţi pară rău că trăiesc vremuri atât de căcăcioase…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: