Tovarăşu' Korodi, eşti european sau român, ce morţii mediului?

Ştiţi programul ăla copt de Korodi al nostru de la mediu. Ăla cu energie alternativă, finanţată 90% de statul român. Ideea foarte mişto, de altfel. Numai că pusă în practică în stil perfectamente românesc.

Firmele care au vrut să se autorizeze pentru a putea presta în cadrul acestui mirific program au avut de îndurat un calvar absolut firesc în România europeană a anului 2008. Trec succint peste câte alea trebuia să dovedeşti şi spun doar că toţi doritorii, indiferent din ce colţ al ţării erau, trebuiau să vina la Bucureşti ca să depună dosarele. Trecem şi mai succint că sediul Fondului de Mediu, unde trebe depuse hârtiile, este o budă infectă (deci, e vorba de mediu, da?), la care, ca să ajungi, trebe să treci printre haite de câini şi gunoaie aruncate în toate părţile.

Pentru ca dosarul tău să fie complet, ai nevoie de un certificat care să ateste că nu ai obligaţii la nu ştiu ce taxă de mediu. Absolut firesc. Dar aici intervine minunăţia românească, în adevărata ei splendoare. Pentru că acel certificat îl obţii de la Fondul de Mediu. Adică depui cererea, aştepţi nu ştiu câte zile şi apoi, dacă ai noroc (vezi mai jos), îl primeşti numai bun de pus în dosar. Care dosar, sunt sigur că v-aţi prins deja, trebuie depus tot la Fondul de Mediu!!!! Deci cum??? Nu era de ajuns să depun O SINGURĂ DATĂ tot dosarul dacă tot acolo ajunge? Trebe să vin din Botoşani sau Satu Mare de două ori după mintea creaţă a fondiştilor de mediu? Răspuns: taci în morţii mă-tii, băăăă române…

Ziceam că primeşti certificatul ăla că eşti OK dacă ai noroc. Pentru că dacă te-a pus dracu să îţi trimiţi nu ştiu declaraţii în decursul timpului prin poştă cu confirmare de primire ăla eşti. Pentru că figurezi cu ele netrimise la Fondul de Mediu. Deci paula certificat în condiţiile astea. Dacă zici că, totuşi, ce dracu, ai confirmare de primire, ţi se spune foarte senin „da-ţi-ne în judecată, dar dosarul tot îl respingem”. Miştooooooo.

Mai are rost să spun că, deşi programul era gândit pentru vreo 16.000 de finanţări, criza financiară şi mintea minunaţilor care vremelnic ne conduc au redus numărul acesta la vreo 5.000, fără să îi anunţe şi pe proştii creduli, care nu înţeleg de ce li se resping dosarele? Nu mai are fix nici un rost…

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Tovarăşu' Korodi, eşti european sau român, ce morţii mediului?”

 1. Pingback: In weekend | Codex Politicus

 2. Tovarasu nu e roman, nu gandeste si nici nu simte romaneste si nici n-are vreun interes pentru ca Romaniei sa-i fie bine! Ce dracu’ e asa de greu de priceput?

 3. Pingback: Praznik « Vania

 4. 1. Si totusi… astia erau „patronii” de firme de profil… da? Cu usi deshise si pilutze… Si tot au avut de facut drumuri, de dat mii de spagi si de „intocmit” (pfuai ce-mi place cuv. asta) zeci de dosare. Uauuuu! :O

  2. Stai sa vezi, cand se va da lista cu firmele autorizate, cum tot(i) „umflatii” vor beneficia de „…program” si implicit de finantare! Evident ca omu’ simplu, caruia ii este destinat „Fondul de…”, se va linje pe bot!

  3. Sa vedeti acuma pensiunile, hotelurile, primariile si casele parohiale :P (pe unde locuiesc/slujesc „umflatii”) cum or sa fie pline de panouri solare si enerjii alternative… Sic!

 5. CENTRUL DE VOTARE DE LA NEW YORK ATACAT DE SOBOLANI
  Basescu gasit in fundul gol si mancat de sobolani in fata galeriei ICR din New York (locul centrului de vot) Deasupra trupului sau alcolizat vegheaza doua postere care anunta spectacolul de manele ” O TIGANCA IN COPAC”sau pe americaneste „A GIPSY IN THE TREE”. Nu este o gluma,ci noul export cultural de la Bucuresti. Cladirea de 16 etaje a statului roman (sediul Misiunii la ONU,Consulatul Romaniei,ICR) nu are in schema nici un om de serviciu.(si chiar daca ar exista ,el ar avea un grad prea mare pentru a se ocupa de curatenie) Gunoiul si resturile alimentare atrag sobolanii.Ei se misca nestingheriti in timpul zilei, pe trotuarul din fata institutilor nationale. Noaptea ei ataca diplomatii care se intorc acasa de la sediul ONU, aflat in coltul strazii. Din bugetul de aproape jumatate milion de dolari al ICR, nu sau gasit bani pentru a cumpara o matura si un faras. Pentru ca majoritatea diplomatilor,ofiterilor acoperiti si a reprezentantilor culturali gatesc si pastreaza alimentele in camere, cladirea statului roman a devenit un grav focar de infectie. Amenda data de primarie este de 1000$ pe zi. Cand se vor termina banii publici ,cladirea va fi preluata de statul american.Deci ce nu au reusit fortele de ordine (politie,FBI), Departamentul de Stat, Anti Defamation League, comunitatea romaneasca, reuseste asa numitul Rat Patrol. Cartierul va fi dezinfectat iar sobolanii vor fi trimisi acasa.
  DECESUL PRESEDINTELUI A FOST CONSTATAT AZ DE HEALTH DEPARTMENT. ANALIZELE MEDICO LEGALE AU GASIT O CONCENTRARE MINORA DE SANGE IN ALCOHOL.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.