Să îi batem pe italieni până dincolo de orice ruşine…

10.062008

Mare măgar mai pot fi câteodată. Dar zău dacă nu aşa simt la lingurica internă de român sadea, cu accente verzişoare pe la subţioare. Aş vrea să îi batem pe italieni cu vreo 5-0, să le administrăm o umilinţă despre care să se voarbească în cizmă ani de zile de acum încolo. Umilinţă care, fireşte, să nu fie altceva în acest context bicisnic decât o imbecilă stare de confort închipuit când ne imaginăm, suav, scena de mai jos:

Carabinier italian (într-o italiană impecabilă pe tot decursul conversaţiei): Bună ziua, sunteţi cumva român?
Român (într-o italiană vulgară dar expresivă): Da, domnule ofiţer.
Carabinier: Băăăăăăăă, futu-ţi morţii mă-tii, ce pula de cazzo cauţi în sectorul meu, băăăăăăăăăă muie mică ce eşti?!
Român: Mă iertaţi, dar de ce vorbiţi atât de urât cu mine, sunt un turist care…
Carabinier: Turist pe curu lui Napoleon, faci turism pe banii noştri, faci turism prin buzunarele noastre, băăăăăăăăă infractor european!
Român: Nu se poate să vorbiţi aşa cu mine, sunt cetăţean european…
Carabinier: Ce eşti, măăăăăăăăăăăăăă??!! European??!! Păi pe voi v-am băgat în Europa ca să ne spălaţi ciorapii măi, ca să ne luctruiţi buzile măi, că la altceva nu avem nevoie de voi.
Român: Să ştiţi că voi protesta la ambasada noastră împotriva unui asemenea comportament de care daţi dovadă!
Carabinier: Mă piş pe tine, mă piş pe ambasada ta, mă piş pe România ta…
Român (brusc explodând grandios, într-o română absolut superbă): Apoi şti ce măi căcat cu ochi, Dumnezeii şi Cristoşii care te-o făcut, apoi Paştele şi anafura şi cristelniţa mă-ti, futu-te-n limbă de macaronar imbecil şi avorton imperial roman ce eşti, dacă te prind în România vreodată te pun să… Nu te pun nimic, mă, că nici nu merită să mă cobor în rahatul în care eşti tu…
Carabinier (în aceeaşi italiană): Măăăăăăăă, tu mă înjuri???
Românul se întoarce şi pleacă agale…

În rolul carabinierului italian: carabinierul italian. În rolul românului: un turist român, doctor în istorie. Adaptare aproape reală după o întâmplare şi mai reală.

Hai România! 5-0 să le daţi italienilor, măăăăăăăăăăăăă!

0 comentarii la “Să îi batem pe italieni până dincolo de orice ruşine…

 1. Gabriela Savitsky Reply

  Mi-a plăcut dialogul dintre carabinier şi doctorul în istorie. Indiferent că vom fi acuzaţi de xenofobie sau alte fobii, subscriu!
  Să le dăm 5 la zero! Pentru că noi suntem cei de la care au cărat cu carele, cu sutele de care, aurul din Dacia.
  Mă gândeam într-o zi ce ironică este istoria. Ei ne-au jefuit în 101 -102; 105-106 e.n. şi încă mult timp după aceea. Traversând epocile, astăzi le scoatem pe ochi civilizaţia lor stupidă şi putrefactă.
  Civilizaţia, înălţată la rang de religie, usucă, stârpeşte. În suferinţa noastră istorică noi nu ne-am pierdut sufletul.

 2. Gabriela Savitsky Reply

  “pentru că NU noi”… scuze.

 3. moshcalifar Reply

  Pana una-alta a facut Olanda instructie cu ei sa-si aduca aminte 100 de ani. Acu’ ca-s la pamant ar trebui sa le tragem si noi niste picioare in partile sensibile, asta face parte din specificul nostru national. Doamne-ajuta.

 4. Adrian Reply

  Credinta mea e mai fragila cand vine vorba de psihicul tricolorilor. Nu joaca rau baietii, ba ar juca mult mai bine daca si-ar consolida increderea in propriile forte. Tricolorul e religios, si asteapta mai mult de la Dumnezeu…din pacate!

  Cat despre treaba asta cu echipa lui Dante bine ar fi sa-i abtiguim, numai ca atunci latinii or sa se sminta vexati si pun ramasag ca o sa le alimentam si mai tare xenofobia.

 5. monstru Reply

  Fotbalul e o inventie formidabila. A reusit sa canalizeze frustrarile si orgoliile intr-un simplu joc, tinand loc la ceea ce pe vremuri ducea la batalii, lupte si varsare de sange.
  Omul modern tot din maimuta se trage, are nevoie sa lupte, sa urle si sa manifeste animalic din cand in cand (unii dintre ei, persoanele de fata se exclud:). Asa ca, daca noi avem boala pe italieni si ei pe noi, atunci in goluri sa ne luptam si cu bere sa ne imbatam.
  Hai Romania!

 6. Petrisor Socol Reply

  Numai cu 5-0? Ce bland esti :lol: , eu zic 7-0…..pentru ei
  Vai ce rau sunt

 7. fanitza Reply

  e cam greu să doveşti că ne-au jefuit romanii(de fapt i-au contra-jefuit pe daci)! sau că noi ne-am trage din daci! mai exact, nu e greu, e chiar imposibil! ;)

  însă ce e cert, e că suntem români şi că orice se poate întâmpla în meciul acela, dar când ai în faţă o echipă ca a italiei, care are un atac în viteză şi foarte tehnic(mai puţin toni) şi un plasament extraordinar(în special toni), e cam greu să emiţi pretenţii. mai ales că italienii vor fi super montaţi! ;)

  eu aş fi primul care iese în stradă în caz de victorie. şi în caz de egal, cu premisa ca olanda să îi bată pe franţuzi! ;)

 8. cel mai tare din parcare Reply

  Eu zic sa-l chemam pe Zidane la Banca noastra tehnica…cand il vede Materazzi o ia la fuga :)), un cap in gura nu se uita usor. Lasand gluma la o parte ar trebui sa le dam o lectie macaronarilor nici noi nu suntem buni, dar noi niciodata nu am fost bai, ca si valoare insemndan ca ei sunt sub noi cu mult acum :D

 9. fanitza Reply

  “un cap in gura nu se uita usor”

  aşa e, dar capul pe care i la aplicat materazzi lui zidane a fost în zona pieptului, nu la nivelul feţei! ;)

 10. teo.georgescu Reply

  Pana sa intre Romania in UE, Italia era tara cea mai blamata din Uniune, cu oameni necivilizati , la care restul Europei civilizata se uita “cu curu'” (scuzati expresia neeleganta). Acu’ au si ei pe cine sa se razbune….

 11. cel mai tare din parcare Reply

  @Fanita, “dar capul pe care i la aplicat materazzi lui zidane”, de fapt zidane l-a lovit pe materazzi :D, dar ai dreptate nu in gura ci in cap

 12. Mordechai Reply

  Eu am zis până am răguşit. Trebuie reactivat Bumbescu. Şi se poate conta şi pe cosaşi tineri: Alexa, Marius Constantin.

 13. Mr.X Reply

  SONDAJ: Despre Datorii la Banci

  INTREBARE: Sunteti dator la vreo banca?

  Raspundeti aici:
  http://www.sondaje.php0h.com/datorii.php

 14. dadatroll Reply

  Mda, daca mai avea cineva nevoie de o dovada ca nationalismu te imbecilizeaza.

 15. fanitza Reply

  am scris invers… mea culpa! :P

 16. starlete Reply

  Morpheus : the italian guys are dangerous
  Neo: keep eye also on romanians

  This is Bucuresti as we know it, in the early years of the XXI century. You may take the red pill, the dream stops, and you go in the bedroom or take the blue one, and you’ll see how it far goes, and what deep is the rabbit hole.

  The matrix 4 – war against machines…

 17. Roxana Iordache Reply

  Chinezule, de acord, minus două chestii.

  Unu. Poţi să-mi spui de ce înjură românii de cele sfinte? Nu ne ajung organele, care se pretează?

  Doi. Nu e bine niciodată să faci urări din astea înainte. Oricum, sportul n-are legătură cu revanşa socială. Sau n-ar trebui să aibă. Fotbalul e un joc şi dacă ne facem jocul îi batem. Dacă nu. nu. Restul mai mult încurcă.

 18. cel mai tare din parcare Reply

  @Roxana intr-un fel ai dreptate, dar e vorba si de orgolii aici, sa le demonstram ca asa tigani cum ne vad ei, putem sa le dam azurilor in freza

 19. razvanserbu Reply

  Chinezule! Ti-ai pune toti banii pe Romania?

 20. Sly Reply

  eh… cu oarecare intarziere subscriu apelativelor mirifice mentionate la adresa stimabilului gunoi al europei … ce mai … uita-ti-va la ei… neintelesi, nepriceputi… crescuti cu alge… normal ca si-au dezvoltat bucataria din ce aveau mai ieftin… si mimima/gresturile facute cand discuta prezinta clar modul in care e nevoie de ele pentru a sistine vorbele… daca vor sa se poata intelege intre ei… pe ei… pe mama lor… 5-0 cel putin daca am putea sa le dam…

 21. Dacy Reply

  numai 5-0?

 22. Stafie Reply

  bah muie iti bati joc de noi?
  n-ai putut sa traduci?

 23. omu din Atlantic Reply

  Am zis 6-0, noroc cu pisica de mare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.